Veljački prirodni biser - slap Koćuša

ljubuski.info

Slap Koćuša nalazi se u selu Veljaci u općini Ljubuški i jedan je od najljepših prirodnih bisera ovoga dijela Hercegovine. Koćuša se nalazi na rijeci Mlade koja nizvodno od slapa mijenja ime u Trebižat.

Prirodno bogatstvo ovog kraja čine i sedimentne stijene, tzv. sedra koje se taloži godinama te ovu prirodnu oazu čini još atraktivnijom.

Na izuzetno visokim hercegovačkim temperaturama obale oko slapa Koćuša tijekom ljetnih mjeseci su omiljeno sastajalište lokalnih stanovnika, ali i turista. Ovo mjesto jedno je od najpoznatijih kupališta rijeke Trebižat, a od ove godine uz prekrasan vodopad može se uživati i u bogatoj ponudi Prirodnog vodenog parka Koćuša.

Visina slapa je pet, a dužina 50 metara. U neposrednoj blizini nalaze se mlinovi koji su godinama krasili ovo mjesto. Zbog jedinstvenog spoja prirode i lokalnog rada ovdje će veliki broj turista moći uživati tijekom cijele godine.

nasatv.ba

Komentari

Hdz je kriv sto voda tece nizastranu

Zdeni puno uspjeha u radu meni je ljepse nego na Kravici i Ceveljusi

Najljepse mjesto na svijetu!

Bačva vode bezveze misto

Kad ti je Kocuša bez veze ti si onda neobrazovan i zavidan,najljepse mjesto na svijetu! Ne ocjenjuj slapove po birtiji il ti ne vidis razliku!

Koćuša se spominje radi Zdenke Džajića, svaki dan prije nikad skoro

Svaka čast, super uređeno nadam se da će te uspjeti privući i strane turiste, u svakom slučaju sretno u radu

Sve prirodne ljepote su bogatstvo samo ne bi rekao da ih znamo čuvati tako i Koćušu pa imaju li oni objekti dozvole gdje ide kanalizacija itd...mnogo je pitanja a odgovora jako malo..

Mislim da se moze raditi i zaraditi a pri tome zastiti ljepotu prirode,na svim mjestima!Svi koji imaju objekte na rijekama trebaju proci rigorozne provjere da ne zagaduju rijeke!Tu treba prijava od federalne do zupaniske inspekcije,nema zastite,jel iz obiteji svecenika il biznismena.Zato dragi moji Vej
acani provjerite jel sve po zakonu ako jeste pozelite uspjesan rad ako nije trazite zabranu!

Meni je najljepše ovo ljeto bilo na Baščinama, u Žegi! Stvarno i lijepo i opušteno! Lijepo je i na Koćuši, ali nemaš gdje staviti ručnik (Zdenin restoran i vodopad su odlični), a na Kravici i Čeveljuši nije za kupanje (pročišćivač)! Tako da mi je na Baščinama najkompletnije!

Meni na moru!!!

Sve je dobro ali usluga i hrana na koćuši loše i nikako konobara nikad dočekat a hrana nigdi mesa samo krompir

Meni je ono devastacija prirode sto je napravljeno. Stol na stolu i to plave boje (?), iskrceno, izbetonirano to bi trebao biti park prirode, a ne zabavni park.

Dobro je da tu nesto radi nego da ne radi ali otkud njima da svojataju vodopad kao da je u najmanju ruku njihov ugostiteljski objekt.

nije nam tata trebizet stvorija
samo zbog vpodopada i kupanja
sa nime se nekada napajala
zemlj puna kukuruza
sada sve te njive u korov zarasle
zbog nase pigresne politike

Ipak je covjek uspio lijepo napraviti,meni je ugodno ostali su malo ljuborni sto gledaju asfalt ispred sebe

Veljački prirodni biser - slap Koćuša

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari