Vesna Ćavar i tužitelji pod monitoringom

Vesna Ćavar i tužitelji pod monitoringom

Na tisuće dokumenata, koji govore o bezgraničnom kriminalu u institucijama ZHŽ, izgleda neće biti samo hrpa papira u arhivama. Bez obzira što Tužiteljstvo ZHŽ na čelu sa glavnom tužiteljicom Vesnom Ćavar i tužiteljima Borislavom Čuljkom, Mladenom Hrstićem i Kristinom Nogalo, izvrtanjem prava, nepravilnim tumačenjem zakona i donošenjem akata izvan svake pamet, taj isti kriminal štite, cijeloj farsi se ipak nazire kraj.

Otvaraju se ladice s organiziranom zaštitom kriminala

Nije tome razlog što ministrica pravosuđa Anita Markić ima zadatak utemeljiti Povjerenstvo za suzbijanje korupcije u ZHŽ i što obavlja razgovore s glavnom tužiteljicom Ćavar, već zbog činjenice da su za (ne)rad Tužiteljstva ZHŽ zainteresirane federalne i inozemne institucije.

Kad je u pitanju ministrica Markić, za nju je potrebno reći da je propustima u službi "kumovala" kriminalu i korupciji u MUP-u ZHŽ, što potvrđuje dokumentacija. Onda je nepotrebno govoriti o njenom iskrenom zalaganju na suzbijanju korupcije i kriminala, a to potvrđuje rad Vlade ZHŽ, čiji je član.

Dokumentacija Tužiteljstva ZHŽ potvrđuje da glavna tužiteljica Ćavar i tužitelji, osim što štite institucionalni kriminal u ZHŽ, štite i onaj najgori iz podzemlja. Prije nekoliko dana smo objavili djelić dokumenta tužiteljice Nogalo u kojem štiti krađu automobila i motora. Među tužiteljima je pravi biser tužitelj Hrstić, a nakon čitanja njegovih akata se trebate nekoliko puta prekrižiti. Čovjek potpuno promaši u detektiranju kaznenog djela.

Ogroman broj naloga o neprovođenju istraga uočen je u Federalnom tužiteljstvu, pa je prije tri tjedna zatraženo da se dostave takvi predmeti na provjeru, a zabrinjava i činjenica da su rezultati Tužiteljstva ZHŽ među najgorima u F BiH.

ZHŽ zbog kriminala pred propašću

Takav rad Tužiteljstva ZHŽ na čelu s Vesnom Ćavar ima nesagledive posljedice po županiju u kojoj kriminal cvijeta, jer ga ista štiti, a nju politika koja ga provodi. Ona ima zaštitu ne samo od lokalnih političara, puno je značajnija ona od predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića. Tako je početkom godine njen suprug dobio odlično službeničkom mjesto u EP HZHB.

Vesna Ćavar se, kako doznajemo, ne libi zbog dokumentacije, koja ugleda svijetlo dana osobno pozvati rukovodeće policijske službenike MUP-a ZHŽ, i tako im dobro natrljati nos.

Odnos između MUP-a i Tužiteljstva predstavlja teški organizirani kriminal, čiji su stjegonoše upravo Vesna Ćavar i vrh policije i MUP-a na čelu s ministrom Zdravkom Borasom. Zaštita kriminala se godinama njegovala i kada je ravnatelj policije bio Zoran Galić. Treba se zapitati što rade i čemu služe inspektori u MUP-u ZHŽ. Politika i kriminal ih tjeraju da kradu Bogu dane i da se u starosti upitaju, kako im je prošao radni vijek u blatu hrvatskog kriminala u ZHŽ.   

Glas naroda

Uhitite ovih dvoje na slici i dva problema manje.

Elektro. E moj Gilja neces zaposliti postene ljude obrazovane i to s vise fakulteta, nego korumpirane komunisticke hobotnice. Upravu sam..... ali eto nek ti dragi Bog sudi.

Sve je ovo priča u vjetar.
Ko bi treba koga kontrolirati, suditi, dizati optužnice?
Pa oni svi rade po zapovjedi?
Gilja zapošljava onoga koga mu narede!
Zaključak: dok su ovi na vlasti nema promjene!

MUP treba pod monitoring od 45 e a pogotovo od 91 e

Urednice podsjetite nas sta ste ono vi po zanimanju da bi mogli reci sta je pogresno tumacenje prava?

E moj ludi narode dokle si spreman slusati ovakve gluposti protagonista veliko bosnjackog unitarizma.

Vesna Ćavar i tužitelji pod monitoringom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari