Bošnjački kompleks zvan Hercegovci

Ako je vjerovati Deutche welleu, Tariku Sadoviću ili npr. Emiru Hadžihafizbegoviću: Hrvati nikako da odustanu od hegemonije i agresije nad svime što je sa bh predznakom...

Adler definira kompleks manje vrijednosti kao konstantnu potrebu za autoafermacijom i okrivljavanjem drugih za možebitne neuspjehe. Kao da je austrijski psihijatar u ovoj svojoj definiciji u vidu imao današnji bošnjački politički establishment i medije koje oni kontroliraju.

Dodatnu simptomatičnost tom kompleksu niže vrijednosti od koje pate bošnjački rukovodioci i njihovi mediji daje činjenica da u 99% slučajeva onu drugu stranu, koja se okrivljuje za pravdanje tog kompleksa manje vrijednosti, nalaze unutar Hrvata, Hrvatske i svega što ima hrvatski predznak.

Primjerice, kad Blažičko u intervju nazove Barbareza "bosansko-hercegovačkim velemajstorom", na forumima i komentarima se Hrvat ulizuje muslimanima, čitaj Bošnjacima kako bi sprao grijehe zločina iz rata. Kad Mijailolović na ekavici urliče o bosanskim zmajevima i dijamantima, forumaši i komentatori doživljavaju višestruke orgazme, jerbo "vidi ga Srbin, a hvali".

Toliko je svakodnevnih primjera koji potvrđuju ovu hipotezu da se više ljudima o tome ne da niti govoriti. No, izvadak iz jedne informativne emisije na Javnom servisu BHT-a, natjerao nas je na ovu reakciju. Citiramo: "kako se i dandanas pretendencija Hrvatske nad BiH i njena namjera o izgradnji velike Hrvatske", a za primjer se uzela emisija "Lijepom našom" iz Gruda. Očigledno je i pseudo kolumnist sa sarajevo-x.com portala gledao emisiju, pa napisao tekst imenom "BiH - Bosna i Hrvatska". Sve bi bilo u redu da su obojica njih gledali "spornu" emisiju. Naime, znali bi da se nije radilo o Grudama u Hercegovini, nego o Grudi kod Dubrovnika!

Hercegovina, osobito ona zapadna, je inače trn u oku bošnjačkom establishmentu da često, usudimo se reći i prečesto idu na nju svim sredstvima. Tako na primjer jedna renomiranija medijska kuća poput Deutche welle-a i njihova tzv. bosanska redakcija pušta u eter i objavljuje na internetu tekstove poput ovoga gdje, zamotano u tobožnju satiru, psuju najveće katoličke vrijednosti. Nama Hrvatima, Hercegovcima i katolicima ne bi trebali smetati citati tipa: "Jeba me isus, gradonačelniče" ili "Jeboga ćaća i ko je izmisli", jerbo to je satira, to je smiješno, tj. To bi trebalo biti smiješno, mada mislimo da nije smiješno niti autoru teksta. Na ovaj način ova renomirana kuća promovira "kulturološki dijalog i vrijednosti demokracije i ljudksih prava" kako im stoji u misiji. Što bi se dogodilo primjerice kada bi netko na HRT-u ili negdje drugo umjesto ovo Isus stavio Allah ili Muhamed? Poznajući reakcije na danske karikature, bilo bi mrtvih glava!

Kompleks niže vrijednosti ide do te mjere da npr. poznati bošnjački "kulturnjak" Emir Hadžihafizbegović u svojoj emisiji negativno govori o hrvatskim proizvodima kojih su pune police u našim trgovinama, dok za "naše" beha proizvode nema mjesta. Istome tom Hadžihafizbegoviću nije smetalo za pare glumiti Antu i govoriti "sused, kaj veliš?" u tv spotu za jednu hrvatsku telekom kompaniju. Jednako tako su bošnjački zastupnici podržali i perfidan Lijanovićev zakon o tobožnjoj zaštiti domaće proizvodnje. Žele dodatno ocariniti hrvatske proizvode, dok hrvatski osuđenici i kriminalci poput Petrovića, Glavaša i sl. mogu ulaziti bez carine.

Činjenica je da bošnjačkom establishmentu kompleks niže vrijednosti očigledno treba jer njime potkrijepljuju svoj politički kredibilitet, u istoj mjeri u kojoj ga "naš" hrvatski establishment potkrijepljuje tlapnjama o ugroženosti i borbi za zaštitu vitalnih nacionalnih interesa. Tko zna možda i jedni i drugi misle kako će na kraju profitirati od svega toga. Možda i hoće...eno kako je Hadžihafizbegović profitir'o.

[ supersajt.info ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari