U subotu "Raštikijada 2016." na Marića Gaju

U subotu "Raštikijada 2016." na Marića Gaju

Jedinstvena gastro manifestacija u Hercegovini, Raštikijada 2016. održat će se po peti put na Agroturizmu Marića Gaj u Ružićima pokraj Gruda, i to u subotu 29. listopada 2016. godine.

Manifestacija je spoj natjecanja u pripremi jela od raštike i prezentacije kulture života u Hercegovini, a cilj je da se raštika nakon godina zaborava i zapostavljanja vrati na jelovnike restorana i obiteljske stolove. Raštika je biljka koja je odgojila generacije Hercegovaca, i najbolja je u vrijeme kada organiziramo Raštikijadu, čime na neki način obilježavamo kraj turističke sezone. Jedinstvena je i nitko drugo joj prije nas nije pokušao posvetiti pozornost, kazali su organizatori.

Uz domaće natjecatelje iz Hercegovine, Raštikijada ima simpatizera i u Hrvatskoj. I ove godine pridružit će se ekipe iz Slavonije i Dalmacije.
"Ove ekipe ostavljaju najbolji dojam. Jako su opušteni i veseli, a posebno cijene našu i prikazuju svoju tradiciju", ističu organizatori.

Ova zanimljiva manifestacija svake godine privuče veliki broj posjetitelja, ljubitelja ovoga jela, kao i bogatog kulturnog programa, a primjeti se i sve više stranih gostiju koji u vremenu ovog događaja posjete Agroturizam.

Osim natjecatelja koji će spremati i kuhati raštiku, ostali posjetitelji mogu uživati u ugodnom prirodnom ambijentu kao i razgledavanju cijelokupnog imanja Marića gaj uz mnoštvo popratnih sadržaja, te kušati slasne delicije i odlična vina. Nakon proglašenja pobjednika uslijedit će zabavni program do kasnih večernjih sati.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto