Na istočnoj obilaznici u tijeku radovi vrijedni više od 300.000 KM

ljubuski.info

Nakon uređenja dijela gradskih ulica, u tijeku su radovi na uređenju istočne obilaznice u općini Ljubuški, a vrijednost radova koji bi trebali biti završeni u ovoj godini je oko 310.000 konvertibilnih maraka.

Suradnja s FBiH

Budući da je obilaznica dio magistralne prometnice Mostar - Čitluk - Ljubuški, radovi se izvode u suradnji s Federalnim ministarstvom prometa i veza, odnosno JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine. Općina Ljubuški i JP Parkovi d.o.o. Ljubuški u radove ulažu oko 120.000 konvertibilnih maraka, dok Federalno ministarstvo prometa ulaže 190.000 konvertibilnih maraka.

Prema riječima načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, ulica od kružnog toka (uz nogometni stadion Babovac), do raskrižja sa semaforima trebala bi dobiti potpuno novi i urbaniji izgled. Radi se na izgradnji nogostupa, njegovu popločavanju, izgradnji trećeg traka na dionici raskrižja na semaforima...
"Kako bi završili u cijelosti potrebnu infrastrukturu u ovom dijelu općine, radi se i na prespajanju objekata na kanalizacijski sustav. Naime, kanalizacijski sustav na ovom dijelu izgrađen je prije desetak godina, međutim, objekti, nažalost, još uvijek nisu priključeni pa sad koristimo priliku da taj dio posla završimo", kazao je Barbarić. Dodaje kako će se na ovom dijelu ulice postaviti rasvjeta u suradnji s JP Parkovi d.o.o. Ljubuški, te zasaditi drvored.

Spajanje obilaznica

Plan je nogostupom spojiti dvije obilaznice. Tako će dio radova od kružnog toka do raskrižja za Predgrađe biti završen u ovoj godini, dok će ostatak dionice do novog kružnog toka na Humcu (staro gradsko groblje) najvjerojatnije biti završen iduće godine.
"Nadam se da ćemo dogodine, također uz pomoć Federalnog ministarstva prometa i veza, odnosno Direkcije magistralnih cesta završiti ovu ulicu u cijelosti", kaže Barbarić. Inače, ukupna dužina ove ulice koja spaja dva kružna toka je dva kilometra.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

pitanje je da li postoji institucija kojoj se moće prijaviti pljačka novca i uništavanje naših vozila ovakvim i sličnim "rekonstrukcijama"? koliko su nam kriminalci iz putova grude maznuli na takozvanoj rekonstrukciji sto metara ceste na mostarskim vratima koja nije izdržala ni godinu dana??

gora cesta nego je bila bravo Barba

Tko izvodi radove? Da nije slučajno kum? pola-pola

Moja Mare pa pisala si prije tri mjeseca da će već u petom mjesecu završit sve od kružnog do unicredit banke.Pa si pisala da će počet zgradu policijske,pa kino,pa ovo pa ono
sad se vraćaš unatrag
zašto radovi kasne
praviš Barbariću probleme sa tekstom umjesto da mu pomogneš
sad svi vide da je lagao samo pogledaj ranije tekstove
Moj barba lažove znaš da ne možeš ispunit a obećavaš
Mare te prati tekstovima ali te prokazuje

Opet ostade ulica od MUP a do opcine do novih izbora.

Ostaće vječno takva Nevenko voli rupe tako naviko godinama

Lipo se hvalit u večernjem i radio Ljubuškom pusta priča djela nigdje
lažov

ova su vam neki čudni asvalti , asfaltirali ali po nogostupu uredno probija troskot i neke druge trave, a ivičnjaci se nakoj 1 godine zdrobili, kak bi bilo bašte asvaltirati kad ovako kroz njih niče trava?
Pitan da li na to neko ulaže žalbe?

kako se ova cesta prekategorizirala na zahtjev Barbarića a u Crvenom Grmu Tonćo Pavlović priča da je on podnio zahtjev i da su njega poslušali i to napravili. Moj jadni Tonćo ne širi lazi, mi te Crvengrnčani najbolje znamo.

Tonćo se mora dokazati u svom selu i mora nešto i pokrenuti,jadna kuća u kojoj je on gazda. Trebaju njemu vratiti dugove ovi iz 1990 za dosadašnje izbore.

Pusti Tonću Tiša se hvali da će glat proći na izborima sa Kiseljačkom diplomom
Samo ne znam ko će za njega glasat

Pa ova Debeljuskasta Medic ima ugovor o djelu sJp Parkovima i pise clanak kako oni financiraju radove a ona ko neka njihova glasnohovornica za odnose s javnoscu fujjjjjjj

Ona i vedran simpa su par

30. kolovoza 2016 - 22:44
kako se ova cesta prekategorizirala na zahtjev Barbarića a u Crvenom Grmu Tonćo Pavlović priča da je on podnio zahtjev i da su njega poslušali i to napravili. Moj jadni Tonćo ne širi lazi, mi te Crvengrnčani najbolje znamo.

Čuli na Barbarićev zahtjev, ajde bolan neka i prema Vitini okrene kad može, šuti jado...

Ali za informaciju evo:
Vlada Federacije BiH donijela je danas Odluku o razvrstavanju Regionalne ceste R - 424, Mostar - Čitluk - Tromeđa - Ljubuški - Teskera - Crveni Grm u magistralnu cestu sa oznakom M - 17.4.
U obrazloženju ove odluke se navodi da se ova cesta stavlja u ravnopravan položaj s ostalim magistralnim pravcima povezanim s Mostarom, donesena zbog prometnog opterećenja i njeno gregionalnog značaja.

Naime, prosječan godišnji dnevni promet na ovoj regionalnoj cesti je većeg intenziteta nego na nekim magistralnim cestama u zoni grada Mostara, koji na najopterećenijem dijelu iznosi 13.526 vozila dnevno. Također, na ovaj cestovni pravac su priključeni važni lokalni i regionalni pravci (R - 425 i R - 425a), a to je i prometna veza grada Mostara s Međugorjem. Ujedno, to je i najkraća veza grada Mostara s Makarskim primorjem i novoizgrađenom dionicom autoceste na Koridoru Vc.

I šta ADZ i Barba ima stim vozimo se drumovima zadnjih 25 godina do Mostara
I šta će uraditi NIŠTA
kopiraju Marija Bajtu sve prezentiraju u LAPTOPU a nigdi ništa MAGLA

molim ovavj portal kao jedini objektivni medij da svaki ali bas svaki dan do odlaska barbarica stavi slike platnare duhanske vinarije plantaze ugostiteljskog... a moze i industrijske zone zvirici

Samo kronološki stavljat šta su obećali a nisu uradili
pr.Barbarić za prošle opće izbore obeća 100 novih radnih mjesta u proizvodnji
samo ga na to podsjetiti

oni ne znaju nista cak vise ni ne uce vec kupuju fakultete magisterije doktorate nista ne znaju osim drpat proracun i napumpavat investicije ovaj preko kuma ivic preko mucica citluk siroki grude posusje capljina imaju slicne igrace vec bagru treba smijeniti i onda ih procesuirati otjerase nam mladost u inozemstvo

Gost 31. kolovoza 2016 - 10:44
Samo kron[ * neprimjereno * ]ki stavljat šta su obećali a nisu uradili
pr.Barbarić za prošle opće izbore obeća 100 novih radnih mjesta u proizvodnji
samo ga na to podsjetiti

Dragi goste nije istina Barbarić ne laže on se drži obećanoga pa ako ne vidite 'ko vam je kriv.
Ne samo 100 već je sadea i preko 2500 radnih mjesta dodijelio građanima Ljubuškog u Njemačkoj za što je i dobio javno priznanje od Angele Merkel.
Eto zlobnici da se zna valjda ćete sada kad znate istinu ostati bez teksta, da,da.

Od Kuma, Kumu, gradimo, radimo i masno se sladimo.

https://www.youtube.com/watch?v=oXvsP6Z08mk

Vidim da je počela predizborna kampanja,na radiju se svako 10 minuta ponavlja kako neve nko plaća prevoz učenicima, našim novcem dakako,ali on plaća

jedina magistralna cesta na svijetu sa sp.rčećim policajcima i pijacom

ali "obilaznica" aaaahahahahah koji vic

Počelo je farbanje ulica, zapravo birača. Puno onih minusa za barbara, nije ni čudo. sve uništio da bi se obogatio on i njegova klika. Sad pokušava na šminku, ne bu išlo, narodu treba karakter kojeg nažalost barbar nema.

ovo bi bila vijest da je početak dvadesetog stoljeća

Na istočnoj obilaznici u tijeku radovi vrijedni više od 300.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari