HSP BiH uputio zahtjev za sazivanjem hitne sjednice HNS-a BiH

HSP BiH uputio zahtjev za sazivanjem hitne sjednice HNS-a BiH

U nedjelju 06. studenog. 2016. g. u Novom Travniku, je pod predsjedanjem Berislava Eleza, održana četvrta (IV.) sjednica Glavnoga stana HSP-a BiH.

Na samome početku nazočnima se obratio predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac naglašavajući kako su ovi Lokalni izbori za HSP BIH bili relativno uspješni kad se sagleda cjelokupna situacija u kojoj se stranka našla u zadnjih godinu dana zahvaljujući bivšem predsjedniku Zvonki Jurišiću i nekim njegovim istomišljenicima koji su, na sve moguće načine, pokušavali onemogućiti izlazak HSP BiH na posljednje izbore. Unatoč svemu tome HSP BiH je ostao treća stranka kod Hrvata po broju dobivenih glasova, a imajući u vidu da izbori nisu održani u Mostaru i Stocu te da je HSP BiH bila spriječena predati liste za izbore za osam općinskih vijeća ipak je stranka dobila 21 vijećnički mandat u općinskim i gradskim vijećima, jednog općinskog načelnika, te su u još tri općine parlamentarna stranka budući da su nastupali koalicijski s drugim hrvatskim strankama jer je postojala realna mogućnost da Hrvati izgube svoj nacionalni identitet u tim mjestima.

Stoga HSP BiH poziva sve simpatizere, napose bivše članove i dužnosnike da se ponovo uključe i aktivno podrže rad stranke, za koju se sada, s pravom može tvrditi kako je stožerna pravaška snaga koja ima kapacitete od Save do Neuma sukreirati hrvatsku politiku u Bosni i Hercegovini.

Vodstvo Glavnog stana je izrazilo duboku zabrinutost radom Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) zbog ogromnog broja osnovanih prigovora većeg broja stranaka jer je isto sve te prigovore odbacio zbog proceduralnih grešaka, a jasno je, da je bilo nezakonitih radnji i kršenja izbornog procesa i propisa.

Glavni stan HSP-a BiH je osudio šutnju vodstva HNS-a povodom uhićenja ratnih zapovjednika HVO-a u Orašju te je dao apsolutnu potporu u radu ministru, iz reda HSP-a BiH, za pitanja branitelja u Posavskoj županiji Marijanu Kopiću koji je među rijetkima javno osudio ovaj atak na one koji su branili i obranili svoju domovinu tijekom Domovinskog rata.

HSP BiH je dana 7. studenog 2016. godine, a temeljem zaključka sjednice Glavnog stana HSP BiH, prema Hrvatskom narodnom saboru Bosne i Hercegovine uputila Zahtjev za sazivanjem hitne sjednice na temu "Aktualna politička situacija u Bosni i Hercegovini povodom uhićenja časnika i pripadnika HVO-a u Posavini".

hsp-bih.ba

Glas naroda

Konacno i ovi u HSPu poceli pricati i voditi ozbiljnu politiku.Za svaku pohvalu.

Koga srbi taj se češe.Neka vas malo dolazi sve na svoje.ZDS.

Jake li politike i još jacis političara. Ovaj desno od Ćane kao gleda neke papire, a upitno je zna li i sva slova. Bavite se sobom manite se politike. Koliko ste osvojili glasova? Gdje su pare iz federalnog parlamenta što je Krajina blokirao. Leglo je na račun hsp. Ćane i bero sad raspolažu računom. Pricajte o tome, to je vaš domet i interes.

je li Mr. Bean Kvesić ( ovaj što bulji u papire) poslao zahtjev hehe , baš se smješni šaka jada, baš ne znate kad treba odustat ma kome je do vas

Nisam mislio na Mr Kvesića, on je bio ministar valjda zna slova. Mislio sam na ovoga s desne strane zastupnika Narodnoj skupštin RS, 3937išto je dobio 32 glasa u svojoj bazi. Nema cijelu osnovnu skolu, a dopredsjednik najstarije hrvatske stranke, Starčević se u grobu okreće.

Koje licemjerstvo relativan uspjeh je sa 45 vijećnika -2013 spasti na 21 vijećnika samo ne znam gdje naboja tih 21..ja ih vidi 16 pa evo nabrojite vi ti 2 vijećnika. Ponovno se služite lažime izgleda da Ćani i ekipi to dobro ide.

Kvesića Vitu zovu cvena papuča. Još mu Mate Papković nosa papuče sto ih je izgubio na Vraniću ahhahahahhah jad je to!

HSP BiH uputio zahtjev za sazivanjem hitne sjednice HNS-a BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari