Videonadzor prometa na Doljanima, Bijači i Crvenom Grmu

Videonadzor prometa na Doljanima, Bijači i Crvenom Grmu

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) će u okviru aktivnosti na obilježavanju 70. godišnjice postojanja danas pustiti u rad "Videonadzor specifičnih mikrolokacija cesta u BiH".

"Implementacijom projekta videonadzora u informativni sustav BIHAMK-a ostvaren je izuzetan kvalitativni pomak u informiranju javnosti o stanju na cestama. Projektom je predviđeno da Informativni centar BIHAMK-a u posebnu pažnju posveti i praćenju prometa na najfrekventnijim cestovnim smjerovima, autocesti, planinskim prijevojima, urbanim sredinama kao i graničnim prijelazima te izvještavanju javnosti o mogućnosti pristupa informacijama", navode iz BIHAMK-a.

U sustav videonadzora uključeno je 17 kamera i to na sljedećim lokacijama: raskrižja Briješće, Stupska petlja, Skenderija i Siporex, planinski prijevoji Makljen i Karaula, granični prijelazi Izačić, Bosanska Gradiška (2 kamere), Bijača, Kamensko, Crveni Grm, Prisika, Doljani, Orašje, Šepak i Bosanski Brod. Dodatnih šest kamera (planinski prijevoj Ivan, granični prijelaz Bosanski Brod i Ivanica, naplatno mjesto na autocesti A-1 Jošanica, raskrsnica Otoka i Orahov brijeg) koje su također postavljene, bit će uključene u sustav nakon neophodne tehničke pripreme u sljedećih desetak dana.

Uključenjem web kamera u informativni sustav BIHAMK-a dobiven je novi, moderno koncipiran sustav informiranja i mogućnost da vozači u svakom trenutku dobiju aktualne i korisne informacije o frekvenciji prometa na graničnim prijelazima i eventualnim zastojima na odabranim lokacijama te mogućnost da boljim planiranjem putovanja i izbjegnu dugotrajnija čekanja i eventualne zastoje.

Ovaj sustav dostupan je zainteresiranim korisnicima putem web stranice BIHAMK-a.

Broj kamera uključenih u ovaj informativni sustav će se konstantno povećavati, a u sljedećoj fazi dogradnje predviđeno je postavljanje dodatnih deset kamera.

Glas naroda

stavite i na put za moj kokošinjac jer je sto puta bolji od ovih takozvanih cesta..ebale vas kamere vas ebale

Videonadzor prometa na Doljanima, Bijači i Crvenom Grmu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari