Političarima test mentalno-psihičkih sposobnosti?

ljubuski.info

Predsjednik Glavnog odbora i zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović pokreće inicijativu Vijeću ministara BiH za prilagodbu zakonodavstva s ciljem uvođenja obaveznog ljekarskog pregleda za visoke državne dužnosnike i čelnike javnih institucija, koji podrazumijeva i posebno testiranje mentalno-psihološke sposobnosti za obavljanje javnih funkcija, kao i testiranje ovih osoba na korištenje psihoaktivnih supstanci, priopćeno je iz SDP-a.

Današnje zakonodavstvo predviđa da su državni službenici pri zasnivanju radnog odnosa obavezni izvršiti liječnički pregled. Međutim, takva zakonska obaveza ne postoji za osobe koje obnašaju najviše javne dužnosti. Tako npr. ministri, njihovi zamjenici, zastupnici i mnogi drugi, nisu prošli ni osnovne liječničke preglede, naglašeno je u priopćenju.
"Smatrajući da osobe koji obnašaju najodgovornije javne dužnosti pred zakonom moraju biti jednaki sa svim ostalim građanima, iniciram definiranje zakonodavnog okvira kako bi se ova nejednakost ispravila, ali ne samo to. Budući da se radi o izuzetno odgovornim javnim dužnostima značajnim za širu društvenu zajednicu, pa i državu u cjelini, smatram da osobe na najodgovornijim pozicijama trebaju biti u svakom smislu, pa i zdravstvenom, sposobne da ih obavljaju.

Zbog toga ću na prvoj sljećoj sjednici podnijeti inicijativu prema Vijeću ministara da se, pored nedostajućeg ljekarskog pregleda, kod ovih osoba naglasak stavi i na obavezno testiranje mentalno-psiholoških sposobnosti za obavljanje javnih funkcija, ali i testiranje na korištenje psihoaktivnih supstanci.

U današnjem vremenu kada konzumiranje droga uzima sve više žrtava, nije nemoguće da su i neke osobe iz javnog života, pa tako i političkog, žrtve ove pošasti", navodi Magazinović.

Zato je vrlo važno, između ostalog, kao dobru poruku mladima uvesti neku vrstu redovne kontrole, navedeno je također u priopćenju.

FENA

Glas naroda

Političari su 100% kleptomani, jedan veliki postotak su zalizani kravataši narcisoidi, egoisti, komleksaši i notorni lažci.

Čović ovaj test ne može proći i njegovi privjesci to jako dobro znaju.

Kod nas u žzh ima neuračunljivih narcisoidnih političara kleptomana koji vide sebe i samo sebe u interesnoj skupini zvanoj Zna Se

U ratu su govorili nek idu na teren mi cemo krasti danas govore nek idu u njemacku mi i dalje krademo zna se

Političarima test mentalno-psihičkih sposobnosti?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari