Otišli strojevi, obećanja će biti ispunjena pred sljedeće izbore!?

Otišli strojevi, obećanja će biti ispunjena pred sljedeće izbore!?

Prošli su još jedni lokalni izbori, pa bi trebalo odahnuti i krenuti dalje, u nove radne pobjede. Nakon svakih izbora, oni koji su osvojili vlast  trebali bi se preispitati kako u novom četverogodišnjem mandatu realizirati obećanja i postavljene ciljeve. Ista ona obećanja, koja su u predizbornoj kampanji obećali narodu. Ciljeve, koje su zacrtati kako bi iste realizirali u postizbornom periodu.

U našem "malom" Ljubuškom sve je nekako drugačije. Ovdje ne vrijede ista pravila kao drugdje. Ustvari  pravila su ovdje ista  dugi niz godina. Postavio ih je, sada možemo reći dugovječni načelnik Nevenko Barbarić. Tankim prolazom na izborima, sa upitnom regularnošću zbog već svima poznatog inženjeringa, ostao je da barem još četiri godine vlada i utječe na naše živote. Dugovječni vladar ili despot kojeg ne mogu “srušiti birači“, iako ga ne vole. Ne mogu ga srušiti ni veliki dio članova njegove stranke koji nisu glasovali za njega, već za profesora Antu Paponju. Kada se prihvati i ovakav izborni rezultat ispada da je tek svaki četvrti glasač njegov. Računica je jednostavna. Onih 50% koji nisu izašli sigurno da nisu njegovi birači. Onih 50% koji su izišli na izbore dali su glas drugom kandidatu, prof.Paponji. Nakon ovakve analize i računice bit će teško vladati i zacrtati postavljene ciljeve. Biti će nemoguće ostvariti silna obećanja koje je dao biračima, samo da ponovo osvoji načelničku poziciju. Za dlaku je uspio, u jednom momentu bio je svjestan, da je već bio izgubio izbore do trenutka kada njegovi drugovi javiše da je rješena stvar. Ti drugovi sada su ponovno prijatelji našeg načelnika,iako ih je u jednom momentu bio odbacio. O kojim drugovima se radi zna on. Znamo i mi.

Obećanja

Bilo kako bilo,treba se osvrnuti na obećanja koja je dao, projekte koje je obećao u naredne četiri godine.Jedno od predizbornih obećanja, a koja su najavljena u listopadu 2016 godine jeste rekonstrukcija zgrade, koja se nalazi u središtu Ljubuškog, u kojoj je smješten dio resursa MUP-a te gradska vijećnica. Obećano je da će se na postojeću zgradu izgraditi 600 dodatnih četvornih metara za potrebe MUP-a ŽZH i Općine. Također je najavljen i projekt podzemnih garaža iza zgrade s 52 parkirališna mjesta. Slikovna projekcija projekta prikazuje monumentalno zdanje, staklenu zgradu. Obećanje je bilo “utemeljeno“ na tome da su iz usta vladajućih dopirale informacije da su sredstva već osigurana i da je to gotova stvar.Listopad 2016  već je pri kraju, a na zgradi u središtu Ljubuškog nema naznaka o početku radova. Nema skele, nema radnika u blizini. Vidljiva je jedino zgrada sa oronulom fasadom. Onakva kakva je i bila prije načelnikova obećanja. Farsa.

Drugo predizborno obećanje je bila rekonstrukcija ulice Kralja Zvonimira (kocke, drvored, rasvjeta), koja se proteže od kružnog toka do zgrade Općine. Obećavao je načelnik da će prvo radovi početi u četvrtom, zatim petom, pa na kraju se obećanje svelo na listopad 2016 godine. U takvim predizbornim obećanjima svakodnevno su nas informirali režimski mediji, najviše Večernji list. Opet prolazi listopad 2016 godine, a radovi na u ulici Kralja Zvonimira nisu počeli. Vjerojatno i neće.

Medijski je najavljivana i  rekonstrukcija obilaznice, koja je doduše i počela stihijski pred izbore, sada je stala. Radovi su zaustavljeni, ne nazire se nastavak radova.

Načelnik Barbarić je  presjekao vrpcu u stilu starih partijskih drugova i Dom za starije i nemoćne na Bučinama pompozno otvorio 4 dana prije lokalnih izbora. Naravno da je i ovo bio još jedan jeftin kartaški blef, kojem je Barbarić sklon poput iskusnog kartaša. To je bilo još jedno u nizu nerealiziranih velikih, pompozno najavljivanih projekata.

Projekcije i prezentacije bez realizacije. Projekti na videu i u Večernjaku nikad ne vide svjetlo dana. Odmah nakon otvaranja dom je zatvoren. Obećana radna mjesta i početak rada doma za stare i nemoćne osobe, po svemu sudeći dočekat će opet nove izbore. Opet ista stara priča, opet  presjecanje vrpce. Opet obećanja narodu da će biti bolje. Podcjenjuje se ljudska inteligencija i poručuje narodu da je malouman, zaboravljiv. Da ne pamti ništa drugo, osim predizbornih mjesec dana.

Čekamo i obećanje nekog od velikih ulagača, koji će općini stvoriti radna mjesta i spriječiti daljnje iseljavanje u Njemačku, koje je već odavno poprimilo zabrinjavajuće razmjere poput epidemije. Ako se ovako nastavi kao i proteklih 12 godina, a kako je nastavilo nakon izbora, situaciju u Ljubuškom bit će, nažalost, puno gora.

Slijedeći logiku dosadašnjih neispunjenih obećanja jedini logičan zaključak, koji se nameće, je da načelnik Ljubuškog nema snage, volje, niti ideje kako stvari pokrenuti nabolje. To pokazuje naglim zaustavljanjem radova nakon izbora, uklanjanjem teških strojeva za asfaltiranje s naših ulica.

Završetkom izbora, kao da je život prestao. Grad je avetinjski opustio. “Nabrijani“ strojevi, koje smo gledali pred izbore na svakom koraku naglo su preko noći nestali iz našeg vidokruga. Vladajući političari koji su nam obećavali sve i svašta odjednom su nestali, kao da ih nema. Balon se ispuhao i ostala je samo mješina.I tako od izbora do izbora. Ostaje nam i dalje da živimo s načelnikom  bez vizije i ideje kako stvari pokrenuti na bolje. Načelnikom s nesposobnim suradnicima i još lošijim savjetnicima. Nedostatak vizije i ideja gura nas u propast.

Vječno ista priča.

T.B.

Glas naroda

Svak je ostao isti, Načelnik je onakav kakav jest, (obećanja, pusta obećanja, nikoga on nije prisilio da u to vjeruje), narod je onakav kakav jest (m-alouman, zaboravljiv...da nismo g-lupi jesmo, da nevjerujemo u prazne priče, vjerujemo) i sada je Načelnik kriv, nije brate...
Ja da sam na njegovu mjestu gore bi se radilo. jer što gore , to bolje!

On radi svoj posao,ovi sto su ga izabrali neka kukaju za radna mjesta, a mi ostali svejedno ne ovisimo o njemu i njegovoj partiji! Kriv je narod jer je g . .l . .u . .p ,a ne neven!

U Brljici dva dana prije izbora došao bager,prvo sta je uradio,uništio asfalt,posle izbora ni bagera ni radova,a narod klapaj po srušenom asfaltu,koji je ne potrebno uništen. Ne treba ni govoriti da nema nikakvih znakova na cesti,tako da su mnogi i gume uništili.Da li ima kakav kre.ten da će odgovarati za ovo?

Narod je kriv svaki put nasjedne ko ovca pred sisanje ovo se stalno dogada mogu raditi sto ih volja Narod nek se zabavlja Arapima i partizanima

Viktor Lijan i Barbarić otvorili su nezavršeni vrtić
Stara kumrovečka škola začinjena sa Lijanskom mudrošću dala je rezultat

Interesantno ako na ovom portalu zelite objaviti komentar da dajete svoje vidjenje dogadjaja a vase vidjenje je u suprotnosti sa potpisanim T.B. taj se komentar ne moze objaviti a ako blatite nekoga koga blati administrator taj se komentar objavljuje. Toliko o administratoru ovog portala ...vjerojatno ni ovo nece objaviti.

Idi bre na LJ portal i tamo komentiraj.Zaboravio sam reći da tamo komentiranje uopće nije dopušteno.Plaše se onoga što im narod piše.Moj Stipe Bubalo pokrij se dok te skroz ne razotkriju pa ti si onaj koji je bio kadar HDZ 1990 pa ih cinko da bi prešao u HDZ BiH i dobio pozicije koje si dobio.

ko pobrise, kenjac!!!

Nema ništa od pustih jadikovki na ovom portalu.. Većina je glasala za Barbarića tako da se T.B. i ostali platformaši moraju pomiriti s tim..

"Većina je glasala" kao prvo samo možda 25%, po vašem pobjedili ste. Šta sada , ono što ste obećali izvolite počet raditi?
Jes pročito što ste u Brljici napravili
Sada oporba treba vršiti svoju dužnost, zašto je izabrane, nema spavanja
Obećali ste i na tome dobili izbore, !!!

oporba? pa ima 9 vijećnika naspram 16 HDZ-ovih , isto narod izabrao i šta ,morete ževkat po portalima i prdoklačit uživajte

Ako ste katolici i hrvati mogli bi sad nesto radit puno ste obecali grijeh je veliki

To praticemo ih svakog dana u iduce 4 godine

Eto moji tkz.HDZ-ovci(jer ovo sa HDZ nema veze) sad ste ponovo na vlasti pa upravljate ovim gradom.Kad ga u četiri godine potopite nemojte reći da je za to neko drugi kriv npr.platformaši,centri moći,bošnjaci,srbi.Upravljajte ovog puta sve ćemo pratiti i ispostaviti vam račun nakon 4 godine,možda i za dvije kad budu opći izbori.Sad pamet u glavu upregnute malo mozak,mišiće čitav grad vam se smije kako ste strojeve za asfalt povukli iz grada odman nakon izbora.Smiju vam se kako se između sebe svađate.Pazite dakle pratimo vas svaki dan u stopu.Vi ste na vlasti a mi smo oporba(ne ova HDZ 90 i HSP) nego istinska.

PoluNačelnik Nevenko Barbarić!!!!

Da nije bilo križanja ne bi uopće bio načelnik.Načelnik je četvrti put ALI NEMA NAROD IZA SEBE NAROD GA NE VOLI on to zna i to mu najteže pada nije od kamena

Nevenko Barbaricu ja drugi put glasujem protiv tebe ti pobjedjujes ja necu reci da je narod pulg vrijeme ce pokazati ali vjerujem ako ima mrvu oravne drzave da ces u lisicama napustiti polozaj

Nije polu načelnik već četvrtinu načelnik.

Ima 4600 regularnih glasova i onih šesto namještenih
neš ti pa vladaj Barbariću

Bravo Tiho. Svaka cast na gore napisanom i prepoznatom prije i post izbornom stanju, procesu i ludim i vanserijski-lažnim predizbornim obećanjima od strane valadujucih u općini. Hvala ti sto svoja prsa kao štit postavljaš za sve nas. Pametne, razborite i osviještene ljude bez prljavih viza kartica u džepu i korupcijski stečenog kesa i uhljebljenog radnog mjesta. Sva ti cast i svako dobro u budućem životu i radu. Bohum.

Oće li bit one dvije ulice asvaltirane štoje Marijo Bebek obeće prije izbora.

Oće oće sve će asfaltirat staviti kocku po čitavom gradu,drveće iz Glamoča(kažu u Parkovima da u VRTU ne valja triba pare ostaviti negdje drugdje).Sve će cvjetat neće biti više rupa uradiće oni ulicu od MUPa.Oće oće.Vraga.
Moj nrode Barba samo obeća i ne uradi nismo mogli goreg dobiti u povijsti.Pamtićemo ga nakon 16 godina kao načelnika koji je ostavio pust grad ništa uradio nije što se vidi.

Kakav Marijo Bebek poltron ko svi ostali manji od makova zrna,mali miši što se uvlače mački pod suknju.Eto to su ti i takvi

Kako dom ne radi, borami sam ja dobija platu i za deveti iza deseti misec. Doduse nisan radija, bija san na bolovanju pa je zeru manja

Otišli strojevi, obećanja će biti ispunjena pred sljedeće izbore!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari