Općinski proračun povećava se za 500.000 maraka

ljubuski.info

Dodjelom mandata novoj vijećnici HDZ-a BiH Mariji Pavlović, umjesto Stanka Muse, počela je 37. sjednica OV-a Ljubuški i nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice prešlo se na aktualni sat.

Najviše vremena, riječi i prijepora potrošeno je na, u Ljubuškom trenutačno aktualno i škakljivo, pitanje novog rasporeda učenika po smjenama u OŠ M. Marulića i OŠ I. B. Mažuranić, po kojem će prijepodne u školu ići učenici od 6. do 7. razreda, a poslijepodne od 1. do 5. razreda. Vijećnici HDZ-a 1990. tražili su da se ta odluka preispita i promijeni jer je neprihvatljiva mnogim roditeljima koji su u radnom odnosu.
Načelnik Nevenko Barbarić odgovorio je da ga nitko od ravnatelja nije o tome konzultirao, a i nisu ni obvezni jer je zakon to njima dao u nadležnost, te dodao da se s tom odlukom slaže jer je dosadašnja praksa bila manjkava i stvarala poteškoće.

Usvojena je odluka o osnivanju JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju, odluku o imenovanju privremenog upravnog vijeća i odluku o imenovanju Zore Skoko za v.d. ravnateljice centra.

Vijeće je dalo suglasnost da se JU Kulturno-sportski centar Ljubuški zaduži za 60.000 KM namijenjenih za izmirenje obveza djelatnicima za plaće i doprinose.

Proračun općine, u prosincu usvojen u iznosu od 9,993.000 KM, povećava se za 500.000 KM i iznosi 10,493.000 KM. Vijećnici su usvojili odluku o tome, a to je bilo moguće zahvaljujući uglavnom povećanim prihodima od poreza nastalim nakon utvrđivanja preliminarnih rezultata popisa stanovništva.

Barbarić je naglasio da će se oprezno i realno ići, kako u planiranje novih prihoda tako i u njihovo trošenje. Usvojeno je rješenje o dodjeli na korištenje zemljišta u poljoprivredne svrhe 21 vlasniku, kao i druge odluke vezane za općinsko zemljište.

Ivan Kaleb | Večernji list

Komentari

Ići će on realno i oprezno u gu-zicu, mora uvrstiti općinska dugovanja po zahtjevu porezne uprave i utužbenih dugovanja u proračun koja nije uvrstio u redovnom proračunu, vidjeti ćete kad se prikažu u proračunu.

Jos im treba jedna nula ovo im je malo

ni dvi nule ovim izdi[ * neprimjereno * ]cama nebi bilo dosta

Jeste li čuli kako "drug" Barbarosa kaže da on sa zapošljavanjima nema ništa, hahahahahahaha.
Bolan nismo svi pod PTSPiom, gdje 'no mu ženka radi i na kojem radnom mjestu i odakle je tamo kad je sa preporukama konobarice.
No ipak se izvinjavam gspđ. od druga Barbarose jer nije ona kriva što je u trendu kojeg propagira HDZ, trendu Kiseljaka, FABUSa, LOGOSa, i prikazivanja diploma na njihovom izvornom prijeratnom pismu ćirilici.
Al' druže BARBAROSA tvoje licemjerstvo,egoizam,bezo-brazluk idt,itd. nemaju granica, sačuvao Bog i groblje od takvih ukopnika, kamoli od općinskih predstavnika.

Općinski proračun povećava se za 500.000 maraka

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari