Savjet branitelja odredio - 13.10. masovni prosvjedi i blokade

ljubuski.info

Dana 30.09.2016. godine u Cazinu je održan sastanak Savjeta branitelja u FBiH. Nakon višesatne konstruktivne rasprave usvojeni su zaključci kojim se želi ubrzati proces provedbe Rezolucije branitelja u oba doma Parlamenta FBiH (Zastupničkom i Domu naroda).

Doneseni su sljedeći zaključci:

  1. Postojećoj radnoj skupini Savjeta branitelja u provedbi Rezolucije branitelja kako je to zaključeno na sastanku od 01.08.2016. godine u Parlamentu FBiH, a koja djeluje u sastavu: Vlado Marušić, odvjetnica Džejlana Šaćirbegović - Alibašić i Esudin Džafić treba pridodati još 3 člana u svojstvu stalnih suradnika i savjetnika i to: Armin Plivčić - Pliva, Safet Delalić i Drago Grbavac;
  2. Zadužuje se Armin Plivčić - Pliva, član Savjeta branitelja za izradu mrežne stranice Savjeta branitelja radi lakše i brže komunikacije Savjeta branitelja s demobiliziranim braniteljima na području cijele FBiH;
  3. Zadužuju se svi članovi Savjeta branitelja da preko svojih županijskih i općinskih udruga ili organizacija lobiraju na način kojim će prikupljati potpise na peticiji svih zastupnika u oba doma Parlamenta FBiH kako bi se Rezolucija branitelja jednoglasno ili većinskom voljom tih zastupnika usvojila u oba doma Parlamenta FBiH;
  4. Savjet branitelja objavljuje kako je voljom demobiliziranih branitelja u cijeloj FBiH odlučeno da će se dana 13.10.2016. godine održati najveći i najmasovniji prosvjedi i blokade u FBiH zbog nepoštivanja zaključaka od strane oba doma Parlamenta FBiH sa sastanka od 1.8.2016. godine u Sarajevu.

Poštovani branitelji, članovi naše Udruge!

Napominjemo Vam kako je mrežna stranica Savjeta branitelja već izrađena i kako preko te stranice možete komunicirati s demobiliziranim braniteljima i Savjetom branitelja u FBiH pišući svoje prijedloge i primjedbe.

Što se tiče lobiranja zastupnika oba doma Parlamenta FBiH ovim vas putem sve pozivamo da lobirate i utječete na zastupnike tih domova kako bi isti potpisali peticiju potpore našoj i vašoj Rezoluciji branitelja koja će konačno i biti usvojena.

Na koncu, ovim vas putem pozivamo sve do jednoga,od prvog do zadnjeg upisanog člana da se u vaše podružnice naše udruge u ŽZH (Ljubuški, Grude, Posušje i Široki Brijeg), od danas do 13.10.2016. godine javite i upišete potvrdu vašeg izlaska na masovne prosvjede i blokade jer je došlo vrijeme konačnog susreta istinskih branitelja i protivnika istine.

Svi znate kome se trebate javiti i potvrditi vaš izlazak na masovne prosvjede i blokade, a u Širokom Brijegu to možete učiniti već od sutra u prostoru naše udruge ZB u Širokom Brijegu, ul. Tnska cesta br.197 (kod restorana Rakićak), koji je otvoren za sve naše članove.

Ne bojte se izići na prosvjede i blokade jer se niste bojali izići ni pred mnogostruko naoružanijeg neprijatelja 1991. godine kada su u pitanju bili naši i životi naših najmilijih.
Sada se borimo za naše i dostojanstvo naših najmilijih koje su nam bešćutne političke elite uskratili evo preko 25 godina.

Onaj tko se ne odazove na masovne prosvjede i blokade morati će živjeti i umrijeti s time kao i njegova djeca i unučad jer izlaskom na prosvjede i blokade dana 13.10.2016. godine u FBiH demobilizirani branitelji bez ikakvih prava po osnovu sudjelovanja u svetom Domovinskom ratu, najčasnijih sinova države BiH daju završni udarac neprijateljima istine.

Do konačne pobjede!

Vlado Marušić | predsjednik Udruge ZB ŽZH

Komentari

Spremni

"Savjet branitelja?" To i takvo tijelo ne postoji kod Hrvata. Kod Hrvata postoji samo VIJEĆE.

Vlado I ostala gospodo vi koji ste sami sebe izabrali da pregovarate u ime branitelja.Vi idalje odugovlacite gore nego Bukvarevic zato molim damise odgovori zasto bas 13 10. Na koncu Vlado pogledaj video zapis unatrag godinu dana,,ona govori vise,,

Spremni rođeni!

Hrabro i odvažno krenite svi .... sila na kraju ako je nužna .....

ja sam za to da se ukine svima sve vezano za rat osim obitelji poginulih i teskih invalida a ovi sto su bilo po zapovjednoj na cin ili lazni invaliditet primali ovih godina da dobiju rjesenje da vrate pare u proracun a bio sam branitelj od prvog dana do kupresa

Svi se slažemo. Lažni umirovljenici i invalidi su uništili Hercegovinu.

takodjer svi oni koji su im omogucili lazni status vratit pare pa u zatvor

Ajde samo probajte dirnit u mirovine i invalidnine.

pajdo vratices je i ti i svi muslici jerbo nece bit za starosni mirovina i jos ces vratit sve pare koje si jamio lazno se predstavljajuc i jos ces rec komu si koliko da para

Hrabro i odvažno krenite svi .... sila na kraju ako je nužna .....

Ko su samo izabrani sram te bilo!
Što se ti nisi samoizabra pa za druge ko Drago i Vlado i njih nekoliko radišićana trčali gori doli na sastanke i dogovora dvi tri godine o svom trošku i Vukojević,hrstić,nek mi ne zamire ako sam koga ne namjerno izostavio.
Kolega ne stoji ti ovo ! Gdje smo bili prije dvi godine koje zna za nas?
Naprid samo naprid! Pzz.Vladi,Dragi i suborci ma gdje bili!

Sve lazne invalidnine i zapovjedne ukinut.

Sta je rec mora da je ti nemas pa si tako silan?

Savjet branitelja odredio - 13.10. masovni prosvjedi i blokade

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari