Nagradni natječaj na temu 'Pobijeni hercegovački franjevci'

ljubuski.info

Vicepostulatura postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće", u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne, raspisuje nagradni natječaj na temu "Pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata".

Natječaj se raspisuje za uratke iz književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa. Natječaj je otvoren za djecu (pučka škola), mladež (srednja škola), te odrasle (studenti i punoljetni).

Radovi se trebaju poslati najkasnije do 15. prosinca 2016. na adresu: Vicepostulatura, Kardinala Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg. Isto tako, mogu se poslati i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca. Svi sudionici natječaja moraju naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, datum rođenja, te ako idu u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađaju.

Dodjeljuju se 3 nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojanih područja koje će biti uručene na "VI. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca" od 4. do 7. veljače 2017. Nagrađenima se uručuje prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku - Glas o mučeništvu - Natječaj) i objavljuje u glasilu Stopama pobijenih.

Također, iz Vicepostulature pozivaju sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom, te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti, spomenutih dana, održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo.

Komentari

jedna molba za biskupa
prmjestite ove nase franjevce u afriku
tamo ce mozda obracati a nas nece odvracati
oni su se toliko ugojili
da im narod mora i crkvena vrata prosirivati

Nagradni natječaj na temu 'Pobijeni hercegovački franjevci'

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari