Štedjelo se i na djeci

Štedjelo se i na djeci

Prije nekoliko mjeseci ljubuški mališani dobili su još jedno mjesto za igru te bezbrižno druženje i opuštanje. U središtu grada, pokraj stambenih zgrada, iza crkve sv. Kate, u blizini gradske tržnice, napravljen je omanji dječji zabavni park. Na prostoru neuglednog i zapuštenog travnjaka postavljeno je nekoliko sprava za dječju igru, što je bilo za istaknuti i pohvaliti.

Posebice su bili zadovoljni stanari iz susjednih zgrada, kako djevojčice i dječaci tako i njihovi mame, tate, bake, djedovi, tete...

Stariji jer su dobili sigurno i zanimljivo mjesto gdje će moći izvesti djecu te opušteno i bez brige ih gledati i nadzirati dok se igraju, a dječica se razmahnuti, razigrati i dati oduška višku energije.

Tako je i bilo i još traje.

Međutim, pojavio se problem na koji su nas upozorili roditelji i ako se ne riješi, mogao bi donijeti nevolje. Riječ je o metalnim alkama na vodoravnoj drvenoj gredi o koje su obješene ljuljačke.

Uslijed ljuljanja na alkama je došlo do promjena. Metalni lanci koji drže ljuljačke su okačeni na alke i dok se djeca ljuljaju dolazi do njihova međusobnog trenja.

S vremenom je "slabiji popustio", a u ovom slučaju to su alke.

Na mjestu gdje se dodiruju s lancima stanjile su se i oslabile.

Kako vrijeme bude prolazilo i mališani se ljuljali, bit će sve tanje i tanje dok jednom ne puknu. A to može biti jako opasno, pa i tragično za djecu.
"Očito je da se štedjelo te je postavljen jeftin i nekvalitetan materijal. Želimo upozoriti mjerodavne navrijeme kako ne bi bilo tragičnih posljedica. Zahvalni smo i zadovoljni što su djeca dobila zabavni park, ali molimo i bit ćemo mirni kad se ovaj propust ispravi", kažu roditelji.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

Sve je istina zabavni park je za djecu opet ponavljam za djecu a ne za neodgojene [ * neprimjereno * ]e koji sve pred sobom unistavljaju, givikt da je onde postavljen oni bi ga unistili.Odgovorni neka nekad naidju da vide kako [ * neprimjereno * ]i razvaljuju.

Vi stanari zgrada skupite se i promjenite alke a ne sve čekat da vam neko drugi uradi

A kad se promjeni na vlastitu ruku tko će biti odgovoran?
Gospodine, ovdje nitko nije prozvan već samo upozoren, očito je medij jedini način komunikacije između općinskih službi i naroda.
Barbarić je najmanje kriv za ovo

Sad vam Barbarić kriv i za dicje igračke..koji jadan narod u pm

O čemu pričaš Barbarić i svi ostali općinari bi trebali biti tu radi naroda, a ne radi sebe. Očigledno da općinske službe ne funkcioniraju dok se građani i za svaku sitnicu moraju preko medija obraćati istima

Eto Barbarić je kriv što se stokilaši iz okolnih zgrada večeri prndžaju po ljuljačkama...aj ne kakite više

Dobro je i izdržalo koliko se na uređenju parka jamilo.Dok god svaki račun ne bude jevno objavljen i dostupan svima,za mene je ono u općini leglo najgoreg zla i kriminala.Kad inspekcija dođe u neku firmu,za dva feniga viška ili tiskarske greške tako oderu vlasnika da je cijelu godinu džaba radio.Ako bi se zakon na sve isto primjenjivao,općinari bi dobili šesnaest puta doživotno0

Ali gospodine Tiho kad je to bilo za pohvaliti zasto nisi pohvalio?
Čuj moglo bi biti tragicno za djecu mogao si napisati da su lanci pre kruti da bi ih trebao obloziti spuzvom kad se djeca ljuljaju da im nebi bilo žuljeva na rukama

Umjesto gospodinu Tihi trebao si se obratiti gospodinu Ivanu Kalebu, koji poptisuje ovaj članak, adresa poznata redakciji Večernjeg lista.

Neka stoje mozda se i barba zaljulja

Ljudi na selu svojoj djeci kupe ljuljačku i djeca se ljuljaju, a vama kupi općina i od naših novaca i sad vam načelnik mora promjeniti alke. Baš ste lijenčine.

Kriv je!

treba javno pohvalit vlast i barbarića godinama nas bogate i šalju u njemačku a prije kradezea nisu magarca dobra imali

Štedjelo se i na djeci
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari