Barbarićeva šutnja!

ljubuski.info

Prošlo je 2 dana od bačene eksplozivne naprave ispred obiteljske kuće T.B. u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Prošlo je 213 dana od kada je Nevenko Barbarić u Emisiji Mreža FTV izjavio da je u prošlosti u Ljubuškom bilo kriminala, čijeg je on svjedok. U toj poznatoj izjavi rekao je da se nada da u budućnosti toga neće biti.

Načelnik Barbarić, kao svjedok kriminala, nikada nije nadležnim institucijama dao svoj iskaz gdje, kada i tko je činio taj kriminal? Nadležne institucije MUP-a ŽZH, iako to čine u niz tkz. običnih i malih slučajeva nisu ga pozvale na obavijesni razgovor povodom te izjave. Moramo se spravom zapitati u kakvom to društvu živimo kada nadležne institucije primjenjuju dvostruka mjerila. Običan čovjek nije u rangu s načelnikom općine, iako je zakon jednak za sve. Barem tako piše.

Naša stvarnost nažalost surova je, pojedincu, običnom građaninu ne ostavlja nimalo prostora za normalan ljudski život u kojem će ljudska prava i demokratski standardi biti dostupni i isti za sve. Sada kada se dogodio teroristički čin, bacanjem eksplozivne naprave na obiteljsku kuću sa materijalnom štetom i ozljeđivanjem osobe u njenom tkz. intimnom obiteljskom prostoru čin je za svaku osudu. Kako će nadležne institucije karakterzirati  taj čin nebitno je u ovom slučaju. Ionako imaju dvostruka mjerila. Bitno je da je ovaj teroristički, kriminalni pokušaj zastrašivanja osobe, čovjeka koji je pisanom riječju svjedočio istinu o kriminalu koji se događa oko nas, kriminalu koji je nažalost proizvod struktura vlasti.

Ovo nije prvi pokušaj zastrašivanja s jedinim motivom da se ušutka osoba koja piše istinu i to dokumentira ispravama, koje nikada nisu od nadležnih institucija MUP-a demantirane. Zaustavite Reuters u ovom slučaju neće proći.

Slagao se ili ne, Nevenko Barbarić s natpisima ovoga portala ili ne, kao Načelnik svih građana Ljubuškog i kandidat za to isto mjesto na lokalnim izborima u listopadu 2016 godine, trebao je i morao dati javno priopćenje o ovom nemilom događaju. To je obveza jednog načelnika, političara, koji je uz to predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH. Jer šutnja u ovom slučaju znači odobravanje stanja kriminaliteta u Ljubuškoj općini, a izjava dana Federalnoj TV da je svjedok kriminala, ima u ovom slučaju još jaču težinu.

Na njemu ostaje hoće li ili neće dati izjavu. Političari se pamte po djelima i potezima u kriznim, teškim situacijama. Ne po naslikavanjima u društvu poznatih osoba iz političkog žiivota RH, koji s našom teškom zbiljom nemaju nikakve veze.

Glas naroda

Di jeopćina na akciji u Konzumu ili Robotu?

Općine nema ona ne postoji ostalo je carstvo Barbe i njegove ekipe iz mladeži

okani se ti mladeži , "mladež" svak voda gdje hoće ,

Da "mladež" ima cilj davno bi Barba nizastranu , no nažalost ovi iz "mladeži" su toliko prizemni kao da su lijanovi glasači kupiš ih za špricer

Barba im se smije ali na intimnim druženjima svoje seljačke klike

Nemoze se vlast mjenjati silom,gospodo izbori!

Dolaze polako triba reć istinu prije izbora da se zna nije istina samo u večernjem listu ima i drugih medija

I ono što na ovom portalu piše daleko je od istine. Svi ćemo mi odgovarat Bogu za svaku izrečenu i laž i istinu. Sve će ovojkratko trajati, a poslije ovog života dođe raj ili pakao i zato: "Ne ubi" (ni rukom ni jezikom) i "ne reci jažno svjedoćanstvo" jer teške su kletve nevinih suza. Bog ne plaća svaki dan i ne ostaje i ne ostaje nikom dužan. Borite se civilizirano za novu vlast, dokažite da ste bolji od ovih radom i poštenjem, a ne pljuvanjem po ovima.

Di je Marija Medić Bošnjak oće li napraviti intervju sa Barbom da ga napadaju centri moći

Sutnja je znak odobravanja ovdje nije sutnja zlato nas crni Nevenko s kim se okruzi jadan ne bio

o sili pricas ko je provodi je li to netko od oporbe pokidao diplome laznim hdzovcima a vi noc na glavu pa bombice u tudje dvoriste a mogu li u vasem zavrsit ako cemo tako igrat imamo mi veca muhda

Odmah da kažem, osuđujem svaki vid nasilništva, devijatnog ponašanja, proutazakonskih radnji pa tako i ovo, ali...
1. Zašto bi načelnik morao dati priopćenje??? Ako ćemo pogledati unatrag, bilo je još eksplozija ispred obiteljskih kuća, auta, kafića s po nekoliko ozlijeđenih pa se ne sjećam da je bilo priopćenja (ako sam zaboravio, molim ispravite). Nije se dogodila eksplozija na javnom mistu, također, nema, hvala Bogu, niti teško ozljeđenih pa ne vidim zašto bi se načelnik trebao očitovati. Možda je mogao, ali apsolutno da nije morao!
2. Čitam, piše se o političkim terorizmu, zastašivanju i sl., a optužuju se vladajući. E, ajmo sad malo logički - kome odgovara, a kome ne odgovara ova eksplozija prid izbore?! Po meni, vlasti svakako ne odgovara, a oporbi itekako odgovara. Vjerujem kako se neće propustiti da o političkom terorizmu, zastrašivanju, bude govora na apsolutnom svakom predizbornom skupu. Pored toga, ako se ne otkrije tko je počinitelj i ne iznese u javnost do izbora, vlast gubi dio glasova onih koji smatraju da je to njihovo maslo i ovo im sve svakako ne ide na ruku
3. Moguće je da se radi o zastrašivanju, odnosno obračunima pojedinaca (netko se bori perom/tipkovnicom, a netko šakama i bombama) pa to ne treba stavljati na teret vlasti!

P.S. De vi koji ćete kontrirati ovog 'trolera', molim kontrirajte argumentirano, a ne nekakvim insinuacijama!
I pitanje za kraj: Jel'de kad bi se načelnik oglasio priopćenjem kako bi mu bilo kolektivno lajanje s zaključcima da je dvoličan?

Ovo je nešto sasvim drugo od onog što ti kažeš.Usvakom demokratskom društvu kad se izvrši napad na javnu osudu odgovorni političari na vlasti odmah daju izjave za medije,Tako se reagira u demokratskom društvu.Komentirati se može slobodno i to je demokracija braniti Nevenka umjesto njega je jadno.Kome odgovara ovo,nikome.Nije ga briga kad se naslikava sa Kolindom,kad se fali da je izgradio sve u Ljubuškom dosta jeviše vas nasljednika SKOJA

Slažem se donekle s prvim dijelom tvog komentara. Ne branim ja njeg, ne tribam mu ja ili neko treći da ga brani komentarima, nego iznosim svoje stav i viđenje ovog (briga njega za komentare ko za lanjski snjig). Definicija 'javne osobe'???
Zar nemaš što drugo napisati nego o nekakvim nasljednicima SKOJA?

A šta su drugo nego SKOJEVCI sve isto rade ko i oni prave se katolicima i hrvatima što nisu po svojim djelima

Odlicno receno,zasto oporba na ovom trazi politicke poene,žalosno!

Sve ste u naprijed inscenirali , žalosno i smiješno!!!

Ko prati politiku i sluša glas naroda ovo što se dogodilo ide na adresu Nevenka Barbarića

Koje veze ovo ima sa oporbo.Za razliku od Barbe oglasio se javno i dao svoj stav Ante Paponja i HDZ 1990.Oni kuže političke procese vi ste zakržljali u politici bahatost i pohlepa vas uništiše

Zašto bi se Nevenko oglasio? Pa probaj bilo gdje u normalnom svjetu baciti bombu na kuću jednog od najpoznatijih novinara regije (bez obzira što ti mislio o njemu to je činjenica), pa bi vidio kako ne samo gradonačelnici nego i ministri ostala svita dolaze i daju podršku čovjeku. Jednostavno nije isto kad se kriminalci međusobno poubijaju i kada novinaru baciš bombu na kuću. Nevenkova šutnja u ovom slučaju (kao i do sada) pokazuje da on ne osuđuje napade na novinare nego ih i odobrava. Ali na stranu što ne osuđuje napade na novinare, u ovom slučaju se desilo nešto puno gore, čovjeku je napadnuta obitelj. Reci mi molim te gdje to ne bi izazvalo javnu osudu i reakciju? A što se tiče pitanja kome to odgovara: pa kada u Rusiji ili Turskoj ubiju novinara, vjerojatno ga je opozicija ubila?

Bravo za komentar desetka

ajde ti baci bombu prid kucu petorazrednig adzovca pa ces vidit priopcenja sram da bude sve one koji od demokratskog izjasnjavanja za izlazak bih iz juge sve rade da ovde bude autokracija jedne kaste koja nema uporiste u domoljublju u znanju u zvanju ali eto terorizira nas jer smo sutili vise necemo

Po tvom komentaru se vidi da si odojak kradese partije. Tebi kao da nije poznato da je ing. gospodin Tihomir Bradvica već duže vrijeme izložen fizičkim nasrtajima, prijetnjama i evo terorističkom činu bacanja eksploziva ispred kuće u kojemje ranjena njegova majka. Ti pokušavaš od žrtve napraviti napadača. Tko se treba oglasiti u ovim situacijama, poljoprivrednici, tajnice ili onaj tko je načelnik? Da dodam, da je načelnik općine Vice Maić silom smijenio legalno izabranog predsjednika općine, naravno uz pomoć udbaša Vice Vukojevićai, udbaša iz Zagreba koji vuku konce i danas.

Daj mi izvuci jednu rečenicu kojom, prema tvojim navodima, od žrtve pravim napadača? Ako se netko treba oglasiti, onda je to MUP, i osigurati mu ako želi 24-satnu zaštitu. Svi ostali se mogu, ali ne moraju oglasiti!

Zašto mUP nije osigurao Tihi fizičku zaštitu policije po zakonu

Pa on nije novinar,on je kvazi novinar kojiželi biti u centru pažnje , i tko kaže da je bomba a ne petarda ,Tiho ma dajte molim vas...

A ti si genijalac partije i da ti kažu da je sam sebi bacio bombu ti bi povjerovao

Tako je adzovac Tiho je izmislio Fabus diplome Sevino poslovanje Sovinog brata inozemno poslovanje Barabino zaduzivanje Borasovo udaranje prijetnje telefonom neprimjerene grafite na svom zidu sam piso i sad sam se i eksploziv bacio Galice Seve Borase Kvesice Barbarice Brkice Colake Covice...

U tvom tekstu nastojiš relativizirati teroristički čin bacanja eksploziva na kuću gospodina Bradvice kao i druge napade na njega, po onom možda se on obračunava sam sa sobom itd. Samim time kao da želiš reći da žrtva nije žrtva, kao to su obračuni možda sa lakšim posljedicama. Možda si nekad čuo o nepovredivosti doma. Napad je i bacanje kamenčića na nečiju kuću, pogotovo ovo bacanje eksploziva sa posljedicama ranjavanja. Možete se vi gospodo koja branite terorizam jedne partije staviti u poziciju žrtve? Ne osuđivanje ovog terorističkog čina je poziv na osvetu, poziv na kaos što normalnim ljudima ne ide u prilog.

nije isto baciti eksplozivnu napravu u ljubuskom hrvatu ili bosnjaku je li tako takodjer gospodin tiho godinama argumentirano ukazuje na kriminal u opcininzupaniji mup-u i sta dozivi da ga se optuzi da je izmislio ili lazirao slucaj udaranja dalje pisu mu se na zidu neprimjerene poruke telefonski mubse prijeti on sve radi institucionalno ja ne bi nikad jer s prljavim igras prljavoni onda ova eksplozivna naprava pred kucom roditelji starci dijete osjetljivo i sad prljavstine od strane mup-a i tuziteljstva da se sve ovo minorizira e ne moze vise ovako da je pokojni tudjman vi sto ovo presucujete bicete kaznjeni od nekoga

komu ti prodajes nuda pod bubrege ovo je napad na covika koji ima svoje misljenje a narucitelji dolaze iz redova pljackasa proracuna vlasnika laznih diploma ili mupovih sefova kliminalaca a svi su hdz

Munje, kuge, grada, rata, sotone, zle godine i ljubuške vlasti, oslobodi nas Gospodine !
Molite draga braćo i sestre, samo molite !!!

nesto si zaboravija
oslobodi nas i lazni franjevaca

Tekst grafita na zidu kuce puno govori!

Jel i ovo smislila pamet Iz stožera 90 tke i Njihova kandidata..?

Nije ovo je odgovor pravog HDZ ne ovih kriminalaca koji se tako predstavljaju

Oni dolaze...lutke bez trunke ideje...ubice na cesti...Kur...i sinovi davno je pjevao Džoni Štulić ništa se nije promjenilo od tada

Evo jedna od Velikog vođe svih Hrvata za Ljubuškog načelnika Barbarića:

https://www.youtube.com/watch?v=9vog3oqIFOg

Šuti Barba

covik koji je bio u ovoj gostioni di se skuplja barbaric i ekipa tvrdi da je nevenko reka kako sijes tako zenjes

Gdje Ćiše radi...? Pametan je i napredan , šteta ako nije u privatnome sektoru a ne negdje ukalupljen ..?

Je reka culo ga je vise ljudi toliko o nacelniku

Osudujem, ali istragu treba usmjeriti najprije na osobe kojima ovaj cin ide u prilog.

Slazem se. Ali slazemo li se kome to ide u prilog?

istragu treba usmjeriti da se pronadju pocinitelji mupovcima porucujemo nisu devedesete kad se ubojice mije grbavca ibre osmica celebijine majke nisu pronasle ovo hoce ili vas je na ulicu

Da je se ovo desilo u Francuskoj odmah bi bio napad terorista i bio bi teroristički napad možda je ovo i kod nas napravio ISIL.

HHAHAHAHA jesu li Vam ovo zadnji trzaji bjedna oporbo heee mlatarajte i laprdajte jos misec dana onda ce Vam biti još bolje nego sada hahahah haha haha aha aahaha aha aha ahahhahaa

Bijedniče kiseljački diploma ti stigla autobusom i usudiš se komentirati

Kvesiću kako možeš ljude gledati u oči sa tom Ševinom diplomom(pa ti nikad ne gledaš u oči
Sovo ti si predsjednik HDZ nema te nigdje
Vedrane Markotiću uhvatila prpa
Viktore Grbavca Lijane di si

Ćiše radiš li ti išta osim što se baviš politikom i smišljaš ovakove paklene pr planove...triba Radit ćiše!!!

Šta kaže Radoslav , ima li on išta za reći.

Šta si se Tiše svezao i diplome,svaki dan ti je po gradu pa ga slobodno pitaj , samo za razliku od tebe jadu on je neposredno izabran na mjesto koje obnaša.

Barbarićeva šutnja!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari