Program obilježavanja 25. obljetnice pogibije Ludviga Pavlovića

ljubuski.info

Služba za branitelje iz Domovinskog rata, društvene djelatnosti i opću upravu Općine Ljubuški, objavljuje protokol obilježavanja 25. godišnjice pogibije Ludviga Lutka Pavlovića u Vitini, 18.rujna 2016.god. (nedjelja):

  • U 9:00 sati - sveta misa u crkvi Sv. Paškala u Vitini

Poslije mise polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu Ludviga Lutka Pavlovića na mjesnom groblju, te polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika u parku u Vitini.

  • U 12:00 sati - polaganje vijenaca na mjestu gdje je pronađeno tijelo Ludviga Lutka Pavlovića u Studenim Vrelima.

Ludvig Pavlović Lutko (10. travnja 1951. - 18. rujna 1991.), hrvatski iseljenički aktivist, pripadnik Bugojanske skupine i časnik Hrvatske vojske. Poginuo pod nerazjašnjenim okolnostima u sukobu s kolonom JNA u Studenim Vrilima kod Posušja pred rat u Bosni i Hercegovini.

Glas naroda

Pitajte Vicu Vukojevica on zna

Vice se predstavlja za hrvatskog emigranta

sramota sto se ovo nije razotkrilo u ovih 25 godina

Ubijen je u Čitluku na stepenicama na ulazu u hotel! Ako ste pravi ljudi tamo upalite svijeću, tamo gdje mu se duša oprostila od tijela!!!

Moze jos detalja nek svi znaju...

Ubili ga udbasi iz HDZ jer je sve znao

Sjecam se tih godina s kim je pokojni dolazio u Palace tad je on bio aktualan

Prema mojim saznanjima ubijen je od lokalnih mafijaša koji su radili za udbu.Direktni izvršitelj ovoga zločina je jedan udbaš iz Imotskoga koji je živ i danas.

Neka mu je laka gruda Hrvatska, pokoj vični daruj mu Gospodine, ubijaju nas i progone na razne načine i dalje zločinci, nazivali ih udbašima ili bilo kako drugo, to su zlikovci koji će sve uraditi za sitne interese, sinovi sotone....

Miro Barešić, Ante Paradžik, Ludvig-Lutko Pavlović, ...!!!???

Kako to samo i dandanas udbaši vješto skrivaju.

malo čudno da pogine u studenim vrilim to svak zna ali malo čudno da čovik posle dvadeset godina provedeni u srbskim zatvorima a od toga 6 godina u samici ida izađe jak ko borac u ultima fajtu svi mi znamo kakvisu bili zatvori za ustaše svi njegovi su pobijeni bacani iz helikoptera niko nije osta živ malo čudno dabi udba njega ostavila moje mišljenje je drukčije ali nemora značit daje tako u svakom slučaju pokoj viječni mu počivao u miru znaćese kadli tadli

Dragi moj prijatelju, izgleda malo čudno, ali za one koji nisu poznavali srž i represiju bivšeg sistema. Ja ti ovo pišem i odgovaram kao da sam ja pravi poznavatelj tog vremena i sistema , međutim i ja sam kao dijete to proživio, te represije na svojoj obitelji, pa pokušaću ti odgovoriti. Jesam krajičkom svoga uha slušao i tu priču da pok. Lutko ne bi preživio da nije bio "njihov" tj. da ga nisu vrbovali. Međutim ako dobro poznaješ taj bivši sistem ili sustav i vrimena kako je i u koje vrijeme i kojom silinom djelovao i provodio represiju na terenu onda će ti biti jasno da je pok. Lutko slučajno, tada, ostao živ i proživio torturu ondašnjih jugo zatvora i tamnica, ali zlotvori su svoj naum odradili onda kada smo se mi, a što je najgore on, naj manje nadao. Ubili ga mučki, podmuklo.!?
Zašto je izišao iz jugo kazamata jak? Pa ako poznaješ bar donekle to vrijeme jugostrahovlade, onda ti je jasno da ni tortura ni milicija ni tortura u zatvorima nisu isto djelovali npr. 72, 77, 81, 83 ili 88 god. tako da mu je i to nazovimoga, međuvrijeme bez batinanja, bilo dovoljno za psiho i tjelovježbu. Da se znamo, a možda se i znamo, mogli bi razgovarati o tim vremenima međutim trebalo bi ti biti jasno to što ti stvara sumnju, da je pok. Lutko bio "njihov", pa zar bi završio ovako.Možda sam malo i subjektivan, ali mislim da nisam,pa vidiš li ko je sve ovo iskrojio i ko nam kroji da im smetaju svi oni kao što su pok.Lutko, Miro Barešić, itd.... Duga priča, ali kao što su i sve druge životne priče ispričane nadam se da će i ovu netko lijepo i detaljno ispričati.

Moj Ante ti si zaboravio da je morao svak propjevat ko padne u udbine ruke, inače nebi ostao živ!
Tako se jedan pravio da je puno toga zaboravio, a onaj udbaš što ga lijepo ispitiva, u početku s njim bio pristojan, Počeo gubiti živce pa mu ovako reče:
''Dobro, pustit ćemo te do sutra da se svega sjetiš, samo upamti da mi imamo metode koje brzo vraćaju pamćenje!!!
Sjetit ćeš se vremena kad si još bio u bešiki (kolijevki) dok si još sisao majkino mlijeko, sjetit ćeš se kad si i koliko puta mater za sisu ugriza!''

jasam samo rekao svoje mišljenje koje sam govorija i 91pok ludvig dolazi u zatvor onimu predlažu da radi za nih što on u početku odbija ali posle prihvaća znači radi za udbu i odrađuje neke stvar ako pobijegneš bitćeti porodica pobijena šta će čovik mora posle izlazi a pošto je radija za njih onje znao kogaje vrbova od naši hercegovacakomuje izdava zapovijedi poštose stanko čolak pripada i njegovi jarani oznaši oni izdaju njegovu likvidaciju priko rvacki udbaša jerbo bi njih pavlović smaka kad tad jer je bijo vrhunski uviježban a ustaški nastrojen nebi đava jedan osta živ u hercegovini jer sama ta priča daje ubijen u čitluku u hotelu donekle liči jer nebi on doša sam u hotel da nijega neko namamijo u kogaje vijerova a taj neko je radija za udbu ali znaćese kad tad lakamu hrvatska gruda za koju je cili život propatijo

Program obilježavanja 25. obljetnice pogibije Ludviga Pavlovića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari