Zvučni zapis sjednice OV - koncesija dodijeljena ALBA-i

ljubuski.info

Danas je u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održana 36 sjednica Općinskoga vijeća Ljubuški. Vijećnici su raspravljali o 12 točaka dnevnog reda.

Informacija o radu za 2015. godinu i Program rada za 2016. godinu Doma zdravlja Ljubuški, te Informacija o radu za 2015. godinu i Program rada za 2016. godinu Crvenog križa Ljubuški primljene su na znanje bez rasprave, a Informacija o stanju sigurnosti za 2015. godinu na području općine Ljubuški, uz dva kraća pitanja i odgovor također je primljena na znanje.

Na sjednici je, uz četiri glasa protiv, usvojen Prijedlog Rješenja o dodjeli koncesije za obavljanje poslova prikupljanja i odvoza komunalnog otpada na području općine Ljubuški tvrtki Alba s obzirom da se ona jedina prijavila na raspisani natječaj.

Prijedlog Odluke o pokretanju postupka o dodjeli koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta na području općine Ljubuški, Prijedlog Rješenja o imenovanju Povjerenstva za provedbu postupka dodjele koncesija na poljoprivrednom zemljištu na području općine Ljubuški, te više Prijedloga Rješenja o dodjeli na korištenje zemljišta u poljoprivredne svrhe usvojeni su bez nekih većih rasprava.

Nevenko Barbarić o povratu duga tvrtci "Nativa"

Pod točkom Aktualni sat (vijećnička pitanja, sugestije, prijedlozi i ostalo), načelnik Barbarić je izvijestio vijećnike o povratu duga tvrtki "Nativa", a bilo je i nekoliko vijećničkih pitanja, prijedloga i sugestija. Kada su u pitanju ostale točke dnevnog reda nije bilo nekih većih rasprava ni razmimoilaženja u razmišljanjima vijećnika.

Zvučni zapis 36. sjednice Vijeća

Radio Ljubuški

Glas naroda

mi smo vas birali
mi cemo vas i skiniti
ni causevski nije bitku dobija
protiv naroda takva ja i vasa sudbina

Super, ovi bar rade svoj posao i nema smeća nigdje, pogledajte malo mostar gdje to radi državna firma same deponije po gradu kad ugrije [ * neprimjereno * ]i na sve strane, zato smo mi velegrad za njih.

ne [ * neprimjereno * ]o u ljubuskom smece
[ * neprimjereno * ]i iz zgrade opc ine

Alba se jedina prijavila na natječaj jer jednostavno nema kod nas firme koja ima taj kapacitet da može odvoziti smeće iz općine.. Općinari su samo mogli sniziti cijene koje Alba naplaćuje građanima naše općine, obzirom da su te cijene u Zenici i Visokom skoro duplo niže.. Dakle nek voze smeće iz Ljubuškog za iste pare kao što naplaćuju u bosni i sve ok.. Inače, grad je sad stvarno čist, nema nigdje deponija kao što je to bilo kraj kružnog toka i iza crkve Sv. Kate dok je naše propalo Komunalno kupilo smeće.. Dobro nismo tada obolili..

Ja isto mislim da su i grad i okolna sela uredniji otkad je ALBE.

JKP Ljubuški je uništeno zaduženo, radnici otpušteni da bi se pogodovalo hdz poduzeću jerkićevoj albi. Cijena odvoza smeća je duplo skuplja od npr. Zenice. Općina Grude gdje isti to rade plaća nešto minimalno dok je to u našoj opštini 320000 KM godišnje. Za posumnjati je da se pere lova i preusmjerava u privatne džepove jer cijena ne može, ne smije biti znatno veća u susjednim općinama. Ili se to namjerno radi na štetu Ljubušaka? Ma nema niti jednog slučaja da se odradi transparentno i pošteno dok su kradezeovci na vlasti. Zato bolje da vas oluja odnese što prije, što dalje. Ljubuški vapi za promjenama. Gospodin profesor Paponja daje nadu u promjene na bolje.

najskuplja voda za smece ovoliko subvencioniranje a duplo skuplje neg u bosni nesto tu [ * neprimjereno * ]i a nije smece

Kao sanaderova prodaja ine molu, sve krimen do krimena u kradezeu, ne briga ih za narod nego samo gledaju svoj džep. [ * neprimjereno * ] usmrđeni vaš hdz kriminal [ * neprimjereno * ]i da se blizu vas i sa vama ne može živjeti nego se moramo iseljavati.

Nek daju koncesiju kome hoce ali lijepo bi bilo da prvo platite onima iz komunalnog 30-40plata svakom pojedinacno sto ste im ostali duzni jer u otetom nema srece

koji je Barbarić manipulator.Za Nativu kaže da se nije mogao vratiti dug tj.platiti zemljište,iako je za to postajalo mnogo mogućnosti ali on uvijek radi po svom,ne sluša nikoga,ne voli pametne oko sebe samo klimoglavce.Onda kaže da je zatvorio duga sa milijun ipo maraka a uskače voditelj u stilu sjevernokorejskih novinara pa kaže da je Općina još zaradila.Pa ovo je nemoguće pa gdje mi to živimo ko koga tu vara.To zemljište je godinama neiskorišteno naravno da niko nije mogao tu ništa napraviti unatoč graničnom prijelazu Bijača, tko će kupiti sporno zemljište.Zaradio kaže voditelj a ne zna da su nekorištenjem zemljišta bačeni milijuni u vjetar i napravljena je šteta generacijama.Zatvaranjem duga Barbarić je tek sada napravio novu grešku,jer je očigledno da je nenamjenski potrošio srestva zbog čega se vodi postupak,svjedoci se raspričali onako kako je bilo.Ova priča nije završena tek počinje

Zloporaba položaja nesavjesno poslovanje financijske malverzacije su kazneno djelo a o Lučićima i njihovoj Nativi sam odmah rekao da se radi o političkoj naivi ali što ne ide ne ide

Zvučni zapis sjednice OV - koncesija dodijeljena ALBA-i
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari