Ministar pravosuđa: Novinari nisu zaštićeni u BiH

ljubuski.info

Ministarstvo pravosuđa BiH napravilo je detaljno izvješće o slobodi govora i stanju medijskih sloboda u BiH, koje bi se, nakon što ga je potvrdilo Vijeće ministara BiH, danas, 30. kolovoza, trebalo naći pred zastupnicima u državnom Parlamentu.

Ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša očekuje podizanje svijesti u društvu o temeljnim slobodama pa samim tim i medijskim slobodama ističući kako "stanje medijskih sloboda u BiH postaje sve alarmantnije".

"Javnost u BiH potpuno je svjesna činjenice da stanje tzv. medijskih sloboda u našoj zemlji, nažalost, nije na zadovoljavajućoj razini. Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo sve češćih napada na novinare i medije, a koji nisu odgovarajuće sankcionirani. Također, sva relevantna izvješća domaćih i međunarodnih institucija i organizacija pokazuju kako u našoj zemlji ove slobode nisu odgovarajuće zajamčene. Nadam se kako će ovo izvješće skrenuti pozornost s dnevnopolitičkih događanja na činjenicu da ne samo slobode medija nego i druge slobode zajamčene našim Ustavom, ali i međunarodnim konvencijama nisu primjereno zaštićene" - kazao je Grubeša.

Večernji list

Glas naroda

Zaštićeniji su od ličkog medvjeda i šire mržnju na sve strane.

Ministar pravosuđa: Novinari nisu zaštićeni u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari