Pet osoba zaraženih brucelozom na liječenju u Mostaru

ljubuski.info

Potvrđeno je kako su četiri osobe s područja Ljubuškog oboljele od bruceloze, dok je peta osoba na promatranju. Prema neslužbenim informacijama, do oboljenja je došlo konzumacijom proizvoda od zaraženih životinja. U Veterinarskom ispektoratu Županije zapadnohercegovačke kazali su kako nema evidentiranih oboljelih životinja od bruceloze u ovoj županiji.

Osobe oboljele od bruceloze s područja Vitine kod Ljubuškog nalaze se trenutačno na Infektivnom odjelu Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Do oboljenja je navodno došlo konzumacijom sira od životinja zaraženih brucelozom.

Nakon zaraze, pa do pojave prvih simptoma bolesti najčešće prođe dva tjedna. Bruceloza se javi iznenada, praćena simptomima sličnim prehladi.
"Bolest se liječi antibiotskom, antimikrobskom terapijom. Može se proširiti u obliku endokarditisa, encifalitisa i meningitisa te tada može biti opasna po život", objasnio je u izjavi za Našu TV dr. Dražen Bošnjak, v.d. ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Iako su osobe oboljele od zaraženih životinja, u veterinarskom inspektoratu potvrdili su nam kako u ŽZH-u nema evidentiranih oboljelih životinja od ove bolesti. Zaražene ovce nalaze se u selu Trebiševo u općini Tomislavgrad, rečeno nam je u inspektoratu.

Kontaktirali smo Veterinarski inspektorat Hercegbosanske županije, no kazali su nam kako ekipe nisu još izišle na teren. Prema navodima medija, veći broj oboljelih osoba od bruceloze je i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Pokušali smo dobiti informacije iz Zavoda za javno zdravstvo ove županije, kao i Federacije BiH, no bezuspješno.

Naša tv

Komentari

Tako uredniče ovo je važnije od bilo čega drugog zdravlje je najbitnije stvar u životu pozdrav od...3333

božemi se prosti Iz Vitine,da nije oni što vozi novog bilog pasata što ga parkirava vazda unde di netriba?od kad je on na mliku?morebit se trizni jutri pa srkne,podoji kozu,kako će nam opština breznjega sve će se raspas ako ga nebidne baren dvadni gospe podrži ga baren još dokad nam je naređeno da jopet zanj glasamo-valjda nije on nemere njemu niđava ništa

prije pola godine bruceloza bila u rakitnu kod šišovića ljudi obolili nikomu ništa nitije ko pisa 6 osoba oboljelo

Ne smi se o njima pisat .

ovaj znak na slici gore opominje
nalazite se na putevima bosne i hercegovne
opasnost od domaci zivotinja
opasnost od nekulturnog naroda

Ovaj znak je obavještenja bikovima da su krave u blizini ...

vi ste ocito davno polagali tekstove
gospodine dobro pogledajte
ovaj znak ima na sebi i rupice
ovaj znak obavjestava
da na putu moze biti neka krava
da u okolici ima neka bu dala

Da nisu kupovali sir u planinica ili komzumu jer sam se osobmo uvjerio na svakom pakovanju rok trajanja izasa davno

reci majke ti koja je tvoja trgovina
da znam di mogu kupit sira nezarazena
tebe bi procita i oni ko nezna slova

Ferney Voltaire e haj znadni dje je to a vrijeme je da u izbjeglistvu naucis sir pravit,sipaj mlijeko u cizme i dobices pravi comte

Zao mi je Jurici iz G.Vitine,ovce i planinski sir.

Pet osoba zaraženih brucelozom na liječenju u Mostaru

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari