Trijumfom klape Dišpet završen Festival klapske pisme u Posušju

ljubuski.info

Zagrebačka klapa Dišpet pobjednik je Festivala klapske pisme Posušje 2016 u kategoriji ženskih klapa.

Tako su Posuški stećak i novčana nagrada od 1500 KM i drugu večer otišli u Zagreb. Nagradu im je uručio Dejan Vanjek, savjetnik dr. Dragana Čovića.

Klapa Teranke iz Pule osvojila je drugo mjesto i iznos od 1000 KM. Nagradu im je uručio Goran Lulić, izaslanik Federalne ministrice kulture i sporta Zore Dujmović. Ova klapa osvojila je i nagradu Bura po izboru publike koju im je uručio predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje Ivan Lončar.

Ženska klapa Drača iz Mostara osvojila je treće mjesto i novčanu nagradu od 500 KM. Time su kompletirali sve nagrade s ovog festivala, budući da su u prošle dvije godine osvojile prvo i drugo mjesto. Nagradu im je uručila Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ.

U revijalnom dijelu ljubitelji klapske pisme uživali su u izvedbi klape Rišpet jedne od ponajboljih klapa predvođenom Ivom Amulićem.

Festival je i ovog puta pokazao da klape u Posušju i Hercegovini imaju svoju publiku. Najbolji dokaz za to je puna dvorana obje večeri. Također, pokazalo se da festival izrasta u jedan od najvećih kulturnih događaja, ne samo na prostoru BiH već i šire, koji već ima veliku vrijednost te povezuje dvije regije, Hercegovinu i Dalmaciju, koje imaju puno zajedničkih odrednica, od povijesne, tradicijske, kulturne pa do prirodne baštine.

Ovim putem organizatori se zahvaljuju svim pokroviteljima, sponzorima, donatorima i volonterima koji su sudjelovali u organizaciji festivala.

Glas naroda

Je li ovo Lj portal šta je ovo di su tekstovi o MUPU kakve klape ko to još čita

Trijumfom klape Dišpet završen Festival klapske pisme u Posušju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari