M. Soldo žrtva fizičkog zlostavljanja!? Je li PU Široki Brijeg na visini zadatka ili...?

M. Soldo žrtva fizičkog zlostavljanja!? Je li PU Široki Brijeg na visini zadatka ili...?

Cijeli grad Široki Brijeg o tome tri tjedna “bruji”, u medijima zatišje, iz MUP-a ZHŽ-a nitko se ne obraća javnosti, a navodno nitko ništa ne zna i sve se nekako skriva!?

Rođendanski tulum upotpunjen s nekoliko desetaka maloljetnih osoba koje konzumiraju alkoholna pića do ranih jutarnjih sati pretvorio se u pravu “noćnu moru” gdje je jedna maloljetna osoba umalo izgubila život!

Naime, sa subote na nedjelju (8/9.listopad 2016.) na području Širokog Brijega u privatnoj kući slavio se rođendan, oko 1.30 sati tulum završava “posjetom” vozila Hitne pomoći DZ Široki Brijeg, djelatnici PU Široki Brijeg u 1.55 sati zaprimaju poziv te izlaze na teren.

Maloljetni M. Soldo brzom hitnom intervencijom biva prebačen u DZ Široki Brijeg, a nakon što se ustanovilo kako se radi o ozbiljnom slučaju i kako se ozljeđeni nalazi u polusvjesnom stanju, hitno se odvozi u SKB Mostar. U tom vremenu djelatnici PU Široki Brijeg obavljaju očevid kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo.

Dolaskom u SKB Mostar, M. Soldo biva hitno prebačen na odjel kirurgije gdje su se kasnije ustanovile ozljede: Težak potres mozga, lom jagodične kosti, lom vilice na 2 mjesta, puknuće nosne sluznice, lom nosne kosti, dva oštećena i jedan polomljen zub, modrice po licu, očima, dvije masnice s obje strane vrata… Samo su dio ozljeda koje je pretrpio ovaj maloljetnik.

S obzirom na situaciju i prema brojnim pričama do kojih smo došli kroz razgovor s poznanicima od nastradalog, njegovim roditeljima, djelatnicima PU Široki Brijeg i djelatnicima DZ Široki Brijeg, uvidjeli smo kako tu “nešto smrdi”!

Prošla su tri tjedna od ovog nesretnog događaja. PU Široki Brijeg još dan danas čeka nalaze krvi kako bi ustanovili u kakvom se stanju nalazila ozljeđena osoba, nekoliko puta su s njim pokušali obaviti razgovore kako bi se utvrdilo kako je do ozljeda došlo ali zbog amnezije ozljeđenog, teško se išta moglo sa sigurnošću potvrditi.

Liječnici SKB Mostar još nisu ustanovili da li je ozljeđeni imao toliko oštećenje mozga kako se ne bi mogao sjetiti trenutka ozljeđivanja? Bar nam tako tvrde iz policije. Dana 17. listopada, ispred portala SirokiBrijeg.info, uputili smo zamolbu prema ovoj ustanovi da nam pojasne u kakvom stanju se ozljeđeni nalazi, te da nam daju određene informacije vezane za ovaj slučaj. S obzirom kako se radi o maloljetnoj osobi, na neku “ruku” shvatili bi odbijanje pružanja većine tih informacija, ali ni to do dana današnjeg nismo dobili, kao ni bilo kakav odgovor s njihove strane.

Poznanici i kolege iz škole a koji su upoznati s ovim slučajem, a neke osobe su bile i sudionici ovog rođendana, počeli su pričati. Puno je tu bilo zanimljivih priča, ali isključivo najviše pohvala prema nastradalom mladiću imali su mnogi, jer nije bio nasilan, provokator, sklon ekscesima niti alkoholu, no tu večer je pio kao i većina sudionika ovog rođendana.

Brojne priče su imale različite verzije događaja od onih koji su bili sudionici rođendana, pa sve do njihovih prijatelja kojima su se povjerili.

Učenica koja je bila na ovoj proslavi kazala je kako je mladić pronađen u lokvi krvi nekoliko metara od nogometnog gola koji se nalazio na ovom imanju, dok drugi sudionik ovog događaja tvrdi da je se vješao po golu i kako je on pao na njega. Prijatelj od sudionika na rođendanu tvrdi kako su ga pretukli i odnijeli na igralište… puno, puno različitih priča, a prava istina se još skriva.

Njegovi roditelji s kojima smo razgovarali još su u šoku od svega toga što se dogodilo njihovom sinu. Pokušali su stupiti u kontakt s nekim od sudionika rođendana ali i oni su dobili različite verzije događaja.

“Stupili smo u kontak s nekim dečkima i curama koji su bili na tom rođendanu. Bile su tu svakakve priče kao da je pao preko zida koji se u blizini nalazi, kako je gol pao na njega, kako je pretučen. On je vrhunski sportaš. Karate trenira već 11 godina, osvajač je brojnih medalja na natjecanjima diljem Europe. Nije sklon ekscesima, niti problematičan, a sigurno bi se znao obraniti da je bio napadnut, na njegovim šakama nisu bile nikakve naznake ni ožiljci koji bi upućivali na takvo nešto. Nogometni gol da je pao na njega sigurno nebi ostavio brojne modrice po cijeloj glavi (usta, nos, oči, vrat). Težak potres mozga. Cijelo vrijeme je u nesvjesnom stanju spominjao samo šake, šake, šake….” – kazali su roditelji nastradalog mladića.

Oni žele istinu i uvjereni su kako nešto “drugo” stoji u pozadini ovog događaja. Odlučili su angažirati odvjetnika i slučaj pokrenuti ako treba i na višim razinama, jer previše nepodudarnosti u pričama sudionika kao i njihovih “prijatelja” kojima su se neki izjadali, a drugi hvalili.

Izvješće MUP- a ZHŽ-a smo također zatražili, te ga očekujemo u najkraćem mogućem roku jer prošlo je već preko 20 dana od ovog događaja gdje je doslovno život bio ugrožen našem sugrađaninu i koji je još dan danas pod liječničkom kontrolom i javljaju se novi zdravstveni problemi.

Roditelji mole i pozivaju sve koji imaju bilo kakve informacije vezane za ovaj slučaj da se jave na e-mail: soldo241 [at] gmail.com

Priopćenje MUP-a ZHŽ:

“Dana 09.10.2016. godine u 01:50 PU Široki Brijeg je putem telefona zaprimila prijavu da je jedna osoba zbog tjelesnih ozljeda zatražila liječničku pomoć u Domu zdravlja Široki Brijeg.

Postupajući po prijavi policijski službenici su otišli u Dom zdravlja gdje su utvrdili identitet ozljeđene osobe – riječ je o 17-godišnjoj muškoj osobi s područja Širokog Brijega koja je zatražila liječničku pomoć zbog tjelesnih ozljeda neutvrđenoga stupnja, koje je zadobila na neutvrđeni način, i zbog kojih je iz Doma zdravlja Široki Brijeg upućena na CUM Mostar.

O tim saznanjima smo obavijestili dežurnog županijskog tužitelja, i u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom policijski službenici su poduzeli veći broj mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je 17-godišnjak zadobio tjelesne ozljede.

U tom cilju policijski službenici su obavili veći broj obavijesnih razgovora, od nadležme zdravstvene ustanove je zatraženo da uzme uzorak krvi ozljeđenoga 17-godišnjaka te isti pošalje na analizu, a zatraženi su i nalaz i mišljenje vještaka medicinske struke o okolnostima nastanka tjelesnih ozljeda kod ozljeđenog 17-godišnjaka.

Predmet je još uvijek u radu, i u interesu istrage ne možemo iznositi više detalja.

Po kompletiranju predmeta isti će biti upućen Županijskom tužiteljstvu”, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

sirokibrijeg.info

Glas naroda

trebate li imati povjerenja u politicku i crkvenu vlast koje stoje u sluzbi sotoneeeeeeeee
kao takovi koji sluze pavlu savlu djavluuuuuuuuuuu
netrebaju davati nikom savjeta sa djavlijim setiranim diplomamama
takovi nepomazu nikoga jer pisano je sotona je okrenula svakoga protiv svakoga
a te savjetnicke sotonske i proklete diplomeeeeeeeee koje su proklete 1000 godina
imat cete prokletih kuna koje moze bilo tko na svijetu printitiii koliko zelishhhhhhh

sotonske diplome stoje sotoni u sluzbi politike i vjere
djava nije vas nikad napustio=ostaje do kraja sa vama

be good najgori su oni lakirani i umiveni ishceshljani pii;caj;zle

by

jedno je crkva drugo su nasi franjevci
crkva je sveta franjevci su odmetnici
kad kazem nasi mislim na humacke
i medjugorske prevarante i izdajice
zato oni nisu bez razloga uz covica
covic zna koliko medju njima
ima jos zivi udbasa pa on je sa njima suradjiva
za vrime juge tako i sada
fratri jel tak ili nije tak

Pa ovo je nevjerojatno. ..
Kad ste došli izvršiti očevid sto niste lijepo pokupili momke i cure i Ajmo u stanicu, sve odvojit malo pritnisut kao sto radite ovima sto ih uhvatite sa gram dva pa sve ispričaju. ..
Nego ovdje se štite sinovi lokalnih moćnika koji su bili na tom rodjendanu nema Šta drugo...Sramota nek vas bude

Štite sinove lokalnih moćnika nista drugo...
Što niste priveli te momke sa rođendana i malo pritisnuli sve bi to propjevaIo kao i o i sto ih uhvatite sa gram dva pa ih samarate i dok nekog ne otkucaji

Ko jos jednom spomene titu il nesto kaze protiv titine milicije treba ga nogom u [ * neprimjereno * ]cu,fini tito i njegova milicija.Za 5min bi isti bili u stanici,pljuvali bi krv,bez obzira ko su.momak brz oporavak,a ovim kukavicama treba goli otok,da 20g s mora u brdo suplju bacvu punu vode da nosaju,nek im to ispere mozak kad poliicjska palica nece

Pero Kozul nacelnik PU Siroki Brijeg je osoba koju se moze kupit za burek a prica se da je dijete jednog poznatog tajkuna sudjelovalo u ovom premlacivanju tako da znate ovi iz Mup zataskavaju Peri je bitno da se ulizuje tajkunima a briga njega za sirotinju

Pero Kozul je sluga tajkuna zato su mu zenu zaposlili u Elektroprivredu a brata u Feal on je udbasko zlo koje je u sluzbi ratnih profitera

Peri su gazde i pasata kupili da ga imaju u saci zato i zataskava ovaj slucaj sto se desio u Sirokom Brijegu

Da se slucajno dogodilo obrnuto da je Mile sa par momaka iz Britvice izudarao ove [ * neprimjereno * ]e od tatinih sinova pa digla bi se sva policija i sve institucije a ovako sut,a pitam se dokad ili treba uzet koce u ruke i zatrazit pravdu ili ce konacno neko reci dosta tatini sinova i poatupit po zakona ne kao dosada neki dobit nagrade ba faksovima u inostranstvu umjesto u Zenici....

?komentiras izbeglice jadna nidje veze nit su tema fratri koje sustavno blatis i napadas ni.oni jadni ne mogu da zive od takvih i slicnih vama izbjeglice,momku su dali nesto tako da se nije mogao ni branit nit zna sta se desilo,sramota,zelim mu brz oporavak i polako,hladne glave ih treba pametno rijesiti i sve lijepo,od pravde nema nista jer nema ni zakona,ne bi me cudilo da uzorvi krvi ili se zamijene ili nestanu,sramota,mislim isto da ti sto su to uradili bilo ih je vise pa pogledajte ko od njih nedostaje,mislim da su ih njihovi zalosni i jadni roditelji sklonili npr u zg ili dalje....imaju zastitu policije i suda ako ga bude,momak drzi se i polako,osveta je jelo koje se jede hladno i ne nikako nedaj dragi Boze uprljati ruke od njih i ici u zatvor zbog te g a m a di,svatko moze sta hoce ali ne moze dokle hoce a treba ih zajedno sa njihovim majkama i ocevima izudarat strucno,[ * neprimjereno * ] bez odgoja i karaktera

izbjeglica samo odgovara
na komentar gosta
nije kriva sveta crkva
sto mi volimo lazne franjevce
I sto biramo lopine hadejazavce

Pero je rastjerao sve postene ljude u policiji kako bih on moga nesmetano rovarit i kupit maslo.

Pero Kozul je naj korumpiraniji policajac posle Cikote to vam je ziva istina fura se na njega samo nema m u d a kao on

No coment. Ali bi dodala....daboga da se novinaru cudo ukazalo pa otkrije tko je ovog mladica ovako ruzno izudarao.....drugo primjera banalnoga radi....prometna sudionik sin politicara sve zataskano druga prometna sin seljaka sto smilje sadi objave teralice.....sve govori o o njima ali i o ludome novinaru koji odavna prekrsio kodeks prema svim pravilima struke....

Ispast ce na kraju da je momak sam sebe ozlijedio..nije mi jasno kako se ne moze otkrit sta je bilo momku a toliko ljudi bilo prisutno i niko nista nije vidjeo...

Citamo svaki dan o d r o g i s i l o v a nj a koja izaziva amneziju te se nesrecne osobe nemogu sjetiti nicega za period od nekoliko sati do nekoliko dana samo u magli vide poneku sliku od onoga sto im se desilo,momku su nesto stavili u pice i pod uticajem alkohola je sve to bilo visestruko,da dobije takve ozljede nesto mu se ruzno i grozno desilo krivci su tu a pozivam svjedoke neka se anonimno jave na portale i pomognu Boga i pravdu jer zamislite mogli ste to biti i vi ili netko od vasih najmilijih

Nemogli spavat vi zlocinci koji ste ovo ucinili momku ako pare vasih roditelja sto su ih zaradili na krvi hrvatskog naroda mogu potkupit Peru Kozula Vesnu Cavar i Boru Culjka nemogu dragog i velikog Boga on sve vidi i sve zna doce dan kad cete odgovarat za ovo i budite sigurni da ce te platit skupu cijenu za zlo koje ste ucinili momku

niko neblati prave fratre
nego one kopirane
dakle postoji duplikat
pravi se fratri poznaju
a oni drugi isto
ima tko ih poznaje
meni je jedan rekao dok smo se zelili ispovjediti
nemoj ja nisam pravi
a zashto nosish abet
eto vidish
cia udba i osatali ubacili su ih mnogo
za koje vi mislite da su vashi

eto vidish
chipirani su neshto drugo
oni sa mnogo lica i na mnogo mjesta isto
a medija vam je sva takova i njihova propaganda
samo se nepismeni poznaju
njih neche nitko

Mup u Sirokom Brijegu na celu sa Perom Kozulom je naj korumpiranije i naj prljavije mjesto u nasem gradu ljudi moji dragi ovi tzv.policajci=krimunalci su sluzbi lokalnih tajkuna stite njihove obitelji i to im je glavna zadaca i posao

Ljudi tribamo svi na uluice i poceti u ovoj zupanije rjesavati problema demonstracijama,dok se ovi nepismenjakovici bogate na razne nacine ispasta sirotinja i normalni sugradani.
Pero K. treba odmah ostavku da da zbog ovoga slucaja koji nesmije da rijesi,on je doveden samo da pomogne cikoti da se optuznica rijesi u stvari Dumancic,Cikota su mu mentori.sta tu triba dalje pricat.Ovo je skoplski primjer nepotizma i zataskavanja teskog kriminala.Pero K. ostavku daj i pusti ljude koji imaju stav isti prema svakome.

milicija dno dna , fratri su sramota..

Dakle,nevolje iz Ljubuškog???

Kad fratri govore o svim zlima koji prite mladima tad ste prvi koji zugaju sta ce nam oni govorit,to su nasa dica,imamo mi svoju dicu,nek oni vode neke druge brige.
A kad vakk nesto bude onda opleti o fratrima.
Odgajate dicu i birajte druge politicare i rijesite se vise tajkuna,a fratre pustite na miru.

Nek posjete Juru Primorca ili je Prndeljov. Tako kazu

Svi mi roditelji mozemo biti na tom mjestu. Policija ne smije dirati tajkuncice.
POLICIJO dokazi da nisam u pravu.....

mima zadro

iznenadjuje me ovakvo nesto, moram pohvaliti svoj Neum...ne bi se to moglo zataškati u Neumu tako, pogotovo da su tatini sinovi u pitanju, upali bi dečki (Torca i Boysi skupa ako treb) u policiju i odveli načelnika dok se ne sazna tko je uradio tako nešto

naći ćemo a mi i obisit šta ć nam policija

M. Soldo žrtva fizičkog zlostavljanja!? Je li PU Široki Brijeg na visini zadatka ili...?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari