Destilerije za smilje niču kao gljive poslije kiše

Destilerije za smilje niču kao gljive poslije kiše

Destilerije u Hercegovini niču kao gljive poslije kiše. Nakon što je prošlog tjedna s radom počela destilerija u sklopu Agro centra Bojka iz Ljubuškog te Destilerija Brotnjo, u utorak, 8. studenog na usluzi proizvođačima smilja bit će i destilerija eteričnih ulja Daorson d.o.o. u prostorima Stolačkih podruma - Vinarija Stolac, što potkrijepljuje činjenicu da je posao sa smiljem iz dana u dan sve bolje organiziran.

Tom prilikom proizvođači će moći sklopiti duogoročni kooperantski ugovor o otkupu proizvedene svježe mase smilja i ostalog plantažno proizvedenog ili samoniklog mediteranskog hercegovačkog ljekovitog bilja što također potvrđuje činjenicu da se pronašlo tržište za proizvedene količine eteričnih ulja sa područja Hercegovine.

Tijekom prve ovogodišnje žetve smilja u srpnju javio se problem nedostatka destilerija, zbog čega su se stvorile gužve i pomalo kaotično stanje budući da proizvođači nisu računali na manjak kapaciteta za preradu ove biljke.

Stručnjaci za smilje s Korzike koji su ljetos boravili u Hercegovini među svojim opažanjima naveli su, između ostalog, kako su kapaciteti za preradu smilja nedostatni. Sudeći po ubrzanom otvaranju destilerija, ovaj problem mogao bi biti riješen već do naredne godine, odnosno do kraja lipnja kad bi trebala početi žetva na tisućama plantaža u Hercegovini.

abcportal.info

Glas naroda

ko ce cmilje brati
neche niko kad narod ode
ko ce cmilje kupovati
neche niko
umjetne par kapi i kemijska proizvodnja od mirisa i arome i eto
byyyyyyyyyyy

Vlasnici destilerije u Stolcu su Kinezi fiktivno se vodi na bivsem vlasniku Derby kladionice Dujmovicu Cini mali proizvodjaci udruzujte se dok vam je vrijeme

Slika korisnika info

Komentator iz Australije je privremeno onemogućen, nadamo se kako će shvatiti poruku i ubuduće se držati teme.

ljubuski.info --> Kontakt

fala isusu. i ne pušćaj bud alu više nikako da piše. očito u australiji u ludnici imaju internet

U hercegovini momentalno ima oko 2t proizvedenog ulja smilja, a koje je proizvedeno u 6 i 7 mjesecu, međutim kupca za ulje jednostavno nema , a iduće godine ulja u Hercegovini predpostavka je da će biti viška između 5 i 10t. (
žao nam je mali proizvođača i plantažera koji su mogli imati solidan dodatni prihod kod svoje kuće, a ova stihija sa smiljem nevodi ka dobru.

Treba znati prodati hercegovacko vino se u Medjugorju ne prodaje

Što veća konkurencija to bolje
Ulje nije kvarno, prodat će se
To je ustvari novi proizvod kod nas, malo strpljenja dok se tržište pronađe.

Kolike se cijene otkupa u Ljubiskon?

Otvorena u rasnu jedna , od jednom kuha 4 t. Tj 20 t dnevno. I na duzicama 1,5 t. I placaju po 4 marke.

sada ce mate da piva
smilje krs i maslina
piva o hercegovini
a u frankfurtu ce umriti

Tko plaća 4 KM, i treba li netko ulja imamo oko 25 lit.

Destilerije za smilje niču kao gljive poslije kiše
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari