Barbarićeva sinekura

ljubuski.info

Nevenko Barbarić dugovječni “vladar naših života“  u našoj općini  i dalje živi svoj, vrlo pohlepan život, kontrolira sve političke, gospodarske i financijske tokove sa samo jednim jedinim sebičnim ciljem iduće četiri godine sjedi u saborskoj klupi u Zagrebu i načelničkoj fotelji u Ljubuškom. Kritike, afere s kojima je suočen na prvu ruku, čini se, ne pogađaju ga.

Ekipirao ljude za nezakonit rad

Barbarić je osoba koja  ne shvaća da je političar sa lošim imidžom u politici, potrošen, bez ikakve karizme u sebi. Nasuprot realnom prikazu njegovog odavno poljuljanog autoriteta, kako u svojoj stranci HDZ, tako i među narodom, tako se zapravo on sam sebi čini velikim, nezamjenjivim. Osjeća da je jak, nedodirljiv. Svjestan da je jak manipulator, a “potvrdu“ za takav  osjećaj daju mu njegovi bliski, od njega izabrani, suradnici. Ono što mu ne pogoduje ne želi vidjeti, jer bi to iskrivilo sliku koju on ima o sebi, bajkovit prikaz njegove moći vladanja nad svojim podanicima i narodom. Slika o vlastitom imidžu drugačija je od one koju percipira javnost.

To mu nažalost još nitko od njegovih suradnika nije rekao. Neće ni reći, jer Barbarić je njih „stvorio“. Bez njega ne postoje ni “oni“. Umreženo i smišljeno kadroviranje  Barbarića, dugi niz godina, “očistilo„ je HDZ Ljubuški od kadrova koji su barem malo mislili svojom glavom. Ili barem imali nekakav svoj stav. Opoziciju, koja je slaba i ne pokazuje znakove agilnosti rješavao je na način da je iste uhljebljivao na radna mjesta. Na kraju ih jednostavno primio u HDZ. Najočitiji i „friški“ primjer je Ivica Vizentaner, koji je svojedobno kao općinski vijećnik  SPP-a bio najveći oponent Nevenku Barbariću,koji ga je na sjednicama vijeća svojim govornim nastupom bio ozbiljno ugrozio. Kod puka je tada dobio velike simpatije. Tu situaciju riješio je Barbarić na način da ga je primio u HDZ, uposlio u Hrvatsku knjižnicu Ljubuški. Time ta priča zapravo i prestaje.

Bubalo lažirao bilance općine i podatke o zaduženosti

Njegov bliski suradnik je i Stipe Bubalo, šef financija Općine Ljubuški. Odani kadar HDZ-a i Nevenka Barbarića. Spreman za njega boriti se do kraja. Međutim,ovu idilu ipak narušava samo podatak da je Stipe Bubalo bivši član HDZ 1990 godine i snimajući kroz audio zapise špijunirao ljude u ovoj stranci. Još jedan prebjeg iz opozicije, radi vlastitih probitaka.

Baš zbog toga, što ima „figu u džepu“, Stipe Bubalo  mora bez pogovora slušati načelnika, koji umjesto njega, stvar vodi i odlučuje o stanju financija općine Ljubuški.

Javno stanje financija Ljubuškog nikada nije javno obznanjeno. O financijskom stanju ne vode se nikakve javne rasprave. S druge strane planiraju se silne, predizborne investicije, koje mnoge nikada neće biti ostvarene (Kino, zgrada MUP-a itd.), jer su iste bez pokrića u financijskom spogledu. Ljubuški već poodavno je prezadužena općina.

Kapitalne investicije od značaja za razvoj  općine Ljubuški, trebale su se dogoditi godinama ranije, prije desetak godina. Tada Nevenko Barbarić uopće nije ulagao u infrastrukturu u središtu Ljubuškog. Nisu mu smetale udarne rupe na cestama, nije mu je smetao zapušten grad. Tada nije bilo problema, jer birači ga zbog toga nisu kažnjavali na izborima. Sada je sve drugačije. Za Barbarića, ovaj put predizborna kampanja je započela  ranije u odnosu na prethodne izbore, pa je zbog niza afera, kojim je u potpunosti kompromitirao HDZ, odlučio napustiti staru politiku dobivanja izbora zadnjih deset dana, po načelu “samo zadnje se pamti”. Itekako će se pamtiti mnoge stvari koje je Barbarić „uradio“, jer posljedice njegove loše, despotske politike godinama će se zbrajati i plaćati.

„Napokon“  je platio dug  Nativi i ponovno zadužio Općinu, uz veliki zalog – hipoteku općinske  imovine. Takvi netransparentni postupci zaduživanja nisu poznati u demokratskim društvima. Stanje javnih financija, zaduženosti, javna je stvar i građani imaju pravo znati na koji se način općina zadužuje, pa tako javnost mora biti upoznata sa svim zaduženjima, kao i prihodima i rashodima općine.

Istražni postupci

Protiv Nevenka Barbarića, Tihomira Kvesića stručnjaka iz Kiseljaka, Stipe Bubala i Vjerice Vukojević vode se istražni postupci zbog krivotvorenja javnih isprava, prikrivanja financijskih bilanci i izviješća, a sve zbog negativnog izviješća o financijskom  stanju općine Ljubuški utvrđene od strane Ureda za reviziju institucija u F BiH. Prije nekoliko dana navedeni su  u tom istražnom postupku dali svoje iskaze u MUP-ŽZH u Ljubuškom. Vrijeme će pokazati hoće li i ovaj predmet, kao i mnogi drugi kada se istraga vodi protiv osoba iz političkog miljea zataškati, staviti u ladice. Ključeve od ladice,ovoga puta čini se, drži Miroslav Galić, zbog kriminala osuđena osoba na kaznu zatvora od 15 mjeseci.

Zaključak je da stvari ipak nisu kao prije, da se atmosfera javnog mijenja znatno promijenila, te će  bez obzira na pokušaj kozmetičkih efekata guranjem „kapitalnih projekata“ u izbornoj godini, Nevenko Barbarić na kraju, morati izići u javnost sa stvarnim financijskim pokazateljima i zaduženju općine Ljubuški.

Jer ono što on javno govori, u suprotnosti je sa onim što zapravo sam čini. Ured  za reviziju institucija u F BiH sigurno neće dopustiti prikazivanje lažnih podataka i izviješća. To sigurno u budućnosti neće ni poslovne banke, jer se više nema što ni založiti. Zaduženost općine  je prevelika, posljedice zaduženosti nesagledive, kapitalnih investicija, projekata koji zapošljavaju ljude i otvaraju nova radna mjesta nema nigdje na vidiku.

Građanima ostaje samo za čekati kada će (i hoće li) svemu tome konačno doći kraj.

Glas naroda

SVASTA.......viruj ti............

Bice njemu nejasno i kad pode za Zenicu to je ta HDZ skola

Vizi je moga bit lider oporbe steta al valjda ce doc njegovo vrime i vrime kadce mladi pametni povest ovu opcinu u bolje.

Da bi se govorilo svoje misljenje treba biti neovisan ovi koji su cekali da mladi Vizentaner spasava opcinu su skroz tupi decko iz siromasne obitelji s porokom kocke da rijesi najvece unistavace u povijesti grada e to Ljubusaci ne moze a nece moci ni Paponja koji ima kvalitete ako mu svi koji nismo uhljebi ne skocimo u pomoc krajnji je cas ovaj grad je totalno unisten od HDZ a Barbaric je stavio tocku na i

A što nije? Valjda nije imao vremema i voje borit se za pravdu, već mu je stalo do časti pa bjež u HDZ.

ima narodna svaka tica svome jatu bizi

A po čemu je on pamet,pa jado vidiš da je kao i ovi,pa taj ne zna ni kako mu ime

Šta kažeš vizentaner je trebao biti vođa oporbe? hahahaha koji li.ko.vi. Tupasti dečko nije tog kalibra. Plsu što se kupi za sitniš.

Sta je u toj stolici pa se za nju grcevito bore mogu se pare zaraditi i na drugi nacin

Nije sve u novcu. Ima nešto i u slavi i časti.

Nažalost sve točno.

On ti je inzinjer za gradske poslove strucnjak za kruzne tokove i kumovske poslove

Redovito čitam ovaj portal i pratim serijal članaka o gospodinu Nevenku Barbariću pa se pitam postoji li išta, a ma baš išta, da je taj čovjek dobro napravio za ovih12 god za ljubušku općinu? Ako postoji de bar jednom i o tom pišite, ili ste toliko opsjednuti mržnjom protiv njega da je to već odavno prešlo granicu zdravog razuma, a izgleda da je i on to shvatio pa nema ni vremena ni potrebu vas demantirati. Idete mu dobro u prilog da osvoji i četvrti mandat onda etoi za vas još 4 godine sigurnog novinarskoga staža.

Normalno da ima dobrih djela pitaj uposlenike Td company Parkova restorane Avangard Mediteran Fragolu stotine koji su zaposleni po partijskoj liniji desetine koji su dobili koncesije ...

ti falis barbarica
jer ti je cilu obitelj zaposlija
slip si kod svoji ociju nevidis druge ljude
samo vidis sebe
nemozes ni ti ni takvi barbu spasiti
paponja ce izbore dobiti

1. Moga nikoga Barbarić nije zaposlio i nitko mi ne radi ni u državnoj upravi ni u Lju
buškom 2. Ako i pobijedi taj gospodin Paponja nakon trećeg mandata (kad bi slučajno i dočekao to) ništa neće biti bolji od Barbarića, jer ljudima je jako stalo i do vlasti i do časti i izgube kontakt s obićnim narodom. Druže se samo s onima koji im laskaju. Sjetite se za Barbarića su svi govorili da je najpošteniji čovjek u Ljubuškom (iako ja mislim da Ljubvški ima dosta poštenih ljudi)

po tvome najbolje da barb ostane na vlsti
vi cete zivitii mi cemo travu pasti
ulizico jadezeova proda bi cacu za tri dukata
znam ti i ime i prezime samo cu ti stavit incijale
/P.V/ jel tak ol nije tak

Građevinac kojemu je ljuljnula deka na zemlju, okreno se baviti politikom i opet će ljuljnuti samo sada Ljubuška općina.
Biti svjedok ovih događanja koje sam navodi i usput biti istitucionalna osoba a ne poduzeti ništa je krivično i kažnjivo djelo.
Nije ga ničega sramota jer ga stoji režimska organizacija nastavljajući prediizborno graditi di bilo i što bilo zadužujući općinu i uvlačeći novac u privatno poduzeće T i B.
POSLUŠAJTE IZJAVU "JAPIJE" OD NAČELNIKA NAVEDENU U LINKU ISPOD I OPET GA PODRŽITE!!!!!!!!!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=5WzV9EjlukM

pisac ovog teksta zna da će Nevenko biti opet načelnik pa nastoji blatiti i blatiti- Nećeš razbojniče

ti momcino napadas pistene
Da bi odbranio svoje nepostenje
napad najbolja odbrana
dosta je nrodu i vas i lazni ucitelja

Ne vjerujem da su Kvesić i Bubalo ti koji su dovedeni da rade, oni su da izvršavaju zadatke.
Pa Bubalo je radio U Unitredu, ne u financijama , mislim komercijalista i marketing,a doć za šefa financija pa sigurno bi to morao neko sa velikim iskustvom u financijama , a za Kvesića zna se...

ovaj BUBALO isti patak Dača... kad nešto priča samo čuješ ...kve...kve

Ajd nek pomoćnik načelnika za financije i šef službe finacija nije više Andrija Bradvica?

Bugari usli u sofiju

Vidi Nikice babora, šta sad ovaj tupson u parkovima radi? Donosi prascu Markotiću ručak?

HDZ je unistio ovaj grad,Barbaricu odgovarat ces kad tad

Nije kriv HDZ već Sanader-Barbarini sa svojim egom i maga-rećom tvrdoglavošću a o pameti da je ne uspoređivam sa (pogađajte).
Nema niti jedne firme niti jednog natječaja da on ne određuje ko će dobiti posao i koliki je procenat, a o T i B odnosno fifti - fifti da ne govorimo, diže kredite zadužuje općinu i utjerava novac u fifti - fifti firmu T i B.
Narod [ * neprimjereno * ] misli nama se gradi, je nama se kra-de a njima se dade sve za T i B.

Barbarić je kandidat HDZ-a čak su ga i za Hrvatski sabor stavili na treće mjesto znači to je jedna zločinačka organizacija s Draganom Čovićem na čelu u Ljubuškom s Barbarićem

di si kolumbo mozes li otkriti jos nesto novo

kada vam ptice iz sela odlete
vrime je da i ti pakujes kovere
od kada jadeze vlada
sve manje i manje u mom selu ptica

Koja je to firma T i B?????

Vidi [ * neprimjereno * ]a koji su nas osiromasili...necete jos dugo

Barbarićeva sinekura
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari