Prosjaci i sinovi ljubuške politike naših dana

ljubuski.info

Nikada nitko u povijesti Ljubuškog nije tako dugo vladao bez učinjenih, vidljivih rezultata svoje vladavine kao Nevenko Barbarić.Unutar HDZ-a nema snage koja bi ga natjerala na odstupanje iako je sve više njegovih protivnika unutar stranke koji ga ne podnose, ali se još uvijek usude javno to reći. Jer u strahu su velike oči, a taj strah je upravo stvorio Nevenko Barbarić, jer je tako naučio vladati. Bilo koji pokušaj dovođenja njegove vladavine pod pitanje rezultira izopćenjem i padom u u nemile ruke represivnog aparata, kojeg on, Nevenko Barbarić, kontrolira. Ne formalno, nego stvarno.

Međutim, afere koje ga otkrivaju i razgolićuju posljednjih mjeseci narušile su Barbarićevu moć, imidž, te se čini ipak da ne kontrolira sve stvari, sve tijekove, bilo gospodarske, političke, te kriminalne. Svjedok kriminala, kojeg institucije ne pozivaju da svjedoči. Jer institucije su njegove.

Vladar poput Luja 14-og, država (Općina) to sam ja

Ništa se posljednjih godina bez njega nije moglo dogoditi, uraditi, “provući“. Barbarić se za sve pitao, bez njega se ništa nije moglo dogoditi. On je bio alfa i omega, gospodar života i smrti. I sada, bez obzira što su ga afere Nativa i druge nagrizle, pokušava ustati i dokazati svima da je još uvijek u sedlu, da jaše, te da kontrolira svoju despotiju.

Minhen bojna je dobro biračko tijelo

Ovih dana tu svoju moć, na najbolji način pokazuje zapošljavanjem svojih“Minhenskih kadrova“ u Elekroprivredu HZHB. Nije ga briga što se radi o osobama koje su za vrijeme rata bili dezerteri u tkzv. Minhenskoj bojni, te što postoje mnogi zaboravljeni branitelji koji su bez posla, bore se za golu egzistenciju, te nakon svega oni će morati ići u Minhen. I što se sada događa, Barbarić je za svojih 12 godina vladavine uspio sakupiti svoje “odbjeglo jato iz Minhena“, te ga udomaćiti, zaposliti u Hercegovini.

Minhen Bojna se na velika vrata vratila "braniti domovinu", a istjerala je u inozemstvo Bojnu, koja je obranila svoja ognjišta, onda kada je trebalo. Teze su zamijenjene ponašanjem Barbarića, pila je okrenuta naopako. Izvrnute vrijednosti, strah samo strah, kao što to pjeva Goran Bare. Mnogi samozatajni branitelji, ovakvu situaciju više ne mogu podnositi, jer su očajni, razočarani, ne vide perspektivu. Domovina za koju su se borila tjera ih u inozemstvo, u Minhen. Dezertere iz Minhena vraća i zapošljava u domovinu, sa sigurnom i visokom plaćom, bez nekog velikog rada. Barbarića to nije briga, jer je on jednostavno sve druge pomnožio sa nulom, nije mu stalo do ideala, nije mu stalo do nečijeg mišljenja koje je drugačije od njegovog. Stalo mu je samo  da vlastitog probitka i uhljebljenja kadrova koji ga slušaju. Dakle, zapošljava putem politike i moći, stranačkim i političkim utjecajem osobe, koji nisu u odlučnim trenucima branili svoju domovinu. To je politika "ruke u džepu". Ostali su nepodobni, neistomišljenici, njegovi neprijatelji, "izdajnici". Tome treba još dodati  kupljene diplome za par tisuća maraka i slika njegove despotske vladavine je potpuna. Sve je zaokružio, tj. uništio .

Koliko puta treba spomenuti da su mu glavni suradnici osobe sumnjiva morala i oskudna znanja. Osobe s kupljenim diplomama, koje čine okosnicu njegove vladavine.

Sinovi

Njegov (Barbarićev) predsjednik Općinskog vijeća, Tihomir Kvesić - Kvesko svoju obrazovnu "karijeru" izbrusio je pokraj izvora mineralne vode u Kiseljaku. Mada ga u Kiseljaku baš i ne poznaju, diploma mu daje intelektualnu snagu, a moć mu daje Nevenko Barbarić.

Ante Mišetić - Sova, Barbarićev dečko iz Grabovnika, uzdanica je i predsjednik stranke  HDZ u Ljubuškom. Vodi i dalje stranku bez cilja, strmoglavo, a i njega nagrizaju afere vezane za "pustolovine" brata u Njemačkoj.

Vedran Markotić, predsjednik mladeži HDZ u Ljubuškom, bahat i natprosječno pohlepan po naravi, s osjećajem da ga netko gura, što ga čini osobito jakim i stvara mu samopouzdanje. Ta bahatost i samopouzdanje su mu poljuljani, jer ipak nije miljenik Nevenka Barbarića, iako se to svima činilo, postao je opasan jer raspolaže s značajnim novčanim sredstvima iz Parkova.

Tu su još mnogi s "blistavim intelektualnim sposobnostima", a među njima je vrijedno spomenuti Viktora Grbavca, najveći transfer iz Lijanovića u HDZ. Taj dečko s travničkom izobrazbom jedna je od većih nada i uzdanica Nevenka Barbarića. Isto kao i David Grbavac, najmlađa osoba u povijesti Ljubuškog, koja je u kratkom vremenu promijenila niz značajnih i utjecajnih funkcija. Savjetnik za sve oblasti, od ekonomije pa do sporta. Bez njega Barbarić ne može zamisliti niti jednu značajniju funkciju. Paše mu i karakterom, radi sve poslove po Barbarićevu nalogu, a da riječi ne progovori. Djeluje nemušto, zbunjeno, ali igra Barbarićevu igru.Prava "zlatna" mladež u tridesetim godinama svoga života.

Gumeni kružni ostao bez vode i cvijeća

Barbarićevu politiku zorno oslikava jedno njegovo "remek djelo". Radi se o Barbarićevu trećem, gumenom kružnom toku, koji se nalazi u središtu grada, s dominantnim lampionima, koji ga ponosno osvjetljavaju u noćnim satima. Sve bi bilo idealno, kao i njegova politika, da ne fali jedan, vrlo važan detalj. Gumeni kružni tok je završen, stavljeni lampioni, nanešena je zemlja. No, cvijeće i trava ne mogu se posijati, jer nedostaje H2O-voda. Barbarićev "projekt" nije predvidio dovođenje vode u gumeni kružni tok, pa tako ni Vedran Markotić ne može razriješiti taj problem, jer građani Ljubuškog u gumenom kružnom toku očekuju travu i cvijeće.

Takva je i politika Nevenka Barbarića, ka "cviće bez vode". Svega ima osim vode.

A bez vode nema života.

Glas naroda

a dobra ti ova škiljo dobra bogaremi

Pametan čovjek oko sebe okuplja još pametnije a ovaj naš uvenuli sve bagra kao i on

ko im je podlivoguza

ankica šaravanja

Čuli ankica kakve on veze ima sa ankicom.

ne misli se ovdje na ljubavnu vezu nego stranačku i politički, pa ona je predstojnica ureda načelnika

Kakve ljubavne veze...pa svi su rodbina...Najbolji je s ex novac.To su ovi iz članka odavmo shvatkli.

Cujem da je onaj iz Vitine sto je uteka u njemacku za vrime rata dobija posa fizickog radnika ,a nije on za nikakva rada to je najgore , ali eto to je krcma di vožd karta pa ga valjda dobro pocastija ...

mito korupcija nepotizam hriminal pa nema čega nema za uvenulovog vremena

Svaka ti cast, ako nista nisi sredia i nikad da mito dosad, pa mores druge kritizirat.

odradila je to Martina davno

znaci prima se i u naturi

Budi čovjek bar jedan dan u životu Nevenko odstupi po Karamarku vidimo HDZ ego bolest

Kad spominjete konvertite iz komunističke u hdz ili iz one u onu sve isto, primjer mali Glibavac, a ima ih ohoho, upitam se, koji je to teatar i sposobnost konvertiranja ljudskih duša? Koji su to karakteri? Koji su to vjernici u prvim redovima u crkvi, slizani sa pratarskom kastom? Ne vidim bolji izraz za takve nego, da su to profesionalni paranoidi. Partija, novine, crkva, tajne službe su dio organizirane ma.fije na vlasti. Ti isti odlučuju tko može dobit posao. Ti će sutra ugnjetavati slobodu i odlučivati, tko može živjeti, a tko ne.

Da vi znate i možete išta bolje ne bi pisali ove gluposti. Kaljajte vi, ali ste nemoćni , opet će te pljuvati 4 godine. Grad se uređuje a vi to ne vidite. Optimizam vam fali.

ćoro i vrgorčani su progledali

Reka bi covik HDZ vojnom huntom dosa na vlast , a ne da ga je vecina nasih sugradjana izabrala. A i narod je iste pameti. Sredjiva di god sta moze i onda se cudi ko pura dreku da rade isto oni to na vlasti. Svak nek sebe pogleda i sta je ucinija za opce dobro pa cemo dalje. Vecina nije nista dapace dibar dio unistava i krade zajednicku imovinu. Jeste lu se bar obrusili ikad na nekoga ko baca smece, parkira na trotoaru ilu parkira di su invalidi.? Je li se ikad obrusija ko na onoga ko govori kako je sredija neke stvari ili da mito da se nezasluzeno probije? 99% nije i sta idolati ocekujete?

ne moreš ti obranit nevenka da smo mi ljubušaci gori od indijanaca a nismo

A tu su negdje ispod ranga indijanaca - nekulturni, prljavi i tanke pameti.

Sada ce propilati i iskopati novi cestu da spoje vodu na kruzni,zato sto su inzinjeri zaboravili staviti cjevi

Slavena paradzika [ * neprimjereno * ] jedno pobjegao u ratu bolje mu je da i sada bježi

Optimizam nam fali? Dugo smo bili uzalud optimisti, naš optimizam je tako daleko dogurao, da nam mladi odoše a mi ih ispraćamo sa optimizmom da će se vratiti???
Zaduživanje i uvjek neki kružni, simbolika vrtimo se u krug nema izlaska, dok se općina zadužuje itako radi, što radi. Ipak sm optimista da će doći boljidani!!!

Optimizam može biti samo bez HDZ-a na vlasti

Zaduživanje i uvjek neki kružni, simbolika vrtimo se u krug nema izlaska, dok se općina zadužuje i tako radi, što radi. Ipak sm optimista da će doći boljidani!!!

Najjača do sad.
Čujem Barbarić planira u svakom selu barem po jedan gumeni kružni tok, treba 'virmi "T i B" osigurati posla, nije valjda đabe 'virma 50%-50%.
*ebe se njega za zaduženje, sve po zakonu, općina se zadužuje, račun T i B se deblja.

Takva je i politika Nevenka Barbarića, ka "cviće bez vode". Svega ima osim vode.

'ajde ne prkeljaj šta će ti voda. šlauf i malo priko prsta ahahahahahahhaha.
Evo jedna za "Barbarinija".
https://www.youtube.com/watch?v=gaEC71PGhtQ

Ljubuški je katastrofa grad čovjek nam je ukrao 12 godina života Karamarko Hrvatskoj jednu pa je morao dati ostavku kad ćemo se dozvati pameti

Najboji naziv za nadobudnu ankicu saravanju,skloni se zeno i pusti mlade skolovane ljude da rade,ocvala si,tvoje vrijeme je proslo i nacin na koji si radila.

Kakva ljubab nema tu ljubavi to čaršija bezveze priča

A nove ustaše u sarajevu robert vidović dražen primorac nino ćorić i još neki su naše cviće i naša nada.

Baš me zanima o čemu bi pisao ovaj portal da pobijedi Paponja (a svi znamo da neće).

pisao bi o projektima o radnim mjestima povratku protjeranih od strane hdz-a itd

pisao bi istinu kao i do sada
samo nebi paponju istina pogadjala
kao vas manekena i barbarica

Dobar je decko viktor grbavac zvani džem..

Ja cuo da je i Martina dobila posao u domu zdravlja..

A Šunje ajde brte po varicake i kremenčiće nedaj bože da prominu ovoga dektivu galića i ono kako no mu kažu june krava tele a a a u pravu si [ * neprimjereno * ] ma znam brajo da je neko govedo !!!

Prosjaci i sinovi ljubuške politike naših dana
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari