Revizija: Pet osoba iz ZHŽ izvedeno iz prava

ljubuski.info

Ministarstvo za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata napravilo je informaciju o primjeni Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite od 1. travnja do 30. lipnja 2016. Navodi se kako je od početka primjene Zakona o reviziji do 30. lipnja postupak kontrole okončan u 103.469 predmeta korisnika nekog od prava koji podliježu reviziji.

Najviše kontrola

Revizorski timovi, njih sedam, u drugom tromjesečju 2016. postupak kontrole okončali u 4523 predmeta. Od toga broja, 133 predmeta odnose se na osobne invalidnine od kojih je 5 osoba izvedeno iz prava i svi su iz ZHŽ-a.

Timovi su pregledali i 188 predmeta obiteljskih invalidnina i 4083 predmeta povoljnih mirovina. U 119 predmeta korisnika prava na mjesečni novčani dodatak postupak kontrole okončan je nalogom za izdavanje uvjerenja na obrascu FMB 1. Izvršene su i 84 promjene naloga i osobe koje su ranije izvedene iz prava ponovno su vraćene.

Ljiljana VIdačak | Večernji list

Glas naroda

To su onih pet što su umrli...

Koja revizia ZHŽ ima maksimalno od 300 do 400 sto tezi sto laksi rvi,a ostatak su lažnjaci.

Pet Lažnjaka?Velik uspjeh!Sedam revizorskih timova?Ako je jedan -team-veličine voda!Isti će potrošit milione!Ti isti -team-ovi,su pod patronatom-političkih stranaka!? Ako pronađu više lažnjaka -manje glasova vladajućoj kliki! Suma sumarum-piši propalo!

svaka cast dobro obrazlozenje.

Ha..haa dal bi se čovjek smijao il plakao ovakvim glupostima.
Da mi je samo znati po kakvim kriterijima te silne komisije na koje se troši ogromni novac rade?
Po kojem osnovu od svih tih silnih vojnih invalida oni pročupavaju tih nekoliko a opće je poznato da su u više manje svih isti papiri isti nalazi i iste dijagnoze. Plaćano više manje po istim cijenama, istim ljudima poput Jakova Tonasa-Jakiše, Ćane, Vinka Rose, Grizelja, Bušića,Jasmine Spajić idr. pa sve do sređivanja i Hr.invalidnina od Dubravka Rogića i drugih pojedimim lječnicima u RH koji su uzimali svoj postotak to nosali i do doktora komisija koji su to sređivali, potpisali uzimali svoj postotak.
Sve isti doktori samo mjenjano ime branitelja..
Opće je poznato koji su sve potpisi na njima od doktora U Hercegovini Ostojića,Džudže, Čitlučkih liječnika iz Domu Zdravlja pa sve do Bogutove komisije u Grudama za ZHŽ što je se istim scenarijem radilo i u drugim županijama samo u znatnom manjem broju..
Pozvat ću Feder.minist.za braniteljska potanja,Večernji List Dnevni Avaz kao ovim putem i vas urednike ovog može se reći neovisnog LJUBUŠKI.INFO portala koji je očito po objavama neovisan da se istraži i objavi po kojim kriterijima se to radi i da se javno objave sva imena onih koji su do sada prošli te revizije i onima kojima je uskraćeno to pravo.
Kao da se i poradi na tome da se objavi ratni put i registar svih branitelja i broj dana borbeni i neborbeni sektor,nešto slično kao u RH.
Da se javno vidi i javno argumentirano sa dokazima prozove tko su tu sve uljezi.
To klupko se mora konačno otpetljavati i istina mora doći konačno na vidjelo.
Ova nakaradna tzv komisija još dublje zaoštrava situaciju među invalidima i braniteljima a troši i uzima silne pare a vjer.i od pojedinaca koji im plate da prođu i tu komisiju.
Zakon mora biti i kao što piše u njemu za svakoga isti i svi ga moraju poštivati a za kaznena djela ne bitno ko ih je počinio dal doktor,ministar il obični covjek mora i odgovarati.
Čast svim"pravim" HRVI!
Njima se treba maksimalno pomoći na sve načine ne samo financijski jer ono što su izgubili nemože im se platiti ni nadoknaditi .
A ove tzv lažne "60-70% invalide koji su danas u naj većoj snazi pozvati pod hitno na reviziju i ukinuti primanja te sudskim putem zahtjevati da sve vrate što im je isplaćeno il da im se invalidnost spusti na 10-20% eto samo što su bili na ratištu po da počmu nešto raditi zašto su i školovani i osposobljeni.
Krajnje je vrijem da se red svugdje počme i mora konačno uvoditi pa tako i u to ministarstvo.
Očito je to nemoguće na nivou ZHŽ MUP-a i sudsta jer su i oni dosta upetljani u to al zasigurno sa nivoa države od SIPE te FUP-a i pravosuđa državnog i federalnog.
Stidim se kad sve vidim ko je na spisku oko mene i prijatelja mojih HRVI koji su takođe stradali,poslat ću otvoreno pismo il otići u Sa i zahtjevat ću od feder. ministra branitelja da preospita njihove papire o stradavanju i da se skinu sa popisa invalida.
Ako u izvjesnom vremenu ne poduzme ništa javno ću zahtjevati da me se skine s tog popisa gdje su oni jer ako je njima mjesto tu meni nije..
I to će se preživjeti!
A tim istim velikim Hrvafima prije svega "KATOLICIMA" nek ih je sram i stid gdje su se svrstali i od koga uzimaju kruh i koga potkradaju zato i za takve nema dovoljno sretstava ! Ljudi su izginuli za Hrvatski narod i Hrvatsku il dali sve što su mogli dati a ovi lešinari nakon rata se spustili i sve gdje god mogu pljačkaju i grabe .
Pozdrav ranjenim i oboljelim u HVIDRI HRHB I RH a poginulim vječna slava i hvala !
Živjeli ste za Hrvatsku i za nju dali sve

Koja si ti promaja druze

Imena i prezimena ti 5 lopova

Čuo sam i ja za tog nekog popularnog ćanu,Jasminu,Grizeĺja,pa tog nekog jakišu, koji li je tek taj.
Kažu za toga da je polupismen i nije imao ni soli u kući ni gdje leći ništa neradi a da je od uzimanja tih para i nosanja papira po uredu za obranu pa dr.Ostojiću i drugima i sređivanja ljudima tih papira i veliku kuću napravio sa centralnim grijanjem.
Mašala ! I ta neka Jasmina da je haha.kupila neku fakultetsku diplomu nekog pokojnog da bi radila u uredu. Pa šteta bi i bila da propadne diploma.
Kažu i da se nije trebalo nigdje ići samo poneseš 2000-3000 KM osobna bankovni račun i invalidnina stiže.
BAŠ ZGODNO !
Zna li itko ima li još toga da ih zovnu i koja je sad cijena kome se obratiti, platim??

pa za posušje diti živiš ima toga uvik i bitiće ko ima pare imaće i jare štose tiče gruđana jasmine mnogimaje ona pomogla a najmanjeje kriva mnogi i danas primaju dalisu po par tisuća maraka a primilisu po pedeset pati moj posušak vidi dalisu pametni oni koji su sredili ili ti koji nisi oni primaju i danas

Puno ime i prezime tko je lažirao i primao lažnu vojnu mirovinu

Nema zime hdz u koaliciji s sda bio i biće a branitelji s kolegama u sarajevu ovoise rugaju tobože hrvati

sami će oni bižat iz lažnih branitelja
zgoda mačku hjebe

Revizija: Pet osoba iz ZHŽ izvedeno iz prava
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari