Od 40 institucija FBiH samo šest dobile pozitivno mišljenje

ljubuski.info

Ured za reviziju institucija u FBiH izvršio je financijsku reviziju za 2015. kod 40 subjekata, od kojih je šest dobilo pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje, 10 mišljenje s rezervom, 16 mišljenje s rezervom i skretanjem pažnje, pet negativno mišljenje i tri negativno mišljenje sa skretanjem pažnje.

Radi otklanjanja utvrđenih nepravilnosti, transparentnijeg trošenja javnih sredstava i unapređenja financijskog upravljanja izdate su 754 preporuke.

Izvještaji o financijskoj reviziji okončani su kod 40 subjekata, od toga za 21 instituciju Federacije, sedam županija, četiri zavoda, jedan grad, jednu općinu i šest javnih poduzeća.

Institucije Federacije (21) imale su ukupan proračun od 2.024.952.702 KM, što predstavlja 91 posto ukupnog poračuna FBiH za 2015.

Konačni izvještaji su dostavljeni subjektima revizije i nadležnim institucijama.

Izvještaji o financijskoj reviziji Izvještaja o izvršenju proračuna FBiH, kao i preostalih 10 izvještaja revizije planiranih godišnjim planom i programom rada, su u fazi okončanja (nacrti dostavljeni subjektima na očitovanje), priopćeno je iz Ureda za reviziju institucija u FBiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari