Rodilje u FBiH naknade će i dalje dobivati iz županijskih proračuna

ljubuski.info

Jednake rodiljske naknade svim majkama u Federaciji BiH do daljnjeg je nemoguće ostvariti. Tako će majke u Sarajevu i u nadolazećem razdoblju primati jedan iznos naknade, u Zapadnohercegovačkoj županiji drugi, dok će u HN županiji i dalje imati pravo samo na 400 KM jednokratne pomoći.

Zatražen prijedlog

S ciljem rješavanja ovog problema, Vlada Federacije BiH u veljači ove godine zadužila je Ministarstvo rada i socijalne skrbi, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo financija da razmotre pitanje opravdanosti isplate rodiljskih naknada iz sustava socijalne zaštite te pripreme prijedlog mogućih rješenja ove problematike. Nakon nekoliko sastanaka i ponuđenih rješenja, predstavnici ministarstava nisu se mogli dogovoriti o jedinstvenom rješenju za zaposlene majke.

"Opći stav svih članova radne skupine jest da trenutačni način reguliranja prava na naknadu zaposlenoj rodilji nije adekvatan, ali i da su mogućnosti za rješenje ovoga problema prilično ograničene, posebice ako se ima u vidu teška ekonomska situacija s kojom se suočavaju proračuni svih razina vlasti. Gledano u tom kontekstu, nijedna od predloženih opcija ne predstavlja idealno rješenje i svaka sa sobom nosi određene rizike u fiskalnom, ekonomskom i socijalnom pogledu", stoji u zaključku radne skupine.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

ima para za regrese lezibegovica
nema para roditeljski naknada
je be m li vam nanu lo po vsku

to naš toni od roditeljski naknada pravi trotoar u Grabu da čovik moze setat u bjelim cipelicama

Rodilje u FBiH naknade će i dalje dobivati iz županijskih proračuna
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari