Uvijek imate izbor - o svom životu odlučujete samo vi

ljubuski.info

Osluškujte sebe iznutra i vodite brigu o sebi. Jer, vi ste odgovorni samo za sebe. Nitko umjesto vas ne može nositi vaše tijelo, misli, osjećaje, boli i muke. Zato je vrlo važno da sebe vratite sebi što i jest cilj svake psihoterapije, a i vaša dužnost prema samome sebi, što je drugo ime za ljubav i samopoštovanje.

Suvremeni psihoterapijski pristupi u razrješavanju psiholoških poremećaja uveliko smanjuju trajanje psihoterapijskog procesa. Smanjuju uzimanje lijekova, a u konačnici i prestanak korištenja cijelog spektra antidepresiva i anxiolitika.

Koliko će određeni psihoterapijski proces trajati, individualno je. On ovisi o traumatskom iskustvu ili iskustvima koje je osoba doživjela u svom životu. Ovisi, također o životnom razdoblju u kojem je osoba okusila iskustva koja su za nju bila nepodnošljiva, okolnostima u kojima trenutačno živi,jesu li ona podržavajuća ili razarajuća.

Isto tako, dužina terapijskog procesa ovisi o redovnom dolaženju na psihoterapiju, koja je preporučljiva jednom tjedno. I, što je najvažnije, ovisi o postavljenom osobnom cilju ozdravljenja.

Mnogi ljudi osjećaju dobrobiti psihoterapije i sve češće se odlučuju za rad na sebi i procesuiranje starih osjećaja i teških životnih iskustava, što zbog bolje educiranosti na tu temu, a i zbog shvaćanja da kroz godine uzimanja lijekova nisu izliječili tjeskobu, prisilne misli, nedostatak radosti, bespomoćnost i strah koji se iznova vraćaju.

Važno je znati da imate pravo na vlastiti izbor da ste vi jedini koji odlučujete o svom životu i da je vaša najdublja kreativnost i sposobnost upravo u tom znanju i osjećaju da uvijek imate izbor.

Zar to nije divno?!

Ne samo što je divno, nego je i moćno. Osluškujte sebe iznutra i vodite brigu o sebi. Jer, vi ste odgovorni samo za sebe. Nitko umjesto vas ne može nositi vaše tijelo, misli, osjećaje, boli i muke. Zato je vrlo važno da sebe vratite sebi što i jest cilj svake psihoterapije, a i vaša dužnost prema samome sebi, što je drugo ime za ljubav i samopoštovanje.

Dubravka Mijatović, psihoterapeutkinja

Glas naroda

krasno si ovo rekla,velikaje istina da sebe zaboravljamo

Konačnmo,nešto za pročitati što ne truje, nego pokušava izliječiti dušu čovjeku.

Dubravka ako ce ti dolaziti svaki deseti bolesnik imaces posla priko glave

Konci naših života su u našim rukama. Ne gubite vrijeme na dokolicu nego poduzmite korake koji će vam promijenuti život. Radite na psihičkom i fizičkom ozdravljenju i rezultati će doći. Postoje različiti uzroci koji dovedu čovjeka u depresivno stanje i dugogodišnje takvo stanje uništava svako ljudsko biće. Tada se izgubi i samoljubav i samopoštovanje prema sebi. Netko uspije napraviti preokret u životu a netko ne.

Treba uvijek postaviti sebi pitanje što me to čini nesretnim?

Nakon odgovora na to pitanje krenite u rješavanje tog problema.

Uvijek imate izbor - o svom životu odlučujete samo vi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari