Rigorozne kazne i za najmanje prekršaje u prometu

ljubuski.info

Stotinu do tri stotine maraka kazne očekuje vozače ako budu pričali na telefon tijekom vožnje. Ista kazna je ako nemaju svezan pojas za volanom. Od 400 do 1.000 maraka morat će platiti ako na prvom sjedištu budu vozili dijete mlađe od 12 godina.

Svi koji budu vozili više od 30 kilometara na sat preko ograničenja platit će istu kaznu. To su samo neke od izmjena zakona o sigurnosti prometa koji je u bh. Parlamentu prošao prvo čitanje.

Vozači će također morati zaboraviti na pravljenje prekomjerne buke i škripe kod naglog povećanja brzine. Četrdeset maraka vozači će platiti ako na mjestu suvozača budu imali pijanu osobu.

Pješaci koji prelaze ulicu sa slušalicama u ušima platit će istu kaznu, a isto je i sa korištenjem mobilnih telefona. Motoristi uhvaćeni bez kaciga platit će deset maraka više.

Stručnjaci podržavaju izmjene, ali ipak tvrde da kroz zakonske odredbe treba i preventivno djelovati.

U prijedlogu novog zakona uvedene su i nove kazne za bicikliste. Noću ne smiju na ulicu bez svjetlosnog prsluka. Kažnjivo je i ako ispuštaju upravljač iz ruku ili kad, tijekom vožnje, sklone noge sa pedala.
Ako vozite bicikl ne smijete imati slušalice u ušima. Nije dopušteno ni korištenje mobilnih telefona.

Kacige ipak nisu problem, tako da biciklisti mogu voziti i bez njih.

Glas naroda

Jeste li izglasali da se pare i dalje mogu krasti?

Nabijem vas. Svaku večer na putu od Ljubuškog do Vitine voze "piloti", najmanje 100-150 km/h i nikom ništa. Rješite vi ovaj problem,a jeli se neko vezao ili nije o njegovu glavu. Džaba se vezat ako te neko "spuca" s 150 km/h. Ako lažem recite! Šta to radi policija ako običan građanin vidi sve šta se događa po prometnicama. Udri onog ko se nijew vezao, a zlatna mladežneka divlja!!!!!

Svi ćemo dati mito - svi će policajci primiti mito. Ujio vuk magare sa zakonom. Đava odnija zakone i džaba ih donosit ..

to ti u svojoj kući govori "svi ćemo" ako i tu možeš,

Opravdavati svoj grijeh sa "svi ćemo" to su radili i rade samo pripadnici UDB-e

Brate dragi povecajte na 10.000 km sto se mene tice nastavite da radite kako hocete otjerali ste mene u evropu i mnoge ljude koji nece vise nikada ovdje da se vrate i da rade...doci cemo samo na odmore par dana..gadite mi se i hdz i svi politicari opcinari policija sve seljacine boze dragi sta je ovo ...

A kolika je kazna za p.isanje na ulici

sve mi je jasno umjesto cenera sada je cvanciga
pola za slikara murijasa pola za mafijozu ministra pa cuj opet nije kazna velika

Rigorozne kazne i za najmanje prekršaje u prometu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari