T&D Company nastavlja s radovima na obilaznici

T&D Company nastavlja s radovima na obilaznici

Desetak dana nisu se izvodili radovi na ljubuškoj obilaznici. Stalo se s polaganjem kocke na nogostupu, što je bilo pomalo čudno i neočekivano, budući da se prevalilo više od polovine posla i pojavile su se glasine da su vlasnici pet kuća zaustavili radove zbog toga što im kuće nisu priključene na kanalizaciju.

Postavljanje nogostupa

Iz Općine su to opovrgnuli, uz objašnjenje da vlasnici tih kuća doista traže da se riješi njihov priključak na kanalizaciju, međutim, to nije bio razlog da su radovi bili obustavljeni.
"Izvođač radova je imao obveze završiti neke svoje druge poslove pa su zato radovi na obilaznici na neko vrijeme bili stali. To je iza nas, radovi idu dalje, nastavljamo s postavljanjem kocke. Što se tiče priključka na kanalizaciju tih nekoliko kuća, to jednostavno nije moguće. Vlasnici kuća tražili su sastanak, održat ćemo ga i oni će iznijeti svoj problem. Međutim, stvar je u tome što se oni, kako stoje stvari, jednostavno ne mogu spojiti na novoizgrađenu gradsku kanalizaciju koja ide zaobilaznicom, zbog dubine svoje kućne kanalizacije koja je na nižoj razini od ove. Razgovarat ćemo o svemu i izići im ususret za sve što je u našoj moći. Uradit će se jedan šaht za njih, to je dogovoreno, a hoće li se moći na njega priključiti, ostaje za vidjeti" - kaže dipl. ing. građevine Stanko Musa, savjetnik općinskoga načelnika Ljubuškog za gospodarski razvoj.

Vrijedan projekt

Radnici ljubuške tvrtke T&D Company nastavljaju sa slaganjem kocke na nogostupu i ljubuška obilaznica je već poprimila ljepši izgled u odnosu na prije. Uskoro će se posaditi i drvored.
"Prošli tjedan bili smo u rasadniku u Bosanskom Grahovu i naručili sadnice. One će se posaditi otprilike oko 10. studenog, a posadit ćemo javor, oko 120 komada. Ako se netko od vlasnika kuća izjasni da mu drvo smeta na ulazu, neće biti posađeno, a tko god izrazi želju da se posadi, bit će posađeno" - kaže Stanko Musa.

Inače, vrijednost radova je oko 310.000 KM. Budući da je obilaznica dio magistralne prometnice Mostar - Čitluk - Ljubuški, radovi se izvode u suradnji s Federalnim ministarstvom prometa i veza, odnosno JP Ceste FBiH. Općina Ljubuški i Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški u radove ulažu oko 120.000 KM, dok Federalno ministarstvo prometa ulaže 190.000 konvertibilnih maraka.

Plan je nogostupom spojiti dvije obilaznice. Tako će dio radova od kružnog toka do raskrižja za Predgrađe biti završen u ovoj godini, dok će ostatak dionice do novog kružnog toka na Humcu (staro gradsko groblje) najvjerojatnije biti završen iduće godine.

Ivan Kaleb | Večernji list

Komentari

ko će popravit uništenu cestu?Mislim da je nemoguće popraviti sve što su ovi "stručnjaci" raskopali.Još gori su ovi iz parkova,eroneta i elektroprivrede. Prvaci su oni specijalci što su radili kanalizaciju.Ono se neće za 1000 godina popraviti

Inzenjera portala za nadzor, on se u sve razumi. Sve bi cvjetalo da on dodje za savjetnika

Čestitam! Konačno nešto posebno napisano.

Bradvica se u sve razumi.

Bradvica se u sve rayumi pogotovo u za[ * neprimjereno * ] ljude i izmišljat priče

sra reci - nista najbolje

Koliko je firma T&D company gradila privatnih objekata zadnjih godina ali nista cudno sve je ovo isto Ivan Brkic radio s Mucic&company maloj djeci je sve jasno

Kradeze compay nastavlja sa pljačkom.

Ajde ljudi,odbijajte te vocke.

Ovo sto se radi je za svaku pohvalu bas lijepo. Kada se zavrsi obilaznica grad dobija jos jednu lijepo uredjenu ulicu. Svaki posao koji je uradila pomenuta firma (T&D) se prepoznaje po kvaliteti i lijepom izgledu. Ovi dezurni kriticari i neradnici kritiziraju sve lijepo u gradu a nitko ne pise o kanalizaciji koju je radila firma HP (Haso Pekusic) i ostavila rupe po magistralnoj cesti i poklopce sahtova koji iskacu iz lezista. Ne valja vam Tonco sto je domaci covjek.

HP je na tenderu dobila posao a sve nepravilnosti da je pravi nacelnik morali su davno otkloniti komu Tonćo smeta ima problema sa sobom ali

Tek zbog istine i ovaj posao sto radi Tonco dobila je firma Putovi Grude a oni su izabrali TD da odrade ovo sto rade.

Ma šta pričate ?
TD compani neradi nego T transparentno!
Ko i Načelnik?
Sve pošteeeeno? Ko kurava u ponoći!
Dragi narode hebi te se?

ovde se bezveze popločava a istočna obilaznica se dimi ko u siriji nema ni najmanju uporabnu vrijednost u slučaju potrebe .Totalna neekonomičnost bacanje para u gluposti maže se masnoj guski vrat.

barba
oprosti to nije bacanje para
to je dilenje para pola meni pola firmi

Šta je ovo jel skuplje po(kockanje) ili asfaltiranje
Nekako čudno gradske ulice pločnici asfaltirane izvangrada pokockavanje.
A što frčete na portal, znamo da bi bilo ugodnije, da se ništa u javnosti nezna
A šta se može kada si javna osoba onda si podložan kritiki javnosti
Ali budite bez brige, to našim političarima ne smeta

Interesantno je bilo pitanje jednog komentara: Zašto se ne asfaltira nogostup na zaobilaznici? Odgovor je bio: Zato što kum nema asfaltnu bazu.

očito se gradonačelnik dočepo kockica pa se igra ta neplaća ih on nego raja mozemo na kockican igrat šah

Naš grdonačelnik samo igra bele kod Marine kojoj je zaposlio muža dezertera u EP.

trebali su pokockat veljake i grab tamo su im izborni spasitelji uhljebi kradezea

E moji Ljubušaci, vama je veći problem kad se radi, nego kad se ne radi.

Ovi dezurni komentatori koji na noz docekaju sve sto se dobro uradi u ovom gradu nisu glas vecine ovo je glas manjine,neradnika ljudi kojima nista dobro nije dobro jer oni nisu ti koje se nesto pita.

može li se posaditi koja palma na zaobilaznici

T&D Company nastavlja s radovima na obilaznici

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto