Obilježena 44. obljetnica od dolaska Fenix skupine

ljubuski.info

U organizaciji Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva, Kluba hrvatskih povratnika iz iseljeništva i Uzdanice obilježena je 44. obljetnica od dolaska i djelovanja hrvatske oružane postrojbe, poznatije kao Fenix (Bugojanske) skupine na prostoru općine Prozor-Rama te 14 godina od kada se ovaj događaj obilježava pod nazivom "Hod u hrvatsku slobodu".

Sedišnja komemoracija za poginule i ubijene pripadnike te suradnike ove skupine, upriličena je na planini Raduši, kod spomen obilježja na lokalitetu Grebovi.

Riječi dobrodošlice, pozdrava, podsjećanja, poticaja i zahvale osim dugogodišnjeg predsjednika HKKD-a don Ante Jelića, okupljenima su izrekli još i: gosp. Ante Šarić i don Željko Marić.

U nastavku komemorativnog skupa, uslijedila je molitva Opijela koju je predvodio župnik župe Prozor, vlč. Stipo Knežević.

Program komemoracije završio je paljenjem svijeća ispred spomen obilježja, fotografiranjem i kratkotrajnim druženjem.

Zajedno sa članovima rodbine pripadnika Fenix-postrojbe, njihovih prijatelja, suradnika, poznanika, predstavnika više organizacija i udruga... jednostavno hrvatskih domoljuba i rodoljuba, ovome događaju nazočili su i predstavnici Počasnog bleiburškog voda.

U poslijepodnevnim satima većina nazočnih posjetili su spomen obilježja Vejsilu Keškiću u Rumbocima te Iliji Lovriću u Dragnju na izlazu iz Rumboka.

rama-prozor.info

Komentari

udba ubacila udba pobila rvatine -udba

ako ova vlast ovako nastavi trebat će nam još ovakvih skupina,samo ovaj put bolje pripremljeni

njih pobilo svak koje napunija 3 godine zna da tada uto vrime da nije niko moga ništa protiv jna toje moglo samo napamet pasti udbi koja je smislila taj scenarij jedinoje odgovaralo udbi a hrvatim ne isti toji ljudi žive i danas i drže vlast tvornice i veleprodaje a pravi hrvatisu njihovi robovi pok gojko šušak ih dopratija do granice toje taj isti dvadeseti čovik u zadnji tren se povuka viditeli da i danas toji izdsjnici hrvatskoga naroda se pitaju priko hdz nikad one hrvatske o kojoj smo mi sanjali

Doci ce dan kad ce Hrvatska biti po mjeri Hrvatskog naroda.Proci ce udbasko vrijeme snagom duha istinskog hrvatskog bica Za dom spremni

Nek se nikad ne zaborave. Pokoj vjecni daruj im Gospodine

Obilježena 44. obljetnica od dolaska Fenix skupine

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto