Općinski proračun povećava se za 500.000 maraka

ljubuski.info

Dodjelom mandata novoj vijećnici HDZ-a BiH Mariji Pavlović, umjesto Stanka Muse, počela je 37. sjednica OV-a Ljubuški i nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice prešlo se na aktualni sat.

Najviše vremena, riječi i prijepora potrošeno je na, u Ljubuškom trenutačno aktualno i škakljivo, pitanje novog rasporeda učenika po smjenama u OŠ M. Marulića i OŠ I. B. Mažuranić, po kojem će prijepodne u školu ići učenici od 6. do 7. razreda, a poslijepodne od 1. do 5. razreda. Vijećnici HDZ-a 1990. tražili su da se ta odluka preispita i promijeni jer je neprihvatljiva mnogim roditeljima koji su u radnom odnosu.
Načelnik Nevenko Barbarić odgovorio je da ga nitko od ravnatelja nije o tome konzultirao, a i nisu ni obvezni jer je zakon to njima dao u nadležnost, te dodao da se s tom odlukom slaže jer je dosadašnja praksa bila manjkava i stvarala poteškoće.

Usvojena je odluka o osnivanju JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju, odluku o imenovanju privremenog upravnog vijeća i odluku o imenovanju Zore Skoko za v.d. ravnateljice centra.

Vijeće je dalo suglasnost da se JU Kulturno-sportski centar Ljubuški zaduži za 60.000 KM namijenjenih za izmirenje obveza djelatnicima za plaće i doprinose.

Proračun općine, u prosincu usvojen u iznosu od 9,993.000 KM, povećava se za 500.000 KM i iznosi 10,493.000 KM. Vijećnici su usvojili odluku o tome, a to je bilo moguće zahvaljujući uglavnom povećanim prihodima od poreza nastalim nakon utvrđivanja preliminarnih rezultata popisa stanovništva.

Barbarić je naglasio da će se oprezno i realno ići, kako u planiranje novih prihoda tako i u njihovo trošenje. Usvojeno je rješenje o dodjeli na korištenje zemljišta u poljoprivredne svrhe 21 vlasniku, kao i druge odluke vezane za općinsko zemljište.

Ivan Kaleb | Večernji list

Komentari

Ići će on realno i oprezno u gu-zicu, mora uvrstiti općinska dugovanja po zahtjevu porezne uprave i utužbenih dugovanja u proračun koja nije uvrstio u redovnom proračunu, vidjeti ćete kad se prikažu u proračunu.

Jos im treba jedna nula ovo im je malo

ni dvi nule ovim izdi[ * neprimjereno * ]cama nebi bilo dosta

Jeste li čuli kako "drug" Barbarosa kaže da on sa zapošljavanjima nema ništa, hahahahahahaha.
Bolan nismo svi pod PTSPiom, gdje 'no mu ženka radi i na kojem radnom mjestu i odakle je tamo kad je sa preporukama konobarice.
No ipak se izvinjavam gspđ. od druga Barbarose jer nije ona kriva što je u trendu kojeg propagira HDZ, trendu Kiseljaka, FABUSa, LOGOSa, i prikazivanja diploma na njihovom izvornom prijeratnom pismu ćirilici.
Al' druže BARBAROSA tvoje licemjerstvo,egoizam,bezo-brazluk idt,itd. nemaju granica, sačuvao Bog i groblje od takvih ukopnika, kamoli od općinskih predstavnika.

Općinski proračun povećava se za 500.000 maraka

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Operacija katanac Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nosite to odavde! Slobodan Milas
ljubuski.info
Povratak otpisanih Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto