Božo Ljubić protiv Glasnovića: Svaki glas koji nije za HDZ - glas je za SDP

ljubuski.info

Strah od gubitka mandata nagna na potez očajnika, pa makar isti bio potpuno sulud i netočan. Tako bi se mogao okarakterizirati i najnoviji istup nositelja liste HDZ-a za XI izbornu jedinicu Bože Ljubića kao i drugog po redu ministra HDZ-a Davora Čordaša u vladi Milorada Dodika u RS-u.

Naime, dr. Ljubić koji se netom prije raspuštanja Sabora RH, kao zastupnik HDZ-a zalagao za veliku koaliciju HDZ-SDP, pribjegao je očajničkom, deplasiranom potezu kazavši kako je "svaki glas koji nije za HDZ - glas za SDP".

Brojne su reakcije na ovu tvrdnju, od toga da ničim argumentirane, sebeljubne i bahate, do toga da je Glasnović iskreniji tuđmanist nego mnogi s liste nereformiranog, godinama zarobljenog HDZ-a BiH.

Očito je da je Ljubiću i Čordašu loš potez pokušaj blaćenja jednog od najomiljenijih hrvatskih generala. Ljubiću, bivšem oficiru Armije Republike Bosne i Hercegovine, potom predsjedniku HDZ 1990 koji je u zajedničkoj kampanji s HSP-om BiH 2010., na općim izborima u BiH, predvodio iznimno grubu kampanju protiv HDZ-a i predsjednika Dragana Čovića, ne može se pripisati dosljednost jer je samo mjesec dana nakon izbora s tom strankom i tim predsjednikom potpisao koaliciju.

Mora se priznati nadljudska diplomacija predsjednika HDZ-a BiH kada je bio u stanju "progutati" Ljubićeve predizborne istupe.

Nakon ovog istupa sada mu se "vadi iz naftalina" da je bio jedna od ključnih osoba u aferi 'Fimi media' protiv bivšeg premijera Ive Sanadera nakon što je krunski svjedok Mladen Barišić na sudu izjavio da mu je, po Sanaderovu nalogu, iz Zagreba u Široki Brijeg odnio kofer novca za formiranje stranke.

Dugo će se i pamtiti njegova "povijesna izjava" na posljednjoj sjednici Hrvatskog sabora u raspuštanju kada je licemjerno izjavio "da Hrvatska ne može pomoći sebi, a kamoli Hrvatima u BiH" kao i epitet najskupljeg saborskog zastupnika. No, ta ista Hrvatska i danas mu uredno na račun isplaćuje novac za saborski mandat.

Unatoč razumijevanju da je u tijeku predizborna kampanja kada je za svaki glas dopušteno sve, kada se za svakog kandidata može izvući nevjerojatnog "prljavog rublja", prošlih izjava, pa i vrlo pikantnih obiteljskih skandala, razina ovakve komunikacije za ozbiljnog političara nije najbolje rješenje jer stvara upravo suprotnu reakciju, pogotovo ako je riječ o ne previše omiljenim političarima, za koje "stari HDZ-ovci" drže da su "pobjegulje".

U kontekstu "omiljenosti", zanimljivo je kako je i sami HDZ BiH na svojoj službenoj stranici objavio Ljubićevu zahvalu biračima na prošlim izborima, uz koju njegovu fotografiju. Ova neukusna objava sada je uklonjena sa službene stranice stranke. Mnogim medijima ovakav pristup bio je, u najmanju ruku, neprimjeren te su se poslužili drugom fotografijom.

Također se mora priznati i da rezultati Davora Čordaša, Hrvata i HDZ-ovca, a ministra za izbjegle i raseljene osobe u vladi Republike Srpske čija obitelj živi u Mostaru, nisu posebno impresivni s obzirom na činjenicu da, a po riječima biskupa Franje Komarice, danas živi manje Hrvata nego što je to bilo nakon njihovog progona iz tog entiteta 1995. godine.

"Imamo sada manje vjernika na području banjolučke biskupije nego što je bilo koncem 1995. Gdje je tu održivi povratak? Od prijeratnih oko 220.000 Hrvata katolika na području Republike Srpske prema podacima Katoličke Crkve danas živi tek njih oko 12.000. Mi smo u našem gradu i kraju svjedoci da su brojni mirotvorci nasilno protjerani i da im je sve do sada onemogućen održivi povratak u njihova rodna mjesta. Prema međunarodnom pravu, to je zločin - genocid za koji netko mora odgovarati", rekao je svojedobno Komarica.

U RS-u je HDZ BiH, kao najjača hrvatska stranka koja je naon prošlih izbora u cijelosti preuzela odgovornost za Hrvate u BiH, pristao na 'deal' sa SNSD-om Milorada Dodika ograničivši se na političke mrvice iz tko zna kojih razloga, iako su Hrvati (kao i Srbi i Bošnjaci) i u tom entitetu konstitutivan narod.

Prema tome, resor ministra za izbjeglice i raseljene ustupljen Hrvatima može se shvatiti samo kao najgore izrugivanje hrvatskog naroda u Srpskoj.

I na kraju, što su to Čordaš i Ljubić Hrvatima u BiH u svojim dosadašnjim političkim karijerama posebno pridonijeli, osim što im godinama lukavo uzimaju? Nije smak svijet ako ima "pokoji" Hrvat i mimo skuta HDZ-a koji, iako najjača stranka, ne bi trebao tražiti apsolutni ekskluzivitet zastupanja hrvatskog političkog bića. Zar ga to, na kraju krajeva, ne čini najodgovornijim za sve nedaće koje godinama trpi najmalobrojniji narod, dok odgovornost koju (začudo) vrlo rado svaljuju na ostale?

General Glasnović, kao i tisuće njegovih i ostalih vojnika, a i drugih domoljuba u BiH, bili su spremni dati svoj život za Hrvate u BiH.

Jesu li upravo to bili spremni i Čordaš i Ljubić kao i mnoge današnje vodeće perjanice hrvatske politike u BiH, iako su 1991/1992. bili davno napunili 18?

Ćiro: Nisu zaslužili sva tri mandata

Zanimljivu izjavu dao je i Miroslav Čiro Blažević, nositelj liste Milana Bandića za XI. izbornu jedinicu.

"Božo je doktor, je li? Želim mu sve najbolje, ali bi bilo smiono i prepotentno ako bi oni očekivali sva tri mandata, jer oni to nisu zaslužili zato što se ništa nisu izborili i napravili tolike godine za ovaj narod, odnosno dok su bili na vlasti. Nisu znali izjednačiti hrvatsku vojsku s borcima HVO-a, smanjili su broj zastupničkih mjesta za dijasporu sa 7 na svega 3 mjesta. Dezavuirali su ovaj narod i napravili ga neznatnim. I sad ćemo glasovati za njih? Pitajte Sanadera i ove koji su donijeli tako abnormalne odluke treba li za njih glasati? Ja sam HDZ-ovac, ali da sam ovdje otac nekih sinova rekao bih - Ne za HDZ, oni trebaju biti kažnjeni".

Vera Soldo | Republika

Glas naroda

Sve za svoje U[ * neprimjereno * ]UĆE!!!!

UVAŽENI ČITATELJI ovog portala ! Najavljivao sam kad veliki prije svega čovjek domoljub i gospodin general Glasnović shvati gdje je bio upao u kakvo leglo zla, na što sam ga kritizirao i apelirao da će izići iz HDZ-a i da će ga poslje toga ti isti p.ljuvati i kojekakve laži iznositi na njega i podmećati mu jer im je postao najžešća oporba koja ih s vremenom može i srušiti.
To više nije onaj HDZ-e Tuđmanov iz ratnih dana(to je tada bila zajednica svih Hrvata dal lijevih il desnih jer kao što svi znamo moralo se tada s takvom taktikom i politikom ući u rat da bih se dobio.
Sad se taj HDZ preobrazio u KRADZ-e partiju leglo mafijaša, izdajica,udbaša i kojekakvih prilivodina.
Sad je konacno general shvatio skim je imao i ima posla da je kako i kaže bio samo statista kao i svi drugi članovi te partije jer jedan im je veliki "tata" ČOVIĆ i kako on kaže nema prigovora moraju mu svi aplaudirati jer nemaju šta oni misliti glavom kad veliki "TATA"misli za sve njih.

Zamislite sada "apsurda" !
Da jedan šarlatan iz Uzarića, jedna prilivodina i izdajica Hrvatskog roda koja mijenja stranke ko čarape za svoje osobne interese tj.za svoj džep ,sad bi u KPJ,pa u HDZ,pa bih onda u '90-ku pa opet u HDZ itd..proziva jednog od najvećih Hrvatskih domoljuba i branitelja jednog generala ratnog invalida koji je ranjavam i proljevao krv ratujući i oslobađajući teritorij Hrvatskog naroda kojeg poznajem s ratišta od Kupresa i svih dr..
Druže Ljubiću kako da te već nazovem, SRAMI SE svojih riječi i istupa protiv velikih branitelja i domoljuba,sakfij sd da te više nitko ne vidi niti čuje poytao si ruglo Hrvata..
Ako ti jedan od takvih nisi okani se drugih.
Nisi dostojan zvati se Hrvatom jer ti si samo kukolj il korov Hrvatskog naroda.
RECI nam ti svoj ratni put i koliko si dana ,mjeseci il godina proveo na prvoj crti, u bunkeru il zemunici ??
Koliko si puta bio ranjen a nebi me čudilo da imaš i neka velika ratna odlikovanja voj.mirovinu i voj.invalidninu??
Nisam nekulturan,primitivan,bezobrazan niti sam šarlatan i prilivodina kao ti.
Ja sam jedan samo mali običan čovjek koji je dosta mlad dobrovoljno otišao u rat sa svojom puškom koju sam kupio zadnjim dinarom odvojivši od usta u to vrijeme i bio u prvoj formiranoj jedici. Imam oko 1760 dana borbenog sektora ili oko 500 dana prve crte.
Imao sam i teško ranjavanje gdje sam jedan period proveo u bolnici sa originalnom već izblijedljelom bolničkom dokumentacijom koja je protokolirana tih ratnih godina u bolnici i ponovno se vratio na prvu crtu bojišnice.
Nisam nikada kao ni moji iz obitdlji bio član nikakve partije, nemam niti sam tražio,niti ću tražiti nikakva odlikovanja,niti vojnu mirovinu ni vojnu invalidninu niti bilo kakva druga primanja a invalid sam.
Ja se nemam s cim hvaliti to je moj osobni bio izbor kao i mojih iz obitelji "Hrvatsku ni za što,a za Hrvatsku sve"
Ja,kao i gen.Željko Glasnović i mnogi drugi časni ljudi smo se borili kao i naši očevi,stričevi,ujaci u 2.svj.ratu a mi u ovom za NEZAVISNU DRŽAVU HRVATSKU koju smo izborili al okrnjenu zbog takvih koji su se krili po podrumima i pljačkali je ili bježali diljem svijeta dok su pojedini dolazili da je brane poput mog prijatelja Ž.Glasnovića njegovog brata i mnogih drugih domoljuba.
Čitajući ovaj članak potaklo me je pa sam se jednostavno morao obratiti !
Ako čitaš ovo a znam da vas dosta prati da cuje tj čita razmišljanja i komentare ljudi.
Tražiš pomoć od Hrvatske za koga??
Sjedio si u Hr.Saboru i jedan si od onih koji je najviše potrošio novca od poreznih obveznika,običnih ljudi,sirotinje..i ne stidiš se ni toga a šta si učinio,ništa ??
Dali si se ikada upitao ako si kršćanin ili
imalo moralna osoba šta si to dobra uradio i dali si ti zaradio tu saborsku plaću i sva ta primanja koja dobivaš kao što ste ti i takvi i pokrali i opljačkali narod kupovali stanove vile idr,a koga ste krali ..ma sirotinju??
Napadaš čovjeka s kojim se trebaš ponositi i da bude primjer tebi i takvima kao što si ti!
Ti neki veliki Hrvat??
Srami se svojih djela i izjava i pokrij se ušima !
Zbog takvih Hrvati ginu kroz cijelu povjest i nikad da budu jednom svoji na svome ..!
GENERALE sa ovakvim napadima, gnusnim izjavama i klevetama poput ovog druga Ljubića koji hoda čas ljevo ,desno i njemu sličnih, ti samo još više možeš poentirsti ,pridobiti simpatizera i glasača.
Svi pošteni obični ljudi domoljubi,svi branitelji i invalidi,sva omladina, intelektualci koji već godinama traže posao a ne mogu ga dobiti zbog podobnih sa kupljenim diplomama , svi radnici, umirovljenici svi osim vas kriminalaca i vaših obitelji koji prikupljate i plaćate glasove i namještate izbore glasat će za TEBE generale!
Ljubiću ti kao liječnik,radi u svojoj struci ono za što te je narod i školovao i pošteno zaradi svoju plaću liječeći i pomagajući ljudima i narod će te poštivati i cijeniti kao čovjeka a ne da te narod plj.uje i da se baviš politikom pljačkom,kriminalom da bih se na nepošten i nemoralan način preko noći obogatio a ideš još čak i u crkvu!

GENERALE SVI SMO UZ TEBE !!!
Ti si jedan od rijetkih poštenih političara sa čistim i neokaljanim rukama, neumješan u bilo kakav kriminal, bez vila, jahta, ogromnih stanova,bankovnih računa luksuznih auta isl.
Sve što si u zivotu stekao,za razliku od njih stekao si na pošten način.
POZDRAV SVIMA!

Pozdravljam gospodina koji je napisao prethodni komentar.
Sve sto je napisao u svom komentaru u potpunosti se slazem. Jedan poput ljubica da kritizira glasnovica i spominje da svak ko glasa za njega je glasao za sdp.A sta su to on i njegovi bolji od sdp? I Sdp ljudi su puno bolji i posteniji od njega i njemu slicnih i bolje bi bilo i za sdp nego za njih. Komunista nek je uvijek komunista bar ima svoje ja a ne kao on i njegovi cas partizani cas ustase cas hdz cas hdz90 ti su gori nego ikakvi komunisti oni se bar znaju ko su al ovi ljubicevi su isti poput onih iz drgog svj.rata sto bi preko noci mjenjali uniformu i tako izdavali narod koji bi bio poslije ubijen. Naj gori ljudi sto postoje dragi moj ljubicu su takvi ljudi sto i sam znas.Zar mozete ti i takvi spomeniti samo ime zeljka glasnovica i snjim se usporedjivati?
Rijetko koji branitelj to moze a kamoli ti i takvi da ga prozivate. On je za sve heroj i da ste bar i malo ljudi trebali bi njegovu kao i dosta drugih heroja staviti sliku u stan a skiniti titinu koju i sad cuvate negdje u ormaru a zasigurno i u srcu.
Pokazali ste se vec dvadeset godina tko ste i sta ste. Skinili ste vec davno maske i bilo kakve prljave metode nece vam vise prolaziti. Nemoj da tebe i takve vise narod gleda i komentira i sam znas da narodu dodje muka kad vas vidi.
Dosta si pokrao i opljackao hrvate ti i takvi valjda vam je vise dosta i jadan ti je onaj koga vi zastupate i branite. Svaki covjek vidi do cega ste svojim radom doveli hrvate u bih. Gofovo do istrebljenja i jos bi vladali bit ce dok postoji i jedan hrvat u bih da ga istjerate. Vasa politika je kvislinska sto se dokazalo.
Zato ste i tako obasuti sa svih strana tako lijepim i pozitivnim komentarima.
Posto ste jos tako jako popularni jedina mogucnost i nacin da bih i dalje ostali na vlasti je vasa stara poznata metoda koju ste i do sada primjenjivali je namjestanje izbora i kradja glasova.
Glasnovicu imas podrsku ogromnog broja glasaca gdje svi politicari skupa nemaju kao sam ti kao sto se moze cuti na svakom koraku u svim anketama kao i procitati u svim nezavisnim tiskovinama i portalima. Ides zasigurno prvi sa naj vise dobijenih glasova a sutra ko zna gdje sve.
Naj vise bi te zeljeli svi vidjeti u predsjednistvu bih ispred cijelog hrvatskog naroda gdje bi se naj vise mogao boriti za svoj hrvatski narod a za to potporu ces imati i imas je i konacno da konacno jednom jedan hrvat bude zastupao hrvatd u bih a ne da nam ih samo namjestaju i izdaju nas prodaju i pljackaju.
Zato GLASNOVICA za Hr.Sabor i vec na prvim izborima za predsjednika i pretstavnika svih Hrvata unutar takozvane umjetne i silom nametnute tvorevine BiH koja je stvorena kao OAZA samo zA pranje novca pljacku korupciju i kriminal gdje ne postoji sudstvo i nikakva odgovornost za takva djela.
GENERALE imas jedinstvenu priliku i iskoristi je jer ti ces biti jedini legalni i legitimni clan gdje god budes izabran jer to je jedini legalni i istinski glas
"GLAS NARODA"!

Da je BOŽO LJUBIĆ pravi i pošteni čovjek i liječnik radio bih u bolnici kao i u privatnoj praksi gdje bi također mogao zaraditi lijepu svotu novca.
Pokazao je svoj karakter i poštenje!
Gdje bi on radi po cijeli dan kad ovako u politici nista se neradi a novaca ko u priči!
Čijih novaca nego od ovih običnih malih ljudi, radnika umirovljenika sirotinje od kojih država bere porez da bi takve neradnike podmirila.
E moj Božo skinio si svoju masku već davno i pokazao si svojim djelima narodu svoj karakter,kakav si čovjek odnosno nečovjek. Očito si bio pogrjesio profesiju nemožeš biti humanitarac i lijecnik i pomagati ljudima.
Ti si ocito stvoren za politicara jer prljavi igraju prljavo a to te očito naj bolje ide i tu si pronasao sebe.

Svako glas za kradeze je glas za propast, zlo i lopine koje nas uništavaju evo već četvrt stoljeća. Presvučeni komunisti, Ljubić, Čović, Čolak, Kraljević i kompanija, udbini sinovi, sram nek vas bude.

Beli je Ciro sarlatan ali je sve objasnio. Ti si ljubicu sramota

Glas za tebe je glas za [ * neprimjereno * ]

Spodoba uhljebarska.

..neznam....nisam pobornik ni jednog ni drugog al rađe cu za glasnovica..jer se odreka saborske place...a ovaj ljubic među prvim 7-8 po troskovima u hrvatskoj....pa kako ga nije stid...ev u politici je 10-15 god..nek mi neko rekne sta je doprinio...samo hapa pare...doktur ko doktur...pustit glasnovica PA LAKO GA SMJENIT....ocu za njega samo zato sto je napao onog pusica,...bozo nema muda za da se javi u saboru a kamal za ovo....narode...pamet u glavu

Ljubiću jedi [ * neprimjereno * ].a

Bas tako, Glasnovic bar ima muda i iskrene namjere a ovaj Ljubic stvarno...

Ljubiću izdajico hrvatskog naroda

Haj Ljubiću objasni zašto za HDZ neću za SPD ali ni za HDZ?
Šta ste napravili pohlepnici, nek je vama dobrovi ste takvi pohlepnici da ne razmišljate šta će naša budućnost biti
Aj traži od Boga blagoslov, i pusti ljudima koji hoće a i znaju da rade.

Dosta je hrvatskom narodu lignji i "Hrvata po zanimanju" - ostataka komunističkog sustava poput: Čovića, Ljubića, Čermaka, Čolaka, Brkića, Barbarića, Sove Mišetića i ostalih komunjara, UDBA-ša i KOS-ovaca, nama trebaju istinski domoljubi poput generala Glasnovića i Zlatka Hasanbegovića koji imaju srce i osjećaju bilo svoga naroda i zato im dajmo potporu na izborima.
Dok je srca biti će i Croatie !!!

lapsus, svaka čast generalu Čermaku, mislio sam na Čordaša, koje su njegove zasluge za Hrvate u RS pa se nalazi na listi za dijasporu???

Ciro kad je bio trener jedinstva iz bihaca hvalio je zlocinca iz armije bih Tigra... Bozo je liza g.u.zice [ * neprimjereno * ]am iz sarajeva da bi srusio komunistu covica a sad postadose veliki hrvati... a general glasnovic jos zivi u vremenu partizana i ustasa...

ovaj ljubić je zlo za hrvatski narod kao i ostale mu kolege iz stranke, nego svi na noge i glas za katolika glasnovica.

Hrvatska treba zabraniti glasanje dijaspori... zasto da neko ko nezivi u Hrvatskoj ima pravo da bira clanove sabora... a hrvati u bih se bune kad komsic postane predsjednik iz kvote hrvata pomocu muslimanskih glasova... zar to nije ista stvar...

[ * neprimjereno * ]e u šoške , mi smo u BiH konstitutivan narod , 80% grunta je i danas na Hrvatima

Hrvatska godišnje na BiH Hrvate potroši 20 miliona kuna , to Hrvati iz BiH vrate kroz Pipi , a gdje je Kraš, Frank itd.

Ljubicu komunisticki zlotvore udbasu stidi se svog imena i prezmena

Nećeš ovaj 5-6 puta si nas prevario n e ć e š v i š e

[ * neprimjereno * ]k nek glasa zate čova merđo damir vegar zovko i takvi sram vas billo [ * neprimjereno * ] jedna

Idi leči se

nedam glasa
ko je god zadnji pet godina u hadezeu bija
svaki covik koi je ima morala
on j tu stranku napustija
ovi prikrsteni neovisni njima nemogu virovati

Ovi iz Uzarića su svi udbaši, komunjare i [ * neprimjereno * ]

Božo Ljubić protiv Glasnovića: Svaki glas koji nije za HDZ - glas je za SDP
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari