Dokumentarac "Na kamenu rođen" osvojio treće mjesto

Dokumentarac "Na kamenu rođen" osvojio treće mjesto

Učenici ljubuške Gimnazije ne posustaju u osvajanju nagrada. Kolekciji uspjeha pridodali su još jedan. Na 3. Hadžići Film Festivalu održanom u Hadžićima osvojili su treće mjesto. Riječ je o festivalu amaterskih filmova koji organiziraju Srednjoškolski centar Hadžići i Općina Hadžići, a održava se u četiri kategorije: dokumentarni, igrani, eksperimentalni i animirani film. Ljubuški gimnazijalci natjecali su se u kategoriji dokumentarnog filma.

Nagrađen je njihov film "Na kamenu rođen". Djelo je to dvojice mladih entuzijasta, učenika drugog razreda Frana Zelića i Srećka Hercega, a zasluge pripadaju i njihovoj školskoj pedagoginji Zdravki Rupčić, koja ih je savjetovala i usmjeravala.
"Filmom smo željeli pokazati kulturnu i povijesnu baštinu koju ima Ljubuški. Snimali smo na više mjesta, kao što su Franjevački muzej i galerija Majka na Humcu, rimski vojni logor Bigeste, kula hercega Stjepana i drugo. Film traje sedam i pol minuta, a snimali smo kamerom na fotoaparatu. Pomagali su nam djelatnici iz fotostudija Omega u Ljubuškom, naša pedagoginja Zdravka i ravnatelj Goran Skoko. U Hadžićima nam je bilo ugodno, lijepo su nas primili, a nagrada nas je posebno obradovala" - kažu zadovoljno Srećko i Fran.

To nije bio njihov prvi filmski uspjeh. Prošle školske godine na Viva filmskom festivalu u Sarajevu njihov dokumentarac pod nazivom "Probudi se" osvojio je drugo mjesto.

Nakon uspjeha u Hadžićima ambicije su se povećale:
"Sad ciljamo na kratkometražne igrane filmove jer vidimo da bi oni mogli imati veći uspjeh" - najavljuju Srećko i Fran, ne isključujući mogućnost da redateljski posao bude njihov životni poziv i zanimanje.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

Bravo Srecko

Bravo Srećko, Bravo Fran, Bravo Zdravka
Kako vas je lijepo vidjeti, u ovo sumorno vrijeme, vi ste pravo osvježenje.
Svi bi vas trebali podržati financijski, jer sve to košta
Nadajmo se da će imati sluha i za vas!

Pohvale i ravnatelju Skoki mada ovo njemu samo škodi..sto si bolji odmah ne valjas..boze daj da ga ne smijene ..a kakvog zutokljunca instalirati bez svoje lipe pameti i taj je dobar..

Dokumentarac "Na kamenu rođen" osvojio treće mjesto
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari