Karavana Viva film festivala u Mostaru i Ljubuškom

ljubuski.info

Trećeg dana Viva film festivala autori filmova, gosti i organizatori nakon Kaknja i Vareša nastavili su put ka festivalskom centru Ljubuški gdje se u Gradskoj vijećnici održao okrugli stol na temu "Film i turistički potencijali BiH i regije" kojem su nazočili gosti i organizatori Viva film festivala.

Kako su priopćili organizatori, Umjetnički direktor Festivala Ratko Orozović kazao je da su svi gosti bili zadovoljni onim što su vidjeli, a naročito temama o kojima su razgovarali na okruglom stolu.
"Bila nam je čast ugostiti sve ove autore i pokazati im ljepote naše države. Mi smo učili od njih, ali i oni od nas", rekao je Orozović, te dodao da Ljubuški i Mostar itekako imaju šta ponuditi kada je riječ o turizmu.
"Vrlo sam zadovoljan onim što smo imali ponudili našim gostima. Svi su oduševljeni Bosnom i Hercegovinom", izjavio je Orozović.

Sudionici Festivala posjetili su Muzej franjevačkog samostana na Humcu, najstariji muzej u Bosni i Hercegovini, u kojem su imali priliku sagledati šaroliku sliku povijesti Bosne i Hercegovine. Obišli su i Stari grad Ljubuški te vodopad Kravice.

Nakon Ljubuškog, Viva karavana obišla je Mostar.

Sutra, četvrtog dana Viva film festivala gosti će prošetati Sarajevom, te obići povijesne i kulturne znamenitosti glavnog grada Bosne i Hercegovine. Nakon toga bit će održan okrugli stol na temu "Film i religija".

Svečanost zatvaranja Festivala, na kojoj će biti dodijeljene nagrade za najbolje filmove iz kategorija ekologije, religije, turizma i omladinskog dokumentarnog filma, kao i Grand Prix festivala, bit će upriličena u 19 sati u Kinu Meeting Point u Sarajevu.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari