Određen pritvor zbog 272 stabljike marihuane

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg je dana 18. srpnja 2016. godine uputilo sucu za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom prijedlog za određivanje pritvora iz razloga predviđenih čl. 146. st. 1. t. b) i c) ZKP-a F BiH, protiv osumnjičenog M.Š. zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. st. 1. KZ F BIH.

Sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom je, nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga Tužiteljstva, donio Rješenje o određivanju mjere pritvora protiv osumnjičenog u trajanju od 30 (trideset) dana, a iz razloga predviđenih čl. 146. st. 1. t. b) i c). Tužiteljstvo će nastaviti intenziviran rad u cilju okončanja istrage u ovom kaznenom predmetu.

Pronađene 272 stabljike marihuane

Temeljem prikupljenih operativnih podataka i njihove analitičke obrade Uprava policije MUP-a ŽZH je zavela operativno-taktičku akciju kodnog imena "Opijat III",s ciljem suzbijanja kaznenih djela vezanih za proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanja u promet opojnih droga. Sukladno planiranim aktivnostima po predmetnoj akciji policijski službenici policijske Uprave Grude redovito su prikupljali operativna saznanja o osobama koje su sklone vršenju kaznenih djela iz članka 238. i članka 239. Kaznenog zakona F BiH te o lokalitetima na kojima su nasadi Cannabis Sativa. Nakon izvršenih terenskih provjera utvrđeno je da se na lokalitetu "Površje" u mjestu Drinovci, općina Grude pronašli nasad stabljika Cannabis Sative, koji je stavljen pod nadzor operativno-taktičkom mjerom. U poduzimanju operativno-taktičkih mjera i radnji sudjelovali su policijski službenici Policijske uprave Grude, Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ŽZH i Specijalna policija Uprave policije MUP-a ŽZH.

Dana 17. srpnja 2016. godine oko 06.00 sati nasadu pristupa M.Š. starosti 59 godina kojeg policijski službenici lišavaju slobode, te ga sprovode u službene prostorije Policijske uprave Grude i nad njim je zavedena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje u izvršenje kaznenog djela iz članka 238. Kaznenog Zakona F BiH. Izvršenim očevidom je utvrđeno da su u nasadu zasađene 272 stabljike Cannabis Sative, koje su posječene, zapakirane i pohranjene u prostorije Policijske uprave Grude i služit će kao dokaz u kaznenom postupku. Obiteljska kuća osumnjičenog je stavljena pod policijski nadzor i nakon ishođenog naloga nadležnog suda izvršen je pretres. Imajući u vidu da se radi o povratniku isti je predan nadležnom tužitelju uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu zbog provođenja hitnog postupka.

Glas naroda

Svaka čast momcima iz PU Grude! Dokaz da su to kvalitetni policajci, za razliku od bisera koji su došli sa strane u tu PU i spletkare.

momci sa strane su i odradili i ovo i sve u grudam jel su domaći (većina ne svi ima pravih i urednih ljudi) u raznim poslovimasa "drugom stranom" pa sjetimo se samo događaja koji se navode zadnjih dana to je djelić istine samo

Sad kad se tuzitelji i suci opare na ovome, vlasnik ce nakon sudjenja peci janjce ko onaj elektricar iz grabova vrila, ovaj je bar koristio sunce a on struju, naravno ukradenu a rupcic ga nagradio vodjom smjene u poslovnici ljubuski i placom oko 2000 maraka....

Električarev sin je dobio kaznu čije izbjegavanje se nemože platiti, zato lhudi Boga na pomoć i zaslužni će dobiti nagradu!!!

Ma koji se električar u to upustio jadan ne bio...

Izdaja ! Netko je bio ljubomoran i dobro nagradjen od strane policije,ipak neka se malo odmori zasluzio je.Sve sto je zabranjeno ljudi okanite se toga.

Kakva je razlika između ovoga lika i onoga Baška. Ovaj u zatvor,a onaj ispija pivo uz rijeku i gusta.Razlika je ta što je jedan prihvatio da radi za mu ruku a drugi nije.

ceka se sud budalo

Milenko Šimović da nije poljoprivrednik?

Što rade sa ovom zaplijenjenom travom, da li je u prisutnosti javnosti,odnosno medija spale ili .......
Nije đava da je ..............

Možeš misliti kako je spale.Zapale oni nju,ne sve od jednom.Mogu oni nju pronaci i prije ali je puste da naraste do kraja.Bagra!Pa vidis sta nam rukovodstvo u mup-u sve radi,nije od njih nista za neocekivati.Madunović i Galići da nam ovce vode u pašu žalosno je a ne mup!Tugo moja!

Možeš misliti kako je spale.Zapale oni nju,ne sve od jednom.Mogu oni nju pronaci i prije ali je puste da naraste do kraja.Bagra!Pa vidis sta nam rukovodstvo u mup-u sve radi,nije od njih nista za neocekivati.Madunović i Galići da nam ovce vode u pašu žalosno je a ne mup!Tugo moja!

HAHA pajdo treba ti je kombajn za ovo pozet,

zapaleje tako da završi u pačeta u osoju

Određen pritvor zbog 272 stabljike marihuane
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari