Ponovno nemiran vikend

Noću s petka na subotu nepoznati muškarac, nakon što je izgubio nepoznatu svotu novca na aparatima za zabavu u salonu za zabavu u mjestu Veljaci, općina Ljubuški, razbio je aparat za žetone marke „Balli“ i iz istoga otuđio memorijsku ploču, a od djelatnika salona oduzeo je 600 KM.

Policijski službenici PU Ljubuški poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju identificiranja i privođenja počinitelja opisanih kaznenih djela.

Jučer popodne ženska osoba iz Radišića prijavila je PU Ljubuški kazneno djelo krađe, počinjeno na njenu štetu. Prema navodima iz prijave D. K. (27) iz Širokog Brijega iz njene obiteljske kuće otuđila je novčanik u kome su se nalazili manja svota novca i osobne isprave. Policijski službenici priveli su u službene prostorije D. K. koja je priznala izvršenje kaznenog djela i vratila otuđeni novčanik. PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće protiv D. K. (21) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo krađe.

PU Ljubuški sinoć je zaprimila prijavu da je u neutvrđeno vrijeme, unatrag posljednja 24 sata, nepoznati počinitelj ili više njih provalio u obiteljsku kuću na Humcu i iz nje otuđio određenu količinu nakita i prometnu dozvolu od motornog vozila marke Mazda. Kriminalistička obrada je u tijeku.

U petak oko 23 h, na raskrižju ulica Stjepana Radića i Alojzija Stepinca u Ljubuškom, dogodila je se prometna nezgoda u kojoj je teške tjelesne ozljede zadobio stariji maloljetnik (17) iz Vrgorca, RH. U nezgodi su sudjelovali motorno vozilo marke „Mazda 626“ BH registarskih oznaka, kojom je upravljao D. B. (19) iz Gornjih Radišića i moped marke „Gilera Runner“ HR registarskih oznaka, kojim je upravljao stariji maloljetnik s prebivalištem u Vrgorcu.

Temeljem izvršenog očevida, kao i temeljem iskaza sudionika nezgode i očevidaca, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je vozač „Mazde“ oduzeo prednost prolaska mopedu uslijed čega je došlo do kontakta vozila i mopeda i pri čemu je vozač mopeda zadobio teške tjelesne ozljede (lom noge).

Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je, nakon što je skrivio nezgodu, vozač „Mazde“ izišao iz vozila, pomaknuo moped s kolnika kako bi oslobodio prolaz vozilu, nakon čega je s vozilom pobjegao s mjesta nezgode.

Odmah nakon zaprimanja obavijesti o prometnoj nezgodi policijski službenici poduzeli su potrebne radnje u cilju identificiranja i pronalaska odbjeglog vozača; ubrzo je utvrđen identitet vozača a u nedjelju oko 1:00 h policijski službenici pronašli su „Mazdu“ skrivenu u šumi, u mjestu Gornji Radišići. Vozač Mazde D. B. priveden je u službene prostorije gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada.

PU Ljubuški u redovnoj će proceduri Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće protiv D. B. (19) zbog osnovane sumnje da je počinio slijedeća kaznena djela:

  1. teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa (čl. 332. u svezi s čl. 336. KZ-a F BiH) – za ovo kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina,
  2. neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi (čl. 337. st. 2. KZ-a F BiH) – za ovo kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine,
  3. upravljanje motornim vozilom kome je istekla registracija više od mjesec dana (čl. 23. Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obveznom osiguranju od odgovornosti) – za ovo kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u trajanju od 30 dana – 3 godine.
MUP ŽZH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari