Sedam mjeseci zatvora za uzgoj marihuane

ljubuski.info

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom osuđen je Ivan Brzica zv. Džon (1995.) iz Pogane Vlake, općina Grude, te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 7 (sedam) mjeseci, zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz članka 238 stavak 1 KZ FBiH.

Brzica je, neutvrđenog dana u listopadu 2013. godine, nakon što je odlučio da uzgoji indijsku konoplju - cannabis i od nje dobije drogu marihuanu, znajući da je uzgoj iste zakonom zabranjen, u mjestu Pogana Vlaka, na lokalitetu Macani, općina Grude, zasadio 6 stabljika indijske konoplje u humus, gdje je u gustom šipražju pripremio zemljište za sadnju, nakon čega je iste te stabljike presadio i zalijevao, da bi stabljike njegovim uzgojem narasle od 60 cm do 210 cm, pa je iste uzgajao sve do dana 12.08.2014. godine, kada su iste stabljike na licu mjesta od strane djelatnika PU Grude, pronađene i privremeno oduzete, da bi se vještačenjem utvrdilo da stabljike sadrže psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC) te predstavljaju Cannabis, koje se nalaze na listi supstanci pod međunarodnom kontrolom.

Općinski sud u Ljubuškom

Glas naroda

aovi što imadu plantaže i po 50 kilaprodaju nikom ništa sve apsi ili nikoga jadno

Ovako završi jadna sirotinja a daje sime uzeja u miliciji i snjima dilija nikomu ništa

Sedam mjeseci zatvora za uzgoj marihuane
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari