Porezna otkrila 44 neprijavljena radnika i zapečatila 34 objekta

Porezna otkrila 44 neprijavljena radnika i zapečatila 34 objekta

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) jučer je izvršila ukupno 303 inspekcijska nadzora, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici svih djelatnosti, između ostalih, ugostiteljskih i trgovinskih, te privatne apoteke i uplatna mjesta priređivača igara na sreću.

Inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 44 neprijavljena radnika i 18 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, kao što su zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa te neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćena su 34 objekta i izdata 144 prekršajna naloga, sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 399.750 KM.

Porezna uprava FBiH pozvala je porezne obveznike da teško zarađeni novac ne troše na plaćanje kazni i kamata već da posluju legalno, a da novac koriste za unapređenje poslovanja, investicije, razvoj te za isplatu plaća zaposlenicima.

Iz ove institucije poručuju da svoj uspjeh ne žele mjeriti time koliko su kazni platili porezni obveznici ili koliko je zapečaćeno objekata te da će obostrani uspjeh biti na zavidnom nivou kada građani sami budu prijavljivali i plaćali porezne obaveze, a Porezna uprava što manje primjenjivala sankcije.

Cilj Porezne uprave je da svaki porezni obveznik izvršava svoje obaveze, da ih dobrovoljno prijavi i plati, prijavi svakog radnika, odnosno da postupa u skladu s poreznim i drugim propisima FBiH te da bude partner poreznim obveznicima, a ne da ih kažnjava, priopćeno je iz ove institucije.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari