Najavljen aktivniji lov na utajivače poreza

ljubuski.info

Dogovor i priprema budućih novih zajedničkih aktivnosti bila je samo jedna od tema zajedničkog sastnka direktora Uprave za neizravno oporezivanje dr. Mire Džakule i glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gorana Salihovića, koji se u srijedu održao u sjedištu UNO u Banja Luci.

U srijedu je u Banja Luci dogovoreno i proširenje već postojećeg zajedničkog tima koji čine službenici UNO i Tužiteljstva BiH, a koji rade na istragama u predmetima iz oblasti neizravnih poreza.

Ranije uspostvljanje pomenutog tima već je dalo dobre rezultate na procesuiranju osumnjičenih za kaznena djela iz oblasti neizravnih poreza, kao i na sveukupno prikupljene prihode od neizravnih poreza, koji su u prvih šest mjeseci 2016. godine iznosili 3 mlijarde i 106 milijuna KM i bili su veći za čak 93 milijuna KM u odnosu na isti period 2015. godine.

Uprava za neizravno oporezivanje samo je tijekom šest mjeseci 2016. godine Tužiteljstvu BiH dostavila 70 izvještaja o postojanju osnova sumnje da je počinjeno neko od kaznenih djela iz oblasti neizravnih poreza, kao i dopuna izvještaja, obavještenja i informacija, prema kojima se procjenjuje da je proračun BiH oštećen za iznos od 9,5 milijuna KM. Svi ovi izvještaji bit će predmetom budućeg zajedničkog rada i aktinosti na terenu, priopćeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Glas naroda

Hahaha koji licemjeri do 2006 utaja poreza im bio glavni posao a sad kad je uveden pdv oni bi lovili sitnu raju sto po dernecima prodaje pa zamjenik Federalne porezne Covic ga je gore poslao Slobodan Vukoja iz Gruda je tezak nekoliko miliona maraka a sigurno su i ova dvojica narode ustani

taj inspektor je bolesnik para ako je on u sarajevu ja bi triba bit kod obame

ovi nas miro je priko sdp i jurkovica dosa do sarajeva pa se pribacija dragancetu i hdzu a pun je ko brod nije mu ni nas vidic do kolina i sad bi oni red uvodili mi se slazemo samo triba od nji pocet more drzava 2 godine zivit samo da oni vrate sto su pokrali sa svojim partijasima i sdaovcima

i on doktor a sa 30 jedva fakultet zavrsio ovaj adz opametni ljude to je cudo jedno

oce li s borjanom doc u agenciju tomic

Nece oni su u istoj ekipi igraju u napadu , sa klupe ih predvodi drug zna se ....

Samo posaljite inspektore, to je podmitljivo za sitne pare. Prvo sadašnje inspektore u haps pa onda morete i nekim akcijama razmisljati.

Svi koji rade pa onda imaju priliku utajit porez su firme koje financiraju stranke na vlasti zato ne drpite

Najavljen aktivniji lov na utajivače poreza
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari