Pod motom "Budite milosrdni" završen 27. Mladifest

ljubuski.info

Dvadeset i sedmi međunarodni molitveni susret mladih, koji je u Međugorju započeo u ponedjeljak, 1. kolovoza, završio je jučer, 6. kolovoza, svetom misom zahvalnicom na brdu Križevac u 5 sati ujutro. Euharistijsko slavlje predslavio je fra Marinko Šakota, međugorski župnik.

Molitveni program upriličen ovom prigodom u Međugorju prevođen je na dvadesetak svjetskih jezika. Ovogodišnji susret mladih održan je pod motom "Budite milosrdni". Impresivno je bilo vidjeti kako mladi nose barjake svojih zemalja tijekom cijelog trajanja ovog festivala.

Cijeli tijek događaja Festivala glazbom i pjesmom pratio je Međunarodni zbor i orkestar u kojemu su bili mladi iz 20 zemlje, od Australije, Malte, Brazila, Koreje, Kine, Ukrajine... Svećenici sa svih kontinenata, njih stotinjak, veliki dio svoga vremena bili su na raspolaganju mladima za sakrament pomirenja, a na misnim slavljima kocelebriralo ih je i po 400. Festival je izravno prenosila Radiopostaja "Mir" Međugorje i mnoge druge radiopostaje te internetski portali. Na velikom videozidu do vanjskog oltara crkve sv. Jakova mogli su se vidjeti svi oni koji su predavali i svjedočili na ovom Mladifestu, a povremeno i ozračje oko vanjskog oltara crkve sv. Jakova.

Festival su vodili međugorski župnik fra Marinko Šakota i fra Stanko Ćosić, međugorski vikar. Tijekom trajanja Međunarodnog susreta mladih u Međugorju sudionici su mogli na velikom platnu dugom 100 m, koji su pripremili mladi iz zajednice "Cenacolo", svaki dan pisati svoje molitve, zahvalu Bogu ili neku duhovnu misao.

Posljednje večeri svetu misu predslavio je fra Petar Komljenović, mladomisnik iz Provincije Presvetog Otkupitelja Split - Sinj, u suslavlju 388 svećenika. Propovijedao je fra Antonio Šakota, a nakon svete mise uslijedilo je klanjanje.

Tijekom mise, odnosno za vrijeme molitve vjernih, prineseno je platno na kojemu su mladi ovih dana pisali svoje molitve i zahvale.

Posljednje večeri na internetu je program pratilo 516.300 gledatelja. Međugorski župnik fra Marinko Šakota na kraju je kazao:
"Došli smo do kraja 27. Mladifesta. Stalno mi u misli dolazi samo jedna riječ: Hvala! Hvala! Bogu hvala! Hvala Gospi dragoj, Kraljici Mira! Hvala svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji programa. Hvala svima vama, dragi mladi prijatelji."

Rastavši se uz pjesmu, mladi su se uputili prema Križevcu, gdje se u 5 sati ujutro slavila misa kojom je završen Festival mladih. Nekoliko televizijskih ekipa snimalo je vlastite dokumentarne emisije. Jučer su mladi tijekom dana radosni i duhovno obnovljeni, polako odlazili iz Međugorja svojim kućama.

Večernji list

Glas naroda

Bio sam s dicom u petak jednom rijeci fenomenalno onde ste trebali bit kad preko deset tisuca mladih iz srca pjeva i plese a vi omladino tu vecer na neku cajku iz Srbije sram da vas bude i vas i vasih roditelja

nema raja bez mog rodnog kraja
ni miline bez herzegovine
po svjedocenju nasi vidilca
medjugorskoj majci u raj se nevraca
ko zna od kuda je dosla njihova majka
ja jos uvik virujem u nasu majku
koja je u raju a ne u medjugorju

Poruka našim ženama; Budite milosrdne i prema hercegovcima.

lakše je bit milosrdan s neznancem

Bog ti pamet prosvitlo još ti nije kasno obrati se!!!
Gospa naša majka nebeska je u Međugorju!!!

Pod motom "Budite milosrdni" završen 27. Mladifest
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari