Od 2006. asfaltirano ukupno 125 kilometara cesta

ljubuski.info

Općina Ljubuški već godinama velika sredstva ulaže u prometnu infrastrukturu te će samo ove godine u obnovu i rekonstrukciju lokalnih prometnica biti uloženo više od milijun i pol konvertibilnih maraka.

Dio radova je već završen, za što je iz proračuna općine Ljubuški izdvojeno 350.000 konvertibilnih maraka. Riječ je o dijelu ulica u samom središtu općine koje su poprimile potpuno novi izgled.

Prema riječima načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, završena je rekonstrukcija ulice od Kolobarine strane do Vijećnice, odnosno do hotela Bigeste.

"Uz to što je postavljen novi kružni tok, radilo se na proširenju kolnika koji je presvučen novim asfaltnim slojem, postavljeni su novi rubnjaci i nogostup. Također, izvršena je rekonstrukcija rasvjete te je posađeno novo drveće", kazao je Barbarić.

Dodaje kako će dio ulice ispred hotela Bigeste biti završen nakon obnove hotela.
"Što se tiče samog središta grada, ove godine je još predviđena rekonstrukcija ulice od dvaju županijskih ministarstava do zgrade Općine, kraj duhanske stanice gdje će se također raditi novi asfaltni kolnik, odvodnja, rubnjaci i novi nogostup", kaže Barbarić.

Vrijednost tih radova je oko 120.000 KM. Usporedno s radovima u središtu općine, radi se na rekonstrukciji i asfaltiranju na području 23 naseljena mjesta, odnosno mjesne zajednice. Uz navedene radove na lokalnim cestama, nedavno je konačno riješen problem jednog od najprometnijih raskrižja na magistralnoj cesti M6. Naime, na inicijativu općinskih vlasti završena je rekonstrukcija raskrižja koje vodi prema slapu Kravica. Rekonstrukcija je predviđala izgradnju trećeg prometnog traka na dijelu magistralne ceste M6 Ljubuški - Čapljina te uklanjanje zida koji je stvarao problem prilikom uključivanja sa sporedne ceste (koja vodi prema slapu Kravica) na magistralnu cestu M6 Ljubuški - Čapljina. Investitor radova je Javno poduzeće Ceste FBiH, a vrijednost investicije je oko 150.000 KM.

Inače, tijekom posljednjih jedanaest godina u prometnu infrastrukturu, odnosno rekonstrukciju i održavanje lokalnih cesta na području ove općine uloženo je više od 10 milijuna KM. Samo u razdoblju od 2006. do 2015. u lokalne ceste na području ove općine uloženo je 8,263.905,11 konvertibilnih maraka, od čega je iz proračuna općine Ljubuški izdvojeno 6,993.905,11 konvertibilnih maraka. Prema podacima iz Općine Ljubuški, u istom razdoblju se od cestovne naknade u općinski proračun slilo svega 1,789.632,50 KM, dok su prihodi od neizravnih poreza iznosili 2,520.725,29 KM.

"U razdoblju od 2006. do 2015. godine asfaltirano ili rekonstruirano je ukupno 125 kilometara cesta na području općine Ljubuški", navodi načelnik Barbarić. Zaključuje kako je prije jedanaest godina na području općine bilo oko 75 kilometara neasfaltiranih cesta, dok ih je danas oko 35 kilometara.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

Ima li igdje računica koliko je od ovih pustih milijuna stvarno utrošeno i koliko je od toga utrošenog otišlo kumu Tonći u T&D Company?
Kalmeta se ovoga ne bi posramio.

Kako navedene novinarke nije sramota konstantno ovog lopova koji je iselija 8000 ljubušaka dizat u nebesa, sram te bilo jesi li nekad isla prema nekom selu bilo kojem kakav je tu put , srami se , potpisi se dole : Dragan Čović

Kradese računica; podigni kredit od dva milijuna KM, sa time prostri 300 metara asfalta, našminkaj to bijelim crtama i trotoarom, pola novca podjeli sa kumom i etoga. Zaduži generacije koje dolaze. Ili, dva puta diži kradit da bi se odužilo Nativi i to proslavi kao uspjeh. Bože jada od Ljubuškog grada, koji mamlazi upravljaju njime, slave tragediju i podizanje kredita.

Lipo izgleda, nema sta!

E Marija, Marija daj napiši koliko se je radni mjesta otvorilo, koliko je poduzetnika u Industrijskoj zoni Zvirići, itd..... Lako je dignut kredit i to raditi što Općina čini. Pa kružni nam nisu omladinu zaustavili ...Daj bolje bi bilo da niste ove slike stavili, možete i onu ulicu uslikati oa Ministarstva financija do općine.. Pustite nas sa tim slikama i pričama pred izbore Sve vidimo, sve čujemo, sve znamo ali NAPREDKA nema

Sve sto su asvaltirali nisu platili cekaju kome ce uvalit racun poslje izbora a dodad kakva je kvaliteta asvalta bice rupe po obicaju

Barbarićevi odaju i kažu asvaltiraćemo vam ako ćete glasat za hdz(vašim novcem naravno) mi ćemo idalje vladat i svoje upošljavat i opet ćemo kad dođu izbori vašim novcem asvaltirát a vi šaljite djecu u njemačku da nam donesu eura .

Tako je drže nas kao robove nekoliko firma im podilazi i djele sa načelnikom.

Sto se tiče iseljavanja nažalost, iseljava se cijela i Hrvatska i BiH pa nje vajda taj vaš Barbarić svima načelnik. Što se tiče održavanja cesta stanje vam je malo bolje nego u okolnim općinama,.

Kriv je za komunalno kriv je za duvanjsku za vinariju za dug od 2omil i puno toga a ti ako si njegov potrčko glasaj ponovo zanj .

Od 2006. asfaltirano ukupno 125 kilometara cesta
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari