VIVA festival: Projekcije filmova nastavljaju se danas i sutra

ljubuski.info

Sinoć je u Gradskoj vijećnici upriličena prva od tri projekcije filmova iz konkurencije Viva festivala. Projekciju je svečano otvorila Sandra Bradvica šef Odjela društvenih djelatnosti općine Ljubuški.

Posjetitelji su mogli vidjeti filmove snimljene diljem svijeta, od Ugande do Češke. Evo podsjetnika na poziv koji je građanima uputio Odjel društvenih djelatnosti Općine Ljubuški:
"Pozivamo vas da dođete na besplatne projekcije posebno odabranih kratkih filmova religijskog, ekološkog i turističkog sadržaja koji su pristigli iz više od 100 zemalja. Filmovi će se prikazivati u Gradskoj vijećnici Ljubuški od 1. do 3. lipnja, s početkom u 20 sati".

Naime, VIVA film festival, koji se ove godine održava po drugi put, trajat će od 1. do 5. lipnja, a partner gradovi Festivala su, osim Ljubuškog, i Kakanj, Vareš, Sanski Most, Mostar, Lukavac, Puračić te Sarajevo kao centar manifestacije. Kako navode organizatori, cilj je da projekcije budu upriličene istovremeno u svim gradovima, a pored navedenog bit će održana i tri okrugla stola.Okrugli stol u Ljubuškom bit će održan 3. lipnja, s početkom u 11 sati, u Gradskoj vijećnici na temu "Film i turistički potencijal".

U sklopu festivala, održane su i radionice za srednjoškolce pod nazivom "Od ideje do realizacije ekološkog dokumentarnog filma" pa je tako ekipa VIVA festivala boravila u Gimnaziji Ljubuški, gdje su sudionici radionice napravili kratki film "Probudi se", koji je bio prikazan sinoć, kao prvi ,tijekom projekcije. Film nosi jaku poruku o potrebi jačanja ekološke svijesti kod stanovnika Ljubuškog. Posjetitelji ljubuške projekcije su nadalja mogli vidjeti sljedeće filmove: 201410 (Hrvatska),Neobični gost (BiH),Iznad nas (Češka), Botwa(Uganda) Abandoned Berlin (Španjolska), Turkey (Turska), Blue gold (Italija),Byzantine (Francuska), Dalmatia ultra trail ( Hrvatska), Caazu ( Indija),Another visit (SAD).

VIVA film festival, je inače, Festival religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma. Povod za organizaciju Festivala jesu pitanja iskonskih ljudskih vrijednosti, suživota i, u tom svjetlu, sve aktualnija pitanja biološkog opstanka na planetu.

Radio Ljubuški

Glas naroda

U zapadnoj hercegovini bioloski opstaju samo kradezeovci

VIVA festival: Projekcije filmova nastavljaju se danas i sutra
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari