Barbarić i politika HDZ BiH sustavno uništavali JKP Ljubuški

ljubuski.info

Kada se pogleda utjecaj politike na rad JKP Ljubuški, općinskog načelnika i osoba koje su bile unutar Nadzornog odbora, onda se jasno zaključuje strategija sustavnog uništavanja JKP Ljubuški.

Još 2009. godine Nevenko Barbarić je oduzeo djelatnost prikupljanja otpada JKP Ljubuški i dao je ALBA-i. ALBA-u je subvencionirao s 320.000 KM na godinu, a samo je odvozila otpad u Mostar, jedno vrijeme i u Čitluk.

Kroz političke odluke unutar HDZ-a BiH, a sve mimo Općinskog vijeća, sudjelovao je u otpisu dugova ljubuških gospodarstvenika prema JKP Ljubuški u astronomskim iznosima.Sve to potvrđuje dokumentacija s potpisom Tomislava Kozine ondašnjeg predsjednika Nadzornog odbora, sastavljenog od samo odanih članova stranke.

Osnivač JKP Ljubuški je OV Ljubuški, ali ta dokumentacija nikada nije došla do Općinskog vijeća, da bi bila prezentirana vijećnicima. Iz dokumenta je vidljivo da je dolazila na uvid načelniku Nevenku Barbariću. Njemu je interes pojedinih gospodarstvenika puno značajniji, od interesa općine, a naslućuje se i zašto.

Ovaj dokument nije usamljen, već ih ima mnogo. Otpisani iznos bio je dovoljan za isplatu mjesečne plaće svih radnicima JKP Ljubuški. "Sporni" ventil je bio vlasništvo navedenog poduzeća. 

 

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari