Za prvi dokumentarac, kao nagradu dobili kameru

ljubuski.info

Postalo je uobičajeno da svake školske godine učenici ljubuške Gimnazije donesu neku nagradu. Tako je bilo i ove, a najnovije priuštili su Srećko Herceg i Fran Zelić, učenici prvog razreda. U Sarajevu su se okitili nagradom za drugo mjesto za dokumentarni film.

Riječ je o VIVA Film Festivalu u sklopu kojeg su se održavale i radionice “Od ideje do realizacije ekološkog dokumentarnog filma”. Snimili su prvi dokumentarac “Probudi se” i osvojili drugo mjesto.

Riječ je o ekološko-psihološkom kratkom dokumentarnom filmu u trajanju od pet minuta, koji ima određenu poruku o potrebi očuvanja prirode i pasivnosti društva vezanoj uz taj problem današnjice. Sniman je na rijekama Trebižat i Vrioštica u Ljubuškom te sadrži kadrove s vodopada Kravica i Koćuša, s kule hercega Stjepana, ali i s divljeg odlagališta otpada u selu Prolog. Poruka filma je da se osvijestimo i brižljivo čuvamo ono što imamo, te što bi se moglo dogoditi ako to ne shvatimo i ne budemo se odgovorno ponašali, kažu Srećko i Fran.

Za nagradu su dobili kameru. Zanimljivo je da su film snimali mobitelom, pametnim telefonom - smartphoneom. Kamera će ostati u školi, a oni će nastaviti i dalje snimati, sada s još većim žarom i poletom. 

Ivan Kaleb | Večernji list

Komentari

bravo momci

Baš ste slatki, sve pohvale i čestitke vama a i pedagogici Zdravki kao i direktoru Skoki što su vas podržali.
Motivirajte i druge da se "Probude"

Eto neka film pogleda Barbarić i Alba i komunalna inspekcija, pa neka se začude odakle divlje deponije - pa oni kažu da nam je ekološko stanje u općini predivno. KRADEZE sramota.

Za prvi dokumentarac, kao nagradu dobili kameru

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari