Tužitelj Hrstić uveo institut "podobnosti i kvalitete" prijetnje na život i tijelo!?

ljubuski.info

Žalosno je da Tužiteljstvo ZHŽ nije u stanju provesti najjednostavnije istražne radnje koje bi dovele do počinitelja kaznenih djela, a još gore je da tužitelji, poput Mladena Hrstića, prema vlastitom nahođenju, prvotno istražuju, a nakon nekoliko mjeseci donesu nalog o neprovođenju istrage, stavljajući se tako iznad zakona koristeći vlastitu inerciju psihologije, po kojoj prijetnje smrću mogu ili ne mogu imati potrebnu kvalitetu.

O kakvim se apsurdima radi pokazuje primjer prijetnji smrću upućenih putem elektronskog medija u ožujku ove godine od strane nepoznate osobe. Svi potrebiti podaci za kvalitetnu istragu su predani Tužiteljstvu i policiji. Tužitelj Hrstić je od Općinskog suda u Ljubuškom dobio nalog, ali tvrtka HT Eronet "nije mogla/željela" utvrditi tko je koristio njhovu mrežu i uslugu i tako dostaviti podatke o upućivaču prijetnji.

Pitamo se zna li HT Eronet kome je naplatio navedeni promet, a ako to ne zna onda svi korisnici mogu sumnjati u račune, koje dobiju od ovog operatera.

Izgleda da iza prijetnji stoji netko koga tužitelj Hrstić mora zaštititi, ili je po srijedi tužiteljska nemarnost, a kada se pregledaju njegovi tužiteljski radovi, onda se mjerodavne institucije njima itekako moraju pozabaviti. 

Što kaže zakon?

Članak 183. stavak 1. KZ F BiH "Ugrožavanje sigurnosti" glasi: "Tko ugrozi sigurnost neke osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te osobe ili na taj način izazove uznemirenje građana, kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci."

Zakon je jasan, ali tužitelj Hrstić smatra da njegovo akademsko zvanje pokriva psihologiju, logiku i druge sociološke znanosti. Taj iskorak od njega je jako hrabar, ali kada pogledate što je napisao u nalogu o neprovođenju istrage, bit će svakom čitatelju jasno da ne želi provesti istražni postupak i da je upravo naveo ono što u članku zakona kaže da se i dogodilo. Po Hrstiću ima onih, koji se ne uznemire, kada im se prijeti smrću, bacaju bombe...

Članak zakona nema dvosmislen sadržaj, ali mladi Hrstić sebi dopušta tumačiti prijetnje i uvodi institut "podobnosti i kvalitete prijetnje na život i tijelo", te se uz to igra velikog pravnika, koji prepisuje fraze iz sudskih spisa, koji nemaju sličnosti s navedenim predmetom. Jesu li bombe dovoljna prijetnja, u Tužiteljstvu ZHŽ i o tome razmišljaju i naravno ne provode temeljito istrage.

To nije jedini predmet u kojem tužitelj Hrstić obilazi zakone i što je najgore postoji predmet u kojem su jednoj majci s troje malodobne djece upućene prijetnje smrću, a tužitelj Hrstić je dao nalog o neprovođenju istrage.

Bez obzira o kakvim se kaznenim djelima radilo, osobito kad je riječ o malim ljudima ili kada su počinitelji "velike ribe", u Tužiteljstvu ZHŽ, po inerciji tužiteljske psihološke parapatologije, pribjegavaju nalogu o neprovođenju istrage.

Nije bitno što se time stvara društvo nesigurnosti u kojem politika i tužiteljstvo smatraju da su vlasnici prava, a ne da moraju osigurati ostvarivanje prava.

K tome žalosno je kad se pravom bave oni koji poslu nisu dorasli.

Glas naroda

Jedan istočnoeuropski političar je rekao:"Staljinizam ima svoju unutarnju logiku, a ta je da se zacrtana politika provodi mimo zakona i statuta, a da provoditelji ne snose nikakve konzekvence". Izvršena je masovna pljačka županijskog proračuna, općinskih proračuna, javnih poduzeća i ustanova i nitko nije snosio nikakve konzekvence.

Nije slučajno imenovan za tužitelja, ili?
Pa zna se ko ga je postavio i zašto?

Mislim da je na tom radnom mjestu naslijedio oca. Vidite, od kad je kradeze u našoj čupaniji, i radna mjesta su nasljedna. Znači kao u monarhijama, kralj može biti i maloljetan.

I mama "dobro" radila
imaju taj gen za pravo i gotovo

trebao bi uzet Škrobu za pomoćnika hahahahaha

otac mu je suradnik udbe pogodova je sistemu,sup-u.namjesta je optuznice,sve ce mali isto radit.Ivane H. nek ti se, sve vrati na djeci ,sto si drugima radio.Volio bih te viditi jedan dan na optuzenickoj klupi da ti u facu pljunemi nedaj boze da se vidimo igdje.Hrstici su zbog nepotizma,kriminala i korupcije kupil sta u Dubrovniku bas su pravi posa napravili jel da???

premlad je on za tuzitelja

seosko spadalo

Ljubi ga majka valjda ce nac koje istuko momka u sirokom brjegu kad skine naocale

Tužitelj Hrstić uveo institut "podobnosti i kvalitete" prijetnje na život i tijelo!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari