HKDU-HRast podržao braniteljske prosvjede

ljubuski.info

Hrvatski savez HKDU-HRast daje punu potporu masovnim prosvjedima članova udruge "Zaboravljeni branitelji" u njihovoj bespoštednoj borbi i legitimnim zahtjevima za ostvarivanje prava branitelja.

Ova populacija zaboravljenih branitelja zalaže se za usvajanje Rezolucije branitelja o njihovim pravima u Parlamentu FBiH koji uporno ignorira njihove zahtjeve odbijajući uvrstiti kao točku dnevnog reda njihovu rezoluciju.
"Žalosno je što su istinski branitelji prisiljeni na metode poput blokiranja graničnih prijelaza da bi se izborili za svoja prava koja su odavno već trebali ostvariti" - navodi se u priopćenju Hrvatskog saveza HKDU-HRast.

"Smatramo da zahtjevi poput: objave registra branitelja, besplatne zdravstvene zaštite za sve branitelje i uvođenja dodatka za sudjelovanje u ratu jesu realni i legitimni zahtjevi čijim bi usvajanjem ispravili nepravdu prema istinskim braniteljima koji su dovedeni na rub društva i koji se nisu uklopili u dosadašnji nepravičan način rješavanja statusa branitelja" - kaže se pored ostalog u ovom priopćenju.

"Ovim putem pozivamo i rukovodstvo Parlamenta FBiH, a posebice čelništvo HDZ-a i SDA kao vladajuće stranke u Federaciji, da što prije sazovu sjednicu Parlamenta FBiH i usvoje rezoluciju o braniteljima koja će označiti početak rješavanja nagomilanih problema u ostvarivanju osnovnih prava ovih zaboravljenih branitelja iz Domovinskog rata. Ovo su najbolji sinovi hrvatskog naroda koji su zasigurno najzaslužniji što Hrvati nisu doživjeli sudbinu Kurda u Domovinskom ratu i zaslužuju prioritetno rješavanje njihovih pravednih i realnih zahtjeva" - ističe se na kraju priopćenja.

Komentari

Nešto su slaba auta ovim zaboravljenim

Tupane, nisu njihova auta, vidiš da su na granici i da ne daju prolaz. A di nam je načelnik Barba da ih podrži sram ga bilo, a Paponji svaka čast sve granice je obišo, zato iz moga kvarta ima 80-ak glasova

Barba je dao prostor udrugi i novčano ih pomogao kao svi skupa u federaciji , pitaj Drage i Ovce samo trebaju biti pošteni i reći a Paponja daje deklarativnu potporu i misli da iz toga može izvući glasove...

lako ti je dati lovu poreznih obveznika kao što je daje BARBA, šta ste se svezali Paponje, poštena čovika, živi bili pa vidili, ako BOG dadne da pobijedi na izborima, zato oćerajmo BARBU, jer samo gleda sebe i svoje poslušnike, a ako ne klimaš glavom iššššišššš... Zato ajmo svi za promjene, ne može nam biti gore, a za godinu - dvije ne očekujte čudesa od nikoga, nebi to ni superman mogao u tako kratkom roku riješiti što su ovi napravili... Pa pogledajte samo da u ljubuškom od proizvodnje nema ništa, a nekada FAMOS, PLATNARA, SOKO, VINARIJA.... i ono malo javnih poduzeća uništi

Branitelji su sve stariji-za nekoliko godina neće više moći raditi! Poljoprivreda je na koljenima! I šta?Braniteljsko pitanje je na stolu!Obzirom na učinkovitost i pokvarenost vlasti ,borba će bit duga i bespoštedna! Ali -pravda će pobjediti!

Svaka cast braniteljima i sve to,al jel znate vi ovog sto je legao??onaj ko ga zna takodjer zna i sto umal nisam povratio na ovaj clanak..u pm pa svaka ti li [ * neprimjereno * ] nesto trazi

ovaj što je legao je Boro Vukšić-Boća iz Teskere -Hardomilja ,čovjek ima 47 godina i nema ništa a cijeli rat bio ,nema ni posao, čovjek živi od prodaje ribe ali one koju ulovi na Trebižatu, kako misliš znamo što? da ti nisi nešto pogriješio?

21 godina kako nema nigdje rata slazem se da je ovo nepravicno i pokvareno drustvo ali covik se mora snac u 21 godini ili smo mi licemjeri pa bi tili bit na mistu ovih laznih zapovjednika invalida nositelja izmisljenih odlicja sa 47 godina regularno se ne ide u mirovinu radi se do 65. Zivili.

Koji bola rat,o cemu ti,koju je on pusku nosio

I nemjesaj kruske s jabukama,svaka cast svakom al....AL...a znam i zasto to AL..a to sto je netko toboze bio na nekom ratistu neznaci da je i ratovao,danas se svaka pi.zda naziva braniteljem a u ratu isli iza crte i kupili iz tudjih kuca..odvoji zito od kukolja..al u svakom slucaju podrska ISTINSKIM braniteljima

HKDU-HRast podržao braniteljske prosvjede

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto