Naloženo povlačenje i uništavanje igrački uvoznika "Vemig" iz Ljubuškog

ljubuski.info

Agencija za nadzor na tržištem BiH je naložila povlačenje s tržišta i uništavanje nesigurne igračke - dječije lutke Bella bestia, porijeklom iz Kine, zbog kemijskog rizika.

Potrošačima koji su kupili ovaj proizvod, o čijem proizvođaču podaci nisu dostupni, a čiji je uvoznik "Vemig" iz Ljubuškog, preporučuje se da ga prestanu koristiti.

Među nesigurnim proizvodima, objavljenim na internet stranici Agencije, nalazi se i sedam vrsta prenosnih dječijih svjetiljki nepoznatog tipa, koje predstavljaju rizik od požara i strujnog udara, prenosi Srna.

Nadležna inspekcija je naložila mjeru povlačenja ovih proizvoda s tržišta i obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata opasnih proizvoda, dok se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod preporučuje da ga prestanu koristiti i da ga vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje je kupljen.

Na popisu je i dječiji bicikl "TYO 14" - zemlja porijekla Kina, koji ne ispunjava sigurnosne zahtjeve i predstavlja rizik od ozljede.

Popis proizvoda koji ne ispunjavaju propisane sigurnosne zahtjeve, zbog čega spadaju u nesigurne proizvode pronađene na tržištu BiH, objavljen je na internet stranici Agencije za nadzor na tržištem BiH - annt.gov.ba.

Večernji list

Glas naroda

U naslovu bi coek reko vemig potrova sve zivo?đesu drugi uvoznici i dileri?Kakva nam je država,kakve diplome takove i igračke,kopije kopija.

Ovo sve potencira firma master iz mostara, koja isto uvozi ovakve igracke a pravi se fin. I cvika male firmice

I negativna reklama je nekad dobra reklama. Kako sevka dize rejting poslije filmica

da su samo igracke di su prehradbeni proizvidi
koji su prosli sve rokove u evropi
granicni inspektori neotvaraju hladnjace
oni otvaraju koverte

Ljudi ja otisao na sluzbene stranice Agencije i tamo par stvari od vemiga, a masa od FIS-a i Binga i nigdje niste spomenuli. Jeste objektivni ko Tito na Butorovici.

sad ti je srbin glavni nnabavljac u jamerici od lutaka..sto bi to bilo smjeshno i u ludkama ima svega a najvishe bijele pin.e..pin ko svaki pin..to nije dobro za djecu..cudi me da se veliki igraju sa iglackama..pardon nema sjova

ne;mol;ate biti gla;maticni to se zove snadji se dloze ..djugovi ko svi d jug ovi sve dok neko ne pokaze d rog ove da sade stogove..stogovi ko svi stozeri..stozina ko svaka st;ozina..ma nemoj..a koko neznash pisat jadno moje celjade o cel;jadee as every cel jade..a koliko ih ima..o jebote oni pjevaju malo nas je al nas ima..byyyyyyyyyyy
volite svoje nepismene vishe cete znati..rijeci ko svi montirachi od svih meca;ni;kara
tebo pishem moj maleni da znadesh vama nepismenima sto sve serviraju ko na pijatu za opijatu
pijo vam je bio 3 day darkness 3 dana u nesvjesti opijati..
velika je razlika od opijati i opominjati..
by
be good

sve vam je to narudzba is iglo hotel hochesh nechesh iglomati ko svi iglo;mati pa ti pati i moli zalosnu krunicu e pa tito ti je bio u iglu..igle ko sve igle pa ti pleti dzempere..
samo kad se iglash nemoj da se nabodesh ..od boriche iglice nemoj da tjugujesh jer kasno marko na kosovo dodje..e pa vidish odgovor..od koga i kako kome i cemu..by

puzzle words

Uglavnom ne kupujte ni svojoj ni tuđoj djeci.to su uglavnom loše kopije originala i uvijek sumnjive kvalitete.i kinezi jedva čekaju kome uvaliti smeće.a bih je na razini afričkih zemalja smeće posvuda

Naloženo povlačenje i uništavanje igrački uvoznika "Vemig" iz Ljubuškog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari