Izviđač bez Lige prvaka!?

ljubuski.info

Odlukom Izvršnog odbora Europske rukometne federacije (EHF) predstavnici Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore neće se moći nadmetati u Ligi prvaka za rukometaše, čak ni u kvalifikacijama.

Tako će 'Izviđač' iz Ljubuškog, Vojvodina iz Novog Sada i Budvanska Rivijera ostati bez prilike boriti se za jedno od dva mjesta koja, kroz kvalifikacije, vode do grupne faze Lige prvaka. Iako iz krovne kuće europskog rukometa još uvijek nije stigla službena potvrda, ovi klubovi će vjerojatno imati pravo nastupa u Kupu EHF.

Sljedeće sezone u Ligi prvaka sudjelovat će 28 klubova, a već sada je poznato 26 timova koji će igrati grupnu fazu. Kroz dvije kvalifikacijske grupe samo će se još dva kluba moći domoći elitnog društva.

Sustav natjecanja ostat će isti, pa će tako klubovi od samog starta skupne faze biti podijeljene na one koji spadaju u sami vrh i one koji će svoju priliku tražiti iz sjene. U skupinama 'A' i 'B' bit će elitni klubovi koji će se boriti za izravan plasman u četvrtfinale, odnosno za osminu finala.

Pobjednici skupina će se plasirati u četvrtfinale, dok će oni koji zauzmu pozicije od drugog do šestog mjesta u osminu finala. U skupinama 'C' i 'D', osim dva kvalifikanta, biti će klubovi koji nešto slabije kotiraju u Europi. Njih 12 podijeljenih u dvije grupe s po šest močadi boriti će se za dva mjesta u osmini finala

U kvalifikacijama osam klubova će biti podijeljeno u dvije skupine iz kojih će samo pobjednici u skupnu fazu Lige prvaka.

Žrijeb kvalifikacija održat će se 29. lipnja u Beču, a žrijeb za skupnu fazu 1. srpnja u danskom Glostrupu. Natjecanje u skupnoj fazi počet će 16. rujna ove godine, a 'Final-four' je na rasporedu 6. i 7. lipnja 2017. godine. Naslov prvaka Europe branit će poljske Vive Tauron Kielce.

AA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari