Do kraja mjeseca prvi dio registra korisnika braniteljsko-invalidske zaštite

ljubuski.info

Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, prema riječima ministra Salke Bukvarevića, intenzivno radi kako bi se do kraja ovog mjeseca završila prva faza izrade registra korisnika braniteljsko-invalidske zaštite.

Bukvarević naglašava kako će se odmah preći na drugu fazu, registar demobiliziranih branitelja.
"Projektom uvezivanja korisnika braniteljsko-invalidske zaštite od općina, preko županija, do Federacije, implementiran je jedinstveni centralizirani registar branitelja, invalida i dobitnika ratnih priznanja. Ostalo je još nekoliko tehničkih detalja. Dakle, kraj lipnja je rok za konačnu uspostavu jedinstvenog i preglednog sustava korisnika braniteljsko-invalidske zaštite", kaže Bukvarević.

Dodaje da se u registru nalazi oko 50.000 ratnih vojnih invalida, 42.000 obitelji poginulih i 5.000 dobitnika ratnih priznanja.
"U drugoj fazi je planirana izrada registra demobiliziranih branitelja. Naime, u jedinicama oružanih snaga, to je Armija RBiH, HVO i MUP RBiH, ljudi su bili od jednog mjeseca do 39 mjeseci. To imamo u svim odjeljenjima obrane evidentirano. Ova država je podijelila i takozvane certifikate svim tim pripadnicima. Međutim, korisnici braniteljsko-invalidske zaštite su oni koji imaju u jednom broju županija minimalno 12 mjeseci, a u drugom, taj zahtjev je 24 mjeseca. Mi ćemo kroz registar imati mogućnost vidjeti koliko je to demobiliziranih branitelja koji će moći koristiti po Zakonu o pravima demobiliziranih branitelja sve prinadležnosti", objašnjava Bukvarević.

Glas naroda

Gospodo Ministre disu Zaboravljeni tu koji su jedini vršili pritisak prema ministarstvu i prema vaml.

a zaboravio si na 130000 "junaka" koji su penzionisani po članu 94. zakona o PIO. ide i taj spisak salkaneeeeeee, stričevi, strine, amidže, daidže,..., eeeeeeheheeeeeeej salkaneeeeeee....

Samo tako Salko ,ulice će se zvati tvojim imenom!

Do kraja mjeseca prvi dio registra korisnika braniteljsko-invalidske zaštite
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari