Za prvi dokumentarac, kao nagradu dobili kameru

ljubuski.info

Postalo je uobičajeno da svake školske godine učenici ljubuške Gimnazije donesu neku nagradu. Tako je bilo i ove, a najnovije priuštili su Srećko Herceg i Fran Zelić, učenici prvog razreda. U Sarajevu su se okitili nagradom za drugo mjesto za dokumentarni film.

Riječ je o VIVA Film Festivalu u sklopu kojeg su se održavale i radionice “Od ideje do realizacije ekološkog dokumentarnog filma”. Snimili su prvi dokumentarac “Probudi se” i osvojili drugo mjesto.

Riječ je o ekološko-psihološkom kratkom dokumentarnom filmu u trajanju od pet minuta, koji ima određenu poruku o potrebi očuvanja prirode i pasivnosti društva vezanoj uz taj problem današnjice. Sniman je na rijekama Trebižat i Vrioštica u Ljubuškom te sadrži kadrove s vodopada Kravica i Koćuša, s kule hercega Stjepana, ali i s divljeg odlagališta otpada u selu Prolog. Poruka filma je da se osvijestimo i brižljivo čuvamo ono što imamo, te što bi se moglo dogoditi ako to ne shvatimo i ne budemo se odgovorno ponašali, kažu Srećko i Fran.

Za nagradu su dobili kameru. Zanimljivo je da su film snimali mobitelom, pametnim telefonom - smartphoneom. Kamera će ostati u školi, a oni će nastaviti i dalje snimati, sada s još većim žarom i poletom. 

Ivan Kaleb | Večernji list

Komentari

bravo momci

Baš ste slatki, sve pohvale i čestitke vama a i pedagogici Zdravki kao i direktoru Skoki što su vas podržali.
Motivirajte i druge da se "Probude"

Eto neka film pogleda Barbarić i Alba i komunalna inspekcija, pa neka se začude odakle divlje deponije - pa oni kažu da nam je ekološko stanje u općini predivno. KRADEZE sramota.

Za prvi dokumentarac, kao nagradu dobili kameru

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari