Vlada jednostrano krši kolektivni ugovor!

Novoizabrano predsjedništvo Nezavisnog sindikata zaposlenih u osnovnim školama ZHŽ raspravljalo je, kako kažu u svom priopćenju, o jednostranom kršenju kolektivnog ugovora od strane županijske vlade i najavi smanjenja plaća, toplog obroka, regresa i drugih primanja zbog Interventnog zakona.

Iako je predsjednik županijske vlade na sastanku sa sindikatima 30. ožujka obećao da neće biti nikakvog smanjenja primanja bez prethodnog dogovora sa sindikatom, isti dan odlukom vlade putni troškovi su samanjeni za 50 posto.

Ovakvim potezom oštećeni su naši djelatnici, što je izazvalo ogorčenje članstva sindikata, jer je još jednom grubo i jednostrano prekršen kolektivni ugovor, ističu čelnici sindikata.

- Predsjedništvo i cijelo sindikalno članstvo svjesni su krize, svjesni smo da se neke mjere moraju poduzeti, međutim, način na koji županijska vlada donosi odluke neprimjeren je i nezakonit - kaže novi predsjednik NSUOŠ ZHŽ, Goran Džajić.

Stječe se dojam da nas se ne uvažava kao socijalnog partnera, jer o tako važnim pitanjima trebamo zajednički odlučivati, a ne čitati iz novina, a ako županijska vlada i dalje bude ignorirala sindikat, spremni smo poduzeti sve zakonom dopuštene mjere pa i štrajk, iako on nije nikome u interesu, ističe vodstvo NSUOŠ ZHŽ.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari