Zašto je HDZ preko Ćosića i Luburića uništio županiju?

ljubuski.info

Prije nekoliko dana je izašlo revizijsko izvješće za 2015. godinu HNŽ-a. Dobilo je mišljenje s rezervom. U njemu stoji da je proračun županije gotovo 195 milijuna KM i da akumulirani deficit iznosi 25 milijuna KM. HBŽ i Posavska županije su u 2015. godini ostvarile suficit proračuna, prva 2 milijuna, a Posavska 4,5 milijuna KM.

Izvješće za ZHŽ kasni, jer se zbog poražavajućeg stanja financija i kriminala, čiji je veliki uzročnik Zdenko Ćosić, ne želi utjecati na općinske izbore.

U ZHŽ-u je sve propalo

Od 2010. godine ZHŽ doživljava pljačku apokaliptičnih razmjera, a provedena je u režiji Vlade ZHŽ, premijera Zdenke Ćosića i bivšeg ministra financija Rade Luburića.

HDZ BiH i kriminalna politička struktura doslovno je uništila ZHŽ. Treba im pripisati sve što su napravili do 2007. godine i ovaj apokaliptični pomor od 2010. godine.

Jurišićeva vlada je malo mače za vladu Zdenke Ćosića i pored toga što su davali poticaje Lijanovićima za osnivanje lanca tvrtki. Protiv Ćosića i skupine su naložene istrage, ali kriminalni vrh MUP-a ZHŽ i Tužiteljstva zbog svekolikog zajedničkog kriminala, pa tako i osobnih interesa otežu postupke istrage, iako je sve jasno.

 

Toni Kraljević priznao 2014. godine deficit od 66 milijuna KM

Međutim danas je kolovoz 2016. godine. Deficit proračuna se rapidno povećavao, a propale su JU Ljekarne ZHŽ, Zavod zdravstvenog osiguranja je poslovao s milijunskim gubitkom, a i Centar za vozila Široki brijeg je otišao u stečaj. Vlada ZHŽ se svake godine zaduživala u prosjeku 7 milijuna KM. Pozajmice je uzela od ZZO ZHŽ i osim pljačke proračuna ništa "pozitivno" nije napravljeno unatrag 6 godina. Danas se govori o dugu zajedno sa ustanovama i poduzećima, te Agencijom za privatizaciju od 100 milijuna KM, a proračun iznosi oko 70 milijuna.

Bivši ministar Rade Luburić 41 mjesec svog mandata nije uplaćivao doprinose što je veličina nekoliko desetina milijuna KM., kriminalna politička klika je smanjila plaće proračunskim korisnicima za 8%. Istovremeno su lagali javnost da je potrebno štedjeti, a s druge strane su uništavali proračun kriminalom koji je doveo ZHŽ do propasti.  

HDZ BiH treba dati odgovore

Pitanja su jasna: tko stoji iza uništenja ZHŽ, koje političke strukture, koji ljudi, za čiji interes i zbog čega??Propast ZHŽ-a je nacionalna veleizdaja i kriminal apokaliptičnih razmjera.

Glas naroda

Pa svima nama je to jasno koji tu živimo i pratimo Ta nisu ova dva izabrani što su bili sposobni pa to su pjevaIe i ptičice na grani. Oni su sjedili i smješkali se i potpisivali šta su mentori naređivali. Svi mi znamo bar u općini Ljubuški tko ih je postavio i zašto. Kad su bili izabrani nisu imali VSS (možda sad imaju i titulu dr.), tako ti je to

Nije kriv luburic,sta ce čovjek nije na toj razini,kriv je onaj ko je njemu dao da vodi financije a zna da on nema pojma o tome..sad krivit luburica nije korektno on je dao sve od sebe..

Znao je Luburić znao odlično, ali u svoj džep. Kuća niknu za tren, dobar autićak i popola nekretnina na moru. I tko zna šta još što nije poznato. Dobar rezultat za 4 godine

ne laži o kući i autu imao je Rade to puno prije partije , tražite dokumente u kojima je Rade sa prstima u medu ,

Dok god budemo diskvalificirali ljude na osobnoj razini neće nam biti dobro

Ako neko nije za ministra vidi se u mjesec dana

Znači Rade i ostali radići ne može svatko biti ministar, možete biti dobri ljudi

Ministri donose odluke i odgovorni su za iste

Tekst je dobar samo ne znam što se umanjuje lopo.vluk vlade Zvonke Jurišića, tj. koalicije HDZ1990-HSP-Lijanovići (2006. do 2010.), koji su akumulirani deficit povežali sa 12 milijuna na 48 milijuna KM, što je bio u postocima najbrži porast deficita u povijesti županije.
Ne sumnjam da su HDZ velike lo.pine, samo ne treba bježati od istine da je oporba iste pameti.

Ekipa Zvonko Jurišić (premijer), Vjekoslav Bakula, Vjeko Čamber, Viktor Kvesić, Žarko Karačić, Božo Zovko, Ivica Gašpar, Marijan Babić, Boris Grizelj su pokrali županiju najbrže.

HDZ je namjerno izgubio da pusti vlast da dokaze da prilika cini jopova i da su svi isti a nisu niti ce bit

Pa Juriševci su pala, pa ovi su dobili izbore da to poprave a ne da i gore rade, moj prijatelju. Bolje se ne hvatajte za Pa ako su oni, to znači mi ćemo

Ovi s jurisicem su napravili dug,to je jasno ali zasto poslhe njih ekipa s luburicem to nije sanirala ili barem umanjila za dio vec ga poduplala...

Nema se tu sta puno pametovat , svi znamo ko je odgovoran a odgovoran je onaj ko upravlja .
Zasto su takvi upravitelji ?
Zato sto narod ne reagira .
Zasto narod ne reagira ?
Zato sto ga nebriga i nije organiziran.
Glavna demagogija koju vladajuci sire je da smo svi isti da niko nemoze promjeniti vlast itd.
A matematika nema milosti i ona kaze da manjina izlazi na izbore i to vecinom oni koji rade u drzavnim institucijama (uhljebi) i jos malo nadopisu listica i imaju pobjedu .
Matematika kaze da vecina ne izlazi na izbore i da ta vecina nije organizirana i nije svjesna svoje velicine i mogucnosti.
Sve dok se ta vecina ne organizira bit ce ovako i gore.

Pa to je stara Barbarićeva taktika, oko sebe i na odgovorna mjesta postavi što nesposobnije ljude tako da može lakše s njima manipulirat.

Hoćeš reći da je luburić nesposoban:-) :-)

Uopće nisu potrebne Županije u BiH. Toliko imamo nivoa vlasti, ministara za bacanja (zbog pokvarenosti i nevaIjanosti), više nego NR China. Te rasčupanije služe samo za uhljebljavanje partijskih klimoglavaca. Bolje bi bilo da se visokopozicionirani agronomi sa kupljenom diplomom posvete proizvodnji krmenja.

Pa osim političke odgovornosti, postoji i ona druga, kaznena, pa ne mogu toliki novci otići u vjetar , ako se radi po zakonu,

Da po zakonu ali njihovu.
Budite bez brige niko neće ni za što odgovarati jer su dosta pametni i imaju iskustva u tome sve što su radili to je po zakonu.
Muljat se može i te kako dobro a da bude po zakonu
Jasno!!!!!!

Zašto je HDZ preko Ćosića i Luburića uništio županiju?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari